"A világon azért vagyunk, hogy valahol otthon legyünk benne" -- Tamási Áron

Déli Nap Krónika

"Az ember hasonlóvá válik ahhoz, mint amiben gyönyörködik."
--Platón--

"Minden jó helyen és minden ember szívében megleled Istent."
--Seneca--

"A természet mindig tökéletes és soha nem szegi meg törvényét."
-- Leonardo da Vinci --

Rosa Mystica, "Titokzatos Rózsa" Jelenések - Bíró Csaba

2022.07.27 11:46

 

Rosa Mystica - Titokzatos Rózsa.

A Búcsújáró helyek, zarándok helyek, ahol valaha, valamikor az emberiség históriájának folyamán: jelenések, csodák történtek. E szent helyeken a megszentelt légkör érzékelhető, tapintható, szinte kézzel fogható. Mintha egy hangvilla tónusától lennének megérintve, a térben rezeg valami nagyszerűnek a közös érzete. Ezeken a szent tájakon, ezeken az Isten által megszentelt helyeken, annyira érzékelhető mindez, hogy a Föld szinte összeér a Mennyel.

 

Rosa Mystica - A Titokzatos Rózsa

-- Bevallom eme nagyobb lélegzetű áttekintő művem megírására egy belső lelki hatás is régóta késztetett. Miután hosszú éveken át tanulmányoztam a csodás jelenéseket, jelenségeket, kissé átszellemülten rengeteg kisgyermek élménye is fölhalmozódott bennem. A gyermekek még sokkal közelebb vannak a mindenhatóhoz, közelebb mint a felnőttek, egyúttal a gyerekek sok mindent jobban éreznek, jobban meg tudnak érteni, mint a felnőttek.
-- Az események láncolata folyt, közben pedig csak mindig egyre nagyobbra nőtt és gyarapodott a birtokomban lévő csodák történéseinek anyag. Munkához láttam tehát, hogy összeszedjem, összefoglaljam ezt a nagyon számosra kiterjedő, és sokféle irányban szerteágazó anyagot. Egy olyan emberként láttam munkához, aki hisz Istenben, a jó megnyilatkozásában, és így természetszerűleg a csodákban is.
-- A Földön sok-sok ezerre tehetőek mára már a szent helyek. A világon mindenütt megtalálhatóak a szent személyiségekhez köthető, mély tisztelettel és áhítattal övezett helyek. Búcsújáró helyek, zarándok helyek, ahol valaha, valamikor az emberiség históriájának folyamán, jelenések, csodák történtek.
-- Ezeken a szent helyeken a megszentelt légkör érzékelhető, tapintható, szinte kézzel fogható. Mintha egy hangvilla tónusától lennének megérintve, a térben rezeg valami nagyszerű és pozitív hullámnak a közös érzete. Ezeken a szent tájakon, ezeken az Isten által megszentelt helyeken a menny szinte összeér a földdel. A jelenségek hatására, e helyeket betölti a szent szellem energiája, így e helyek az elmélkedések és a közös nagyszerű érzetének színhelyei.
-- A "látok" általában gyermekek, fiatalok, vagy néha idősek, finomabb lelkületű, rendkívül érzékeny személyiségek. Általában véve ők mindannyian nagyon egyszerű és tiszta szívű emberek, akiket még nem fertőztek meg a világ hívságai. Ők egyúttal a természet emberei is, a természet kiválasztottjai.
-- A látomás helye nagyon meghatározó, az első látomás után mindig ismételten visszatérnek a látomás helyére. Ott, az adott helyszínen hosszú órákat töltenek el, révületben, imádságban, meditációban. Nincs két egyforma ember. Ki elég merész ahhoz, hogy a különleges képességeket kétségbe vonja - csak azért, mert létezésük a jelenlegi technika által nem mérhető és észlelhető, a mai módon.?.
-- A bizonyosságot súroló valószínűséggel léteznek "anyagtalan energiák" is, amelyeket nevezhetünk akár szelleminek, spirituálisnak is nyugodtan. A jelenségek mindig az adott kultúrkörben illeszkedve manifesztálódnak. Egy Keresztény: Jézust, Máriát, Angyalokat, Szenteket látja, egy Muszlim: Mohamedet, Fatimát látja, egy Hindu: Brahmár, Sivát látja. Tehát a látomások befogadójának annak a vallási kultúrának az alakjai jelenek meg, amelyeket ismer, amely tradíciók szerint nevelkedett.
-- A jelenések vizsgálatánál figyelembe kell venni, a földönkívüli befolyást is. Elképzelhető az is, hogy bizonyos fejletebb földönkívüli intelligenciák így, ilyen mindenki által ismert vallási alakokban, képekben próbálnak megjelenni és üzeni a kiválasztottaknak. Mindenesetre ha így, ha úgy, de a jelenség pozitív, ezért mindenképpen így is kell hozzáállni, vizsgálni ezeket jelenéseket és üzeneteket.
-- A vallási jelenések a hosszú történelem folyamán eddig szinte mindig Isten háta mögötti, a világtól eldugott helyeken, elzárt kis falvakban történtek meg. Általában mindig szegény kis páráknak jelentek meg, akik nagyon szegény és tiszta szívű, még ártatlan gyermekek voltak, szinte mindig ők voltak az észlelők és a közvetítők. Csak a leghíresebb jelenésekből említek meg most néhányat: Mariazell - 1157, Loreto - 1294, Siena - 1362, Orléans - 1424, Avila - 1564, Máriakéménd - 1740, Lourdes - 1858, Fatima - 1917, Casalicchio - 1950, Medjugorje - 1981..
