"A világon azért vagyunk, hogy valahol otthon legyünk benne" -- Tamási Áron

Déli Nap Krónika

"Az ember hasonlóvá válik ahhoz, mint amiben gyönyörködik."
--Platón--

"Minden jó helyen és minden ember szívében megleled Istent."
--Seneca--

"A természet mindig tökéletes és soha nem szegi meg törvényét."
-- Leonardo da Vinci --

Bioenergia és Biogyógyászat - Alexander Sztrasznij

2022.07.28 18:08

 

Bioenergiák a gyógyászatokban.

A Bio energetikai kezelés nem az utóbbi évek divatja. Ez a gyógymód mindig is létezett. Már időszámításunk előtt is alkalmazták. Indiából Egyiptomba, Görögországba, Asszíriába, és Kínába is eljutott, ahol az időtájt már ismerték a biológiai energiára akupunkturával történő ráhatás módozatait. Jézus Krisztus e gyógymóddal szabadította meg az embereket a különböző betegségektől...

       

Bioenergia mindenkinek

A Bioenergetikai kezelés nem az utóbbi évek divatja. Ilyen vagy olyan módon, de ez a gyógymód mindig is létezett.
    A bioenergetikai kategóriákban történő gondolkodás szerves része a jógának, mely időszámításunk előtt a 3. és 1. évezred között keletkezett. Indiából Egyiptomba, Görögországba, Asszíriába, Judeába és Kínába is eljutott, ahol az időtájt már ismerték a biológiai energiára akupunkturával történő ráhatás módozatait.
    Jézus Krisztus e gyógymóddal szabadította meg az embereket vakságtól, némaságtól, süketségtől, bénaságtól, epilepsziától, vízkórtól, vérfolyástól, leprától, izületi bántalmaktól.
    Az úgynevezett "gyógy-magnetizmus" Európában is ismert volt. Mesterien alkalmazta e gyógymódot a nagy Messmer. A kézrátevéses gyógyítást szláv felcserek, zemsztvo-orvosok is alkalmazták.
    A materialista gondolkodású emberek számára a bioenergetikai ráhatás a sarlatánizmus szinonimája. Különösen akadémikus orvos körökben gyakori ez a vélemény. Gondoljunk csak bele, az egyik ember a másik feje fölött hadonászik és kijelenti, hogy ezzel történetesen a gyomorfekélyét gyógyítja. Hát nem sámánkodás? Sok orvos úgy tartja, hogy az ilyesmit azonnal meg kell tiltani, magukat a "sarlatánokat" pedig be kell perelni. Vélhetően ez volna a logikus.
    Ám az a helyzet, hogy a bioenergetikai gyógyászat nem tartozik a logika felségterületéhez. Kifejezetten más fogalmakkal és törvényszerűségekkel operál, s nem hogy ellenáll a "logikusok" támadásainak, hanem még eredményesen fejlődik is.
    Jómagam olyan orvos vagyok, aki annak idején materialista felfogású képzésben részesült. Ennek ellenére bátorkodom kijelenteni, hogy a bioenergetika, ha nem is univerzális, de az a csodálatos gyógymód, amely gyakran elképesztő, szinte hihetetlen, de mégis valóságos eredményeket hoz olyan esetekben, amikor más gyógymódok hatástalanok.


            Mi a Bioenergia ?.

    Létezése felől maguk a "logikusok" és "materialisták" is meggyőződhetnek.
    A bioenergia rezgés, rezgés frekvencia és energia, amely minden élőlényben jelen van. Bárki képes érzékelni a másik ember vagy állat testének melegét, tehát érzékeli bio-mezőjének infravörös tartományát. Az akadémiai orvostudomány ezt a spektrumot termo-, azaz hő-diagnosztikával, míg az alternatív gyógyászat a természetgyógyász tenyerével méri.
    A test elektromos paramétereit a mindenki által ismert kardiogram, a szív elektromosság ábrája, és enkefalogram, az agyi elektromosság ábrája mutatja ki. Nos, ha van elektromos áram, akkor mágneses tér is van, mely az aura egyik alkotó eleme. A mágneses tér azonban olyan gyenge, hogy orvosi műszerekkel nem érzékelhető.


   Miből keletkezik testünk bioenergiája ?.

     A szervezetben zajló biokémiai reakciókból, melyek forrása a táplálék és a levegő. A szülőktől örökölt, velünk született genetikai információból. Az érzelmi, esztétikai behatásokból, melyek az embertársainkkal folytatott kommunikáció, zenehallgatás, olvasás során, egy képkiállítás vagy sportesemény megtekintésekor -- akár úgy, hogy csak nézők vagyunk -- érnek bennünket. Ezek az összetevők hozzák