-- A két leghíresebb és legismertebb jelenés, a Lourdes-i és a Fatimai-i. A Franciaországi Lourdes-i jelenések 1858. február 11-én kezdődtek, Bernadette Soubirous, egy tizennégy éves parasztlány látta meg első alkalommal Máriát, aki összesen 18 alkalommal jelent meg neki.
-- Eleinte hitetlenség kísérte a jelenéseket, ám idővel nemcsak a falu népe, hanem az egyházi vezetés is hitelesnek ismerte azt el. Mindaddig azonban Bernadette-nek sok meg nem értésen kellett keresztülmennie. Lourdes városát azóta több millió zarándok kereste már fel, és a csodás gyógyulások száma a hit által több tízezresre tehető, ami már nem elhanyagolható, egy kézlegyintéssel nem elintézhető.
-- A Portugáliai Fatimai jelenések 1917. május 13-án kezdődtek és ezután minden hónap 13-án folytatódtak. A Mária jelenés három tízéves pásztorgyermeknek szólt, ők: Lucia Santos, Jacinta Martos, és Francesco Martos voltak. Az üzenetek jöttek, az irántuk való egyházi meg nem értés és ellenszenv is. A végén a dolog végül bizonyítást nyert, közel 100 ezer ember előtt.! Fatima ma szintén egy szimbólum, a hit és a csodák zarándokhelyévé vált..
-- A Szűzanya a gyermekeknek megjelenve általában mindig az adott kornak megfelelően nagy horderejű dolgokat közölt velük, amit a gyerekek a maguk ártatlanságában és jóságában teljes mértékben elfogadtak és adták tovább azt a felnőtteknek. Azonban amelyet általában azok a felnőttek sajnos nem mindig fogadtak meg, vagy nem úgy, ahogyan azt kellett volna.
-- Jó példa erre a harmadik Fatimai titok, amelyet nem is mert nyilvánosságra hozni a Vatikán. Az biztos, mert ezt az ott jelenlévők, riporterek, újságírók mind megerősítették, amikor a bíborosoknak felolvasták ezt a harmadik Fatimai titkot, utána elvörösödött fejjel jöttek ki mind a zárt ülésről, egy szót sem szólva, semmiféle nyilatkozatot sem téve senkinek...
-- Már az ókeresztény hívek is kiemelkedő tiszteletben részesítették Jézus édesanyját Máriát, s azóta is sokan fordulnak hozzá imáikkal. Számunkra, magyarok számára különösen fontos ő, hiszen Szent István hazánkat Mária gondviselésébe ajánlotta. A 19. század közepétől Mária több országban megjelent a hívek előtt, az örök létezés bizonyítékául..
-- Az egyházi felfogás már más, aszerint, a Szűz Mária-jelenések, avagy röviden csak Mária-jelenések alatt olyan jelenéseket értenek, amikor Szűz Mária állítólagosan megjelent egy vagy több keresztény ember előtt, és esetleg beszélt is velük. Vannak jelenések, amelyeket elfogad és olyanok is, amelyeket nem fogad el az Egyház. A jelenések hitelességét nem a pápa, hanem az illetékes területi püspök vizsgálja ki és véleményezi.
-- A hivatalos egyházi állásfoglalások háromféle formulát használnak a magánkinyilatkozások eredetére nézve:
-- 1. Megállapítható a természetfölötti eredet -" constat de supernaturalitate",
-- 2. Nem állapítható meg a természetfölötti eredet - "non constat de supernaturalitate",
-- 3. Megállapítható a nem természetfölötti eredet - "constat de non supernaturalitate"...
-- Összegzésként tehát ezek után elmondhatjuk azt, a nagy vallási szervezeteket annak idején ugyanazok hozták létre, akiknek a korrupt politikát és oktatási rendszert is köszönhetjük, azok a kiváltságosok akik az emberiségen azóta is uralkodnak és természetesen tovább is uralkodni akarnak, amíg csak lehetséges.
-- A nagy vallási jelenések tehát sosem nekik, a hamisaknak, hanem csak az igazaknak adathattak meg, ezt a történtek is jól bizonyítják. A jelenség mindenképpen pozitív, ezért hatása is az, hitet és reményt ad. A tanulság ez belőle nekünk igazán, annak is aki már látott valamit, és annak is aki még nem. A gyerekek közlékenyek, oly ártatlanok, kedvesek és befogadóak, a nagy dolgok közlésére alkalmasak és tökéletesek.
-- Az egyik legnagyobb méretű jelenés az 1917-es Fatimai volt. Először három szegény kis pásztorgyermeknek jelent meg a Szűzanya május 13-tól kezdődően többször is, és adott át üzeneteket. Ők hárman: Lucia Santos, Jacinta Martos, és Francesco Martos vitték tovább az örömhírt. Az 1917. október 13-ai Portugáliai Fatimában lezajlott utolsó jelenést már közel 100 ezer zarándok láthatta.
-- A Fatimai naptüneményt ilyen sokan élhették át, az esőfelhők felszakadoztak, az égbolt ragyogóan tiszta lett, s a háttérben megjelent a Szűzanya, majd ezután a száguldó nap tűzijátéka zajlott még hosszú percekig a közel százeres tömeg szeme láttára.. Fatima minden év május és október 13-án átalakul és igazán fennkölté válik, a várakozás, a hit, a reménység, és a szépség kertjévé változik..

A Csodás jelenségek időrendi kalendáriuma

-- Senki sem ismerheti a maga teljességében a csodás jelenségek végtelen számát, amelyek az évezredek alatt végbemehettek. Amióta az ember gondolkodni, írni, olvasni, dokumentálni tud, a földön nagyon sokféle jelenségek végbemehettek.
-- Összeállítottam most azonban a magam szerény lehetőségeihez és eszközeihez mérten egy naptárat a világszerte legismertebb eseményekből. Azokból az esetekből, amelyek időpontjai és tényei ilyen vagy olyan módon a birtokomba kerültek, és foglalkoztam velük az utóbbi évek folyamán..
-- Ha egy világméretű kutatómunkával valamennyi eddig látott és észlelt tüneményt összegyűjtenénk és lejegyeznénk, akkor egy olyan hatalmas könyv kerekedhetne belőle, amely terjedelmét tekintve az Encyclopedia Britannica sokszorosát is meghaladná. ----- Tehát még egyszer szeretném hangsúlyozni, a listám eléggé bőséges, de természetesen nem teljes, tehát a teljesség igénye nélkül készült és íródott meg.


 

Csodás jelenségek időrendi kalendáriuma

Kr. e. 1500 -- Tibet

Tibet: Manu a Himalája csúcsán átvészelte a vízözönt, megjelent neki Brahma, majd átadta neki a „Manu törvényeit”

Kr. e. 550 -- Irán

Irán: Zoroaszternek, a vallás alapítónak, Ahuramazda, a legnagyobb Isten, a „fény ura” jelent meg, akit a jelenés késztetett a Zarahusztrai Zend-Aveszta 21 könyvének megírására.

Kr. e. 500 -- India

India: Buddha a tisztán látó, látomásokban kapta meg a bölcsességeket a mindenség szellemétől. Buddha számtalan csodás látomás és jelenés szemtanúja volt meditációi során.

33 -- Jeruzsálem -- Izrael

Jeruzsálem: Jézus Krisztusi csodák. Jézus Krisztus, meditációi során beszélt: Istennel, az Angyalokkal, Szentekkel, többször megkísértette mellettük a sátán is. Számtalan csodát vitt végbe, viezn járás, kenyér, hal, bor teremtés, betegek meggyógyítása.

280 -- Cahors -- Franciaország

Cahors: Jézus jelenés. Szent Regina börtön cellájában Jézus Krisztus jelent meg, valamint egy galamb, aki az égi mártír koszorút mutatta meg neki. Szent Regina az áhítatos és mélyen hívő mártír, napját az egyház szeptember 7-én ünnepli.

300 -- Izmir -- Törökország

Izmir-i: Angyal jelenés. Kis-Ázsiában, a Törökországi: Izmir városa mellett: Szent Julián előtt megjelentek a Béke Angyalai.

302 -- Alexandria -- Egyiptom

Alexandriai: Angyal jelenés. Alexandriai Szent Katalinnak egy Fehér galamb vitt élelmet a cellájába, és egy Angyal vigasztalta meg. A legenda szerint a bálványok tiszteletére rendezett áldozatokon keresztényként nem akart részt venni és ellenszegült. Ezért börtönbe vetették és ötven tanult férfiút küldtek hozzá, hogy a pogányság számára megnyerjék, de a jámbor szűz oly bölcsességgel védelmezte hitét, hogy mind az ötvenen keresztényekké lettek.

303 -- Valencia -- Spanyolország

Valenciai Angyal jelenés. Szent Vincét a szabad és napfényes mezőn Angyalok kísérték és őrizték. Szent Vince a korai keresztény idők azon szentjei és mártírjai közé tartozik, akik történeti valósága kétségtelen, de életéről és haláláról alig maradt fenn megbízható híradás.

304 -- Isztambul -- Törökország

Isztambuli: Angyal jelenés. Szent Kozmát és Szent Damján egy Angyal mentette ki a háborgó tengerből. Mindketten szentté avatott ókeresztény vértanúk, gyógyítók, orvosok. Mind a ketten a Diocletianus római császár által elrendelt 303-as keresztényüldözés alkalmával szenvedtek vértanú halált.

311 -- Antalya -- Törökország

Antalyai: Angyal jelenés. Szent Dorothea előtt megjelent egy Aranyfürtös fiúcska, aki csillaggal hímzett ruhácskát viselt. Egy rózsával és almával teli kosár volt nála. Szent Dorothea, Szent Dorottya híres volt szépségéről, okosságáról, erényességéről. A Diocletianus római császár-féle keresztényüldözés mártírja.

340 -- Myra -- Törökország

Myra-i Csodák. Szent Miklós, Myra püspöke, a katolikus és a görögkeleti egyház szentje, a tengerészek, kereskedők, illatszerészek, gyógyszerészek, gyermekek védőszentje. Szent Miklós életéről több legenda ismert, csodákat vitt végbe, ezekből alakult ki a mai: Mikulás személye is.

355 -- Tours -- Franciaország

Tours-i Jézus Krisztus jelenés. A Franciaországi: Tours városában, Szent Mártonnak egy éjszaka megjelent: Krisztus egy köpenybe burkolózva. Szent Márton hittérítő munkát végzett, később: Tours püspökévé is megválasztották. Életét csodák és gyógyulások kísérték.

1157 -- Mariazell – Ausztria

Mariazelli csodatévő Szent Szűz. Mariazell a legfontosabb zarándokhely Ausztriában. A tisztelet tárgya a Szent Szűz csodatévő szobra, amelyet: 1157-ben hozott ide egy bencés rendi szerzetes, és egy cellát vésett számára a sziklába: "Maria in der Zelle" - "Mária a cellában". A szobor ma egy kápolnában található, amelyet gazdagon díszítettek ezüstből és más drága anyagokból készült tárgyakkal.

1186 -- Lincoln -- Anglia

Lincolni Jézus jelenés. Az Angliai. Lincoln városában, 1186-ban: Szent Hugónak egy mise közben megjelent egy fehér hattyú a kehellyel, amelyből: Jézus Krisztus alakja lépett ki.

1206 -- Palencia -- Spanyolország

Palenciai Jézus és Mária jelenés. A Spanyolországi: Palencia a helyszín, ahol: Szent Domonkos látta: Jézust, aki három lándzsát tartott a világ gonoszsága ellen. Ezután: Mária is megjelent neki, aki átadott neki egy rózsafüzért, majd megmagyarázta annak törvényét.

1218 -- Barcelona -- Spanyolország

Barcelonai Szűzanya jelenés. A Katalóniai fővárosban, Barcelona városában, Petrus Nolacus előtt megjelent a Szűzanya, és megbízta, hogy egy irgalmas rendet hozzon létre a fogvatartottak kiváltására.

1221 -- Verona -- Itália

Veronai Szűz Mária jelenés. Az Itáliai: Verona városában, a szegények védőszentjének, Páduai: Szent Antalnak egy délután: Szűz Mária jelent meg a gyermek Jézussal. Szent Antal a ferences rendi prédikátor és Assisi szent Ferenc társa. A római katolikus egyház és ezen belül is a szegények védőszentje.

1224 -- Assisi -- Itália

Assisi-i Jézus megjelenés. Az Itáliai: Assisi városában, Assisi Szent Ferencnek, a későbbi: Ferences rend megalapítójának, Itália, az állatok, a kereskedők és a természet védőszentjének megjelent: Jézus Krisztus és bizonyosság tevésként átadta öt sebét.

1228 -- Wartburg -- Németország

Wartburgi: Angyal jelenés. Németország: Wartburg városa, ami közben: Szent Erzsébet, a szegények segítője és gyámolítója az imájában merült el, angyalok jelentek meg előtte bizonyosságként.

1250 -- Pisa -- Itália

Pisa-i Angyal jelenés. Az Itáliai: Pisa városában, Szent Bonaventura előtt egy áhítatos és átszellemült imája után: Angyal jelent meg, aki átnyújtotta neki az ostyát.

1251 -- Cambridge -- Anglia

Cambridge-i Szűzanya jelenés. A Szűzanya átadja: Stock Szent Simon angol kármelita szerzetesnek a barna skapulárét, amely viselőjét megvédi az örök tűztől, különleges békét, és védelmet biztosít.

1263 -- Bolsena -- Itália

Bolsena: vér jelenés. Az Itáliai: Bolsena városában, a Szent Christina templomban egy mise alatt a kehelyből származó csepp vérként jelent meg az ostya kendőn.

1277 -- Bari -- Itália

Bari: Angyal jelenés. Az Itáliai: Puglia tartomány: Bari nevű városában, Tolentinói Szent Miklósnak az oltár fölött egy Fényes csillag, mellette pedig egy Angyal jelent meg.

1294 -- Loreto – Itália

Loreto-i csoda. Itália leghíresebb búcsújáró helye: Loreto. Ez a kegyhely teljesen más az összes többinél. Az érdekességét egy ház adja, amit Mária házának hívnak. A legendát: Pieetro Tolonei írta le: Az Angyalok Mária Názáreti házát a levegőbe emelték a muszlimok elől, és a Dalmáciai: Tersatto-ba tették le 1291-ben. A helyiek elbizakodottsága elől azonban újra felemelték az Angyalok és 1294 December 10-én átvitték az Adrián és letették a Loreto-i dombra. Ma a ház a Loretói bazilika közepén áll márványba foglaltan. A régészeti kutatások megerősítették, hogy a ház eltér a helyiek építkezési szokásaitól, a Galileában építkező Nabateusokra utal.

1315 -- Göteborg -- Svédország

Göteborg-i Madonna. A Svédországi: Göteborg városában: Szent Brigittának, a Brigitta-rend alapítójának a Madonna többször is gyermekként jelent meg élete folyamán. Látomásai Jézus Krisztus születéséről is nagy hatást gyakoroltak művészeti ábrázolásokra; innen erednek többek közt a fény születésének ábrázolásai is.

1362 -- Siena -- Itália

Sienai: Jézus Krisztus látomás. Az Itáliai: Siena városában, Sienai Szent Katalinnak egy ima közben 6 éves korában megjelent Jézus Krisztus és átadott neki egy karikagyűrűt. Ezután Sienában pestisjárvány tört ki, csodának számító gyógyulásokat tulajdonítottak Katalinnak és hírneve tovább nőtt az évek folyamán.

1399 -- Avignon -- Franciaország

Avignon-i Jézus látomás. A Dél-Franciaországi: Avignon városában a beteg: Vinzenz Ferrer szenvedései közepette többször is látta: Jézus Krisztust, aki gyámolította és biztatta a gyógyulásában.

1424 -- Orléans -- Franciaország

Orléans-i szűz látomás. Franciaország: Orléans, Jeanne d’Arc, azaz: Szent Johanna, az "Orléans-i szűz”, a szent, a francia nemzeti hős. Jeanne hangoztatta, hogy látomásai voltak, melyben Isten és szinte az összes Szent megjelent előtte, és kérte, hogy szabadítsa fel a hazáját az angol uralom alól.

1440 -- Róma -- Itália

Római angyal látomás. Az Itáliai főváros: Róma a helyszín: Római Szent Franciska életét folyamatosan végigkísérték a látomások, életének utolsó: 23 éve alatt folyamatosan és töretlenül egy Angyalt látott maga mellett.

1449 -- Anderlecht -- Belgium

Anderlecht-i Kegyelmes Asszony. A Belgiumi: Anderlecht városban helyi lányok egy csoportjának többször is megjelent Szűz Mária, és azt kívánta, hogy "Kegyelmes Asszonynak" tiszteljék.

1463 -- Bologna -- Itália

Bologna-i látomás. Az Itáliai: Bologna városában, Bolognai Katalin többször is látta az Urat egy ragyogó és fénylő trónon ülni, akinek üzenete mindig a világ jobbá tétele, jobbra fordítása volt.

1529 -- Máriakálnok -- Magyarország

Máriakálnoki Mária kép. A Törököktől visszahúzódó keresztény seregek az itt található vízből ittak és sebeik csodával határos módon begyógyultak. A kút gyógyító ereje leginkább szem és láb betegségekre jó. Később egy halász a Dunában egy hársfából faragott Mária szobrot talált. Egy kis építményt készített fölé, majd a fia kápolnává bővítette. A falu földesura eltévedt egy ingoványos helyre tévedt és megmenekülésének emlékére nagyobb kápolnát emeltetett. De később 1873-ban leégett, elégett az oltárkép, a mennyezet is leszakadt, de a szobornak semmi baja nem lett. A víztől, tűztől megmenekült Mária-szobrot ma a Sarlós Boldogasszony templomban van. A forrás pedig a kápolnában az oltár alatt van.

1531 -- Guadalupe -- Mexikó

Guadalupe-i Szűz Mária látomás. A Mexikói: Guadalupe városban, Juan Diego tapasztalta, amint egy arany ködbe burkolózó: Hölgy kérte, hogy templomot emeljenek a jelenség színhelyén. A helyi püspök nem hitt neki, ezért tilmájába rózsát gyűjtött, télen, és amikor a püspök elé szórta a tilmán egy Szűz Mária kép rajzolódott ki.

1560 -- Lisboa -- Portugália

Lisszabon-i Szűzanya. A Portugáliai: Lisboa, Lisszabon városában, a portugál: Sebastian Baradas többször is látta a Szűzanyát. A Szűzanya az utolsó megjelenése után azt mondta neki, hogy lépjen be a Jezsuiták rendjébe.

1564 -- Avila -- Spanyolország

Avila-i Mária és Jézus jelenés. A Spanyolországi: Avila városában, Avilai Szent Teréznek, a nagyon hithű és áhítatos szerzetes nőnek többször is megjelent Jézus és Mária, bátorítást és kitartást adva áldozatos munkájához.

1579 -- Kazany -- Oroszország

Kazany-i Mária látomás. Az Oroszországi: Kazany városának leégése után egy 9 éves kislány azt állította, hogy egy katona háza alatt ott van a Szűzanya ikonja. Ezt egy látomás alapján mondta, nem hittek neki, a harmadik látomása után sem. Így maga kezdett ásni és megtalálta a romok alatt a sértetlen ikont.

1583 -- Sevilla -- Spanyolország

Sevilla-i Jézus jelenés. A Spanyolországi, Andalúziai, Sevilla városában, egy: Anna nevű kislánynak Glória fénnyel övezve jelent meg: Jézus Krisztus, a világ világossága.

1594 -- Quito -- Ecuador

Quito-i Szűz Mária jelenés. A Dél-Amerikai, Ecuador, Quito városában az indiánoknak megjelent az "Ég Királynője", Szűz Mária, hitet és bátorítást adva nekik a szenvedéseik közepette.

1600 -- Concepción -- Chile

Concepción-i Szűz Mária jelenés. A Dél-Amerikai, Chile, Concepción városában az üldözött indiánoknak megjelent: Szűz Mária, és fehér fényben ragyogva bátorította őket hittük kitartása mellett.

1604 -- Ingolstadt -- Németország

Ingolstadt-i Mária jelenés. A Németországi: Ingolstadt városkában, Jakob Rem szerzetes látta a föld felett ragyogó fény koszorúban lebegni: Máriát.

1631 -- Napoli -- Olaszország

Napoli az "Ég Királynője". Az Itáliai: Nápoly vidékén, egy Nápolyi gabona terület fölött az ott dolgozó embereknek többször is megjelent: Mária, az "Ég királynője" s a Vezúv közeli kitörését jövendölte meg.

1647 -- Buenos Aires -- Argentína

Buenos Aires-i Mária jelenések. Az Argentinai: Buenos Aires városában, egy paraszt lánynak és egy laikus testvérnek: Rio de la Plata torkolatának közelében tartózkodva az égen megjelent: Mária, a "rózsfüzér királynője" és általános vezeklésre intette őket.

1650 -- Rio de Janeiro -- Brazília

Rio de Janeiro-i fénygömb. A Brazilíai: Rio de Janeiro városában, a város egyik legszebb öble fölött a gyarmatosítók egy csoportjának a magasban egy: "Fénylően ragyogó gömb" jelent meg és parancsolt megálljt a kegyetlenkedéseik megállítására.

1655 -- Czestochowa -- Lengyelország

Czestochowai Fekete Madonna, lengyelül: Czarna Madonna vagy Matka Boska Częstochowska ikon, amelynek csodatévő erőt tulajdonítanak. A hely évszázadok óta vonzza a zarándokok tömegeit a világ minden tájáról. A Fényes Hegyet a világ egyik leglátogatottabb zarándokhelyévé tette. Az egyik legismertebb csoda az 1655-ös svéd invázió, az „Özönvíz”, lengyelül „Potop” idején történt, amikor egy maroknyi lengyel egy egész támadó hadsereg ellen védte meg a kolostort. A megmenekülést a lengyelek a Madonna csodatévő erejének tulajdonították. A következő évben, 1656. április 1-jén János Kázmér lengyel király hálából a Iowówi, lembergi székesegyházban Máriának ajánlotta fel országát, így a Szűz Lengyelország patrónája és királynője lett.

1687 -- Máriagyűd - Magyarország

Máriagyűdi Szűz Mária jelenés. A korabeli feljegyzések szerint Szűz Mária 1687-ben jelent meg fényözönben az akkor még apró templom ablakában egy Tamás nevű vallásos gazdának, abban az időben, amikor a templom a kálvinisták kezén volt, majd ezután újra Mátyás siklósi ispánnak, a vele lévő Huppi János kálvinista gazda azonban nem látta, csak miután Mátyás azért imádkozott, hogy a másik is láthassa. A kegyhelyhez kötődnek Mária következő népnyelvi nevei: Harsányhegy fehér asszonya, Forrásközi Boldogasszony

1695 -- Máriaradna -- Magyarország

Máriaradnai látomás. A Radnai kolostor feljegyzése szerint 1695 szeptember 8-án a törökök a kápolnát felgyújtották. A templomi kegytárgyakat egy helyre vitték és elégették. A papírkép viszont sértetlen maradt, kissé megfeketedett. Egy török szpáhi elindult, hogy a képet újra megpróbálja megsemmisíteni. A lovának patája viszont beleragadt egy kőbe, leesett és nyakát szegte. A kő mai is látható a templom déli, belső oldalába falazva. Aztán 1708-ban pestisjárvány tört ki Aradon. Egy haldokló nő: Bummer Mária, utolsó mondatának az értelme az volt, hogy addig nem fog megszűnni a járvány ameddig nem tartanak búcsújárást Radnára. A búcsújárást megtartották, a pestis megszűnt.

1696 -- Máriapócs -- Magyarország

Máriapócsi könnyező Madonna. A Pócsi fogadalmi kegykép 1696-ban november 4-től két hétig szünet nélkül, majd kisebb megszakításokkal egészen december 8-ig könnyezett. A kegyképet ezután Bécsbe szállították, sok másolat készült róla. Sem az eredeti kép, sem a róla készült másolatok a továbbiakban nem könnyeztek, kivéve azt, amelyiket Pócsra visszavittek. Az 1715. augusztus 1-jén, 2-án és 5-én több órán át tartó könnyezést sok százan látták. A kegykép harmadik könnyezése 1905. december 3-tól december 19-ig folyamatosan tartott.

1740 -- Máriakéménd – Magyarország

Márikéméndi Szűzanya jelenés. A búcsújáró hely kialakulása egy csodás jelenéshez kötődik. 1740. áprilisában a Szent-Miklós templom romjai között néhány helybeli kislány füvet gyűjtött, amikor egy mélyedésben a kis Jézust karján tartó Szűzanya fényben tündöklő szobrát pillantották meg. A szobrot nem tudták kiemelni a földből, eltűnt. A jelenés hírére hamarosan közelről és távolról jöttek zarándokok, Kéménd híres zarándokhellyé vált.

1759 -- Máriabesnyő – Magyarország

Máriabesnyői Szűz Mária látomás. Gróf Grassalkovich Antal egy Loreto kápolnát építtetett egy templom romjain. 1759-ben az építkezésen dolgozó egyik Gödöllői kőműves-segéd álomban kapott utasításra a romok alól kiásott egy elefántcsont: Szűz Mária szobrot. A kegyhelyen mindmáig sok ima-meghallgatás történt.

1820 -- Palmyra -- Amerikai Egyesült Államok

Palmyra-i Jézus jelenés. Amikor: Joseph Smith 1820-ban egy imájában megkérdezte Istent, melyik egyház az igaz, melyikbe lépjen be, az Atyaisten és Jézus Krisztus megjelentek neki, és megtudta, hogy a földön lévő egyetlen egyház sem igaz, és hogy egyikükhöz sem szabad csatlakoznia. Élete rendszeres teendőit tovább végezte 1823-ig, mindvégig ádáz üldözést szenvedve vallásos és nem vallásos emberektől egyaránt, mert továbbra is megerősítette, hogy látomást látott. 1823. szeptember 21-én Moróni angyal jelent meg neki, olyan fehérben, ami minden földit felülmúlt, amit valaha is látott, s aki utasításokat és ismereteket adott Joseph-nek arra vonatkozólag, hogy mit fog az Úr cselekedni, és mi módon kell majd királyságát az utolsó napokban irányítani. Azt is megmutatta neki, hogy a lemezek hol voltak elrejtve. Joseph ezután parancsot kapott, hogy évente mindig jöjjön el erre a helyre, pontosan ugyanazon napon, mindaddig amíg el nem jön az idő a lemezek átvételére. Moróni minden látogatás alkalmával tanította Josephet. Ezekből keletkezett a Mormon könyv és a Mormon vallás.

1838 -- Hercegszántó -- Magyarország

Hercegszántói Szűz Mária jelenés. Egy ember a kút vizében három alkalommal fényesség kíséretében képeket látott, melyek a gyermek: Jézussal lévő Szűz Máriára, és a gyermek Szűz Máriával lévő Szent Annára emlékeztették. A Vodica kegyhelyet 1838-ban szentelték fel, és nyilvánították kegyhellyé az ott történt jelenést követő csodás gyógyulások hatására, a megfelelő egyházi kivizsgálást követően. Itt állították fel 2008-ban a világ legnagyobb Szűz Mária-szobrát.

1846 -- La Salette -- Franciaország

La Salette-i Szűz Mária jelenések. La Salette egy kis hegyi falu Grenoble püspökség területén Dauphine megyében. 1846-ban két pásztor gyermek: Mélanie Calvat és Maximin Giraud beszámolója szerint megjelent nekik a Szűzanya.

1858 -- Lourdes -- Franciaország

Lourdes-i Szűz Mária jelenések: 1858. február 11-én kezdődtek. Bernadette Soubirous, egy 14 éves, bájos és kecses, francia paraszt lány látta meg első alkalommal Szűz Máriát. A Szűzanya ezután összesen még 18 alkalommal jelent meg neki.. A jelenés asszonya fénytől övezve, gyönyörű fehér ruhában tűnt fel, derekát kék öv fonta körül, fejéről dús fátyol omlott alá. Imádságra kulcsolt kezében hófehér rózsafüzért tartott, amelynek szemeit aranylánc fogta egybe. Bátorítólag rámosolygott Bernadettre, lassan keresztet vetett, de nem szól semmit. A következő napokban a jelenés többször megismétlődött. A harmadik jelenés napján, február 18. Mária először szólt Bernadetthez, és arra kérte, hogy két héten át mindennap jöjjön el a jelenés helyére, mert sok embert szeretne látni. A kilencedik jelenés, február 25. napján, amikor már 350 ember jött el, a Szűz a következőket mondta: „Igyál és mosdjál meg a forrásból és egyél a füvekből, melyek ott teremnek”. Bernadett a jelzett helyre ment, s kézzel kaparni kezdte a földet a barlang egyik száraz szögletében, ahol nemsokára víz jelent meg. Undorát legyőzve ivott a sáros vízből, megmosakodott, és evett a fűből is. Ezután a forrás vize egyre csak bőségesebben áradt és egyre többen keresték föl, gyógyvízzé vált, amely később sok ezer embert gyógyított meg.

1859 -- Champion -- Amerikai Egyesült Államok

Champion-i Szűzanya jelenések. Az Amerikai Egyesült Államok első hivatalosan elismert jelenésére: 1859-ben került sor. Adele Brise belga bevándorlónak háromszor jelent meg a Szűzanya. Ezután életét a hit oktatásnak szentelte.

1879 -- Knock -- Írország

Knock-i Szent jelenések. Az Írországi: Knock mellett: 15 ember látta esőben: Szűz Mária, Szent József, Szent János apostolt fehér papi köpenyben, egy oltárt, Isten Bárányát, mennyei fényességben.

1885 -- Dömös -- Magyarország

Dömösi Szűzanya jelenések. 1885. májusának első vasárnapján történt, hogy a Dömös háta mögött levő gyönyörű völgyben, a patak partján két libapásztor lányka egy bükkfa alatt üldögélve reggelizett. Ekkor egyszerre kék fényesség támadt fölöttük. A kislányok ijedten tekintettek föl a fára, és csodák-csodája, Szűz Mária képét látták ragyogni, jobb karján a kisded Jézust tartva, fényes koronával a fejükön. A kislányok elmondták, amit láttak. Erre több asszony kiment a csoda helyszínére, és ők is látták a fényességet több ízben megjelenni Szűz Mária képével, jobbján a kisded Jézust tartva. Ezután a dömösiek és a környékbeliek rendszeresen kijártak a szent fához imádkozni, sőt, később búcsújáró hellyé vált a Simon-völgy.

1917 -- Fatima -- Portugália

Fatimai-i Mária jelenések. A Fatimai jelenések 1917. május 13-án kezdődtek és ezután minden hónap 13-án folytatódtak. Májustól októberig hat alkalommal jelent meg három gyermeknek. A Mária jelenés három tízéves pásztorgyermeknek szólt, ők: Lucia Santos, Jacinta Martos, és Francesco Martos voltak. Az üzenetek jöttek, az irántuk való egyházi meg nem értés és ellenszenv is. A végén a dolog végül bizonyítást nyert, közel 100 ezer ember előtt.!. 1917. május 13-án három gyermek nyájat őrzött Fátima kisváros mellett. Hirtelen sugárzó fényt láttak, melyet villámnak véltek. Elhatározták, hogy hazamennek, de rögtön egy második villám világította meg a helyet kissé távolabb, és egy kis tölgyfa bokor felett, ahol ma a jelenési kápolna áll, láttak egy hölgyet, aki elmondásuk szerint ragyogóbb volt a Napnál és kezei között rózsafüzért tartott. A hölgy azt mondta a három pásztor gyermeknek, hogy sokat kell imádkozniuk, és meghívta őket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanazon órában ismét jöjjenek el. A gyermekek így is tettek, és a hölgy mind az ötször eljött hozzájuk. A megjelenő hölgy azt mondta, ő a Rózsafüzér Királynője, és ezen a helyen állítsanak kápolnát a tiszteletére. A jelenés végén mindenki láthatta a csodát: a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, szabad szemmel is lehetett szemlélni, saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd sokaknak úgy tűnt, mintha a földre zuhanna napcsoda.

1925 -- Córdoba -- Spanyolország

Cordóba-i Mária jelenés Spanyolországban. Lucia nővérnek a hegyekben járva: Szűz Mária egy fényes felhőn jelent meg a gyermek Jézussal együtt. Ezután tanácsokat és bátorítást adtak neki.

1932 -- Beauraing -- Belgium

Beauraing-i Miasszonyunk, Szűz Mári-jelenések, összesen: 30 alkalommal jelent meg: 5 gyermek előtt. Andrea (1918), Fernande (1917) , Albert (1921), Gilberta Degeimbre (1923), Gilberta Voisin (1919) előtt jelent meg a város kolostorának kertjében, nem messze egy Lourdes-i barlang másolatától a Szűzanya.

1933 -- Banneux -- Belgium

Banneux-i Miasszonyunk, Szűz Mária-jelenések, mely Belgiumban történt Banneux faluban. 1933. Január 15. és Március 2-án összesen: 8. alkalommal jelent meg egy 11 éves kislány: Mariette Béco előtt: Szűz Mária. A Szűzanya a "Szegények Szűzanyjának" nevezte magát, és forrást mutatott a kislánynak, hogy enyhítse az emberek szenvedéseit.

1945 -- Amszterdam -- Hollandia

Amszterdami: Minden Népek Asszonya. Ida Peerdeman előtt: 56 alkalommal jelent meg a Szűzanya. A jelenés kinyilvánította, hogy ő már nem a Názáreti: Szűzanya, hanem: "Minden nemzetek Szűz Anyja". A Szűzanya megjósolta az egészséges XII. Pius pápa halálát, 1958 október elejére, ami utána valóban megtörtént.

1947 -- Montechiari -- Olaszország

Montechiari Mária jelenés. Montechiari-ban, Olaszországban: 1947. június 13-án: Pierina Gilli ápolónőnek megjelent a Szűzanya, aki: "Rosa Mystica"-nak, "Titkosértelmű Rózsának" nevezte magát. Úgy nevezte magát, ahogyan a Lorettói litániában neveztetik. Három tört, a hivatásukat elhagyó, a halálos bűnben élő és a Júdás árulását követő papokért, majd ezek helyén három rózsát: piros, fehér, arany, azaz: ima, engesztelés, vezeklés, viselt a mellén. Kérte, hogy Július 13-a Rosa Mystica ünnepe legyen. Kérte továbbá, hogy a jelenések tiszteletére minden: Hónap: 13. napján legyen Mária nap, ezeken a napokon zárva lesznek a pokol kapui. "Éld a szeretetet", köszöntötte Pierinát.

1950 -- Casalicchio -- Olaszország

Casalicchio-i Mária jelenés. A Dél-Olaszországi: Casalicchio-ban a 12 éves: Tina Mallia hófehér öltözetben és ragyogó fényekkel kísérve látta meg: Szűz Máriát.

1953 -- Siracusa -- Szicília

Siracusai Könnyező Madonna, Szicília szigetén, Siracusa városában történt 1953-ban. Egy fiatal házaspár Siracusai otthonában egy Szűz Máriát ábrázoló gipszöntvény könnyezett négy teljes napon át.

1954 -- Pingsdorf -- Németország

Pingsdorf-i Mária jelenés. A Németországi: Pingsdorf falucskájában két cseléd lány többször is látta: Mária alakját egy ragyogó fény-gömbben lebegni az erdő felett.

1956 -- Eisenberg -- Ausztria

Eisenberg-i Mária jelenés. Ausztria: Burgenland: Eisenberg falucskában, egykori magyar nevén: Csejkén, az osztrák-magyar határ közelében történt a csoda. A 6 éves kisleány: Anna Lex többször is egy ragyogó fény-gömbben látta lebegni: Mária alakját.

1958 -- Turzovka -- Szlovákia

Turzovka-i jelenések. A Szlovákiai: Turzovka településen, az erdőjáró: Matousch Leschut egymás után: 7 alkalommal, hét napon át látta: Jézust egy egyenlő szárú háromszögben, amit rózsák töltöttek ki. Turzovka zarándokhely lett.

1961 -- San Sebastian de Garabandal -- Spanyolország

Garabandali jelenés, Spanyolország, San Sebastian de Garabandal a helyszín, ahol: "Garabandáli jelenés" néven híresült el az esemény. Négy fiatal spanyol paraszt lánynak jelent meg a Szűz Mária, 1961 és 1965 között egy Észak-Nyugati spanyol faluban: San Sebastian de Garabandal-ban. A jelenések hatásait több film felvétel is őrzi. A felvételek gyermekeket mutatnak akik hosszan egy irányba néznek magasra és áhítatosan.

1962 -- San Damiano -- Olaszország

San Damiano-i jelenések. Az Olaszországi: San Damiano nevű falucskában: Rosa Quattrini asszony látomásaiban a "Világmindenség Királynőjével" és a "Szent család" különböző alakjaival találkozott.

1968 -- Zeitoun -- Egyiptom

Zeitoun-i Szűz Mária-jelenések, Egyiptomban, Zeitoun városában történt. Egy Kopt-keresztény egyiptomi székesegyház felett 1968-től kezdődően majdnem három évig fényes jelenségben rajzolódott ki a Szűzanya alakja.

1975 -- Akita -- Japán

Akitai Miasszonyunk, a Japán: Akita városkában. 1975 és 1980 között több mint: 100 alkalommal könnyezett egy Japán művész által faragott Szűz Mária szobor. A könny összetétele emberi könnyekre utalnak.

1981 -- Medjugorje -- Bosznia-Hercegovina

Medjugorje-i Szűz Mária jelenések. Az egykori Jugoszláviában, Bosznia-Hercegovina, Medjugorje településen, 1981-ben először két leánynak, a 15 éves: Ivanka Ivanković, a 16 éves: Mirjana Dragičević előtt jelent meg a Szűzanya és üzeneteket adott át. Az üzenetek: a béke, a hit, a megtérés, az ima, a böjt és a bűnbánat témáit taglalják. Ezután helyi fiataloknak több csoportjának is, minden hónap: 25-én is megjelent. Medjugorje híres zarándokhely lett, azóta évente: 1 millió zarándok látogatja meg a 4.300 lakosú kisvárost. Fő temploma a Szent Jákob templom, ahol rendszeres lelki programot adnak a hívőknek.


A vallási jelenések és a földönkívüliek közötti kapcsolat együtt és külön-külön is megállja a helyét, tehát lehetséges az összefüggés köztük, de nem feltétlenül szükséges. Az Isteni csodálatos jelenések és jelenségek pozitív hatásai egyaránt az emberi fejlődés hatalmas lehetőségei közé tartoznak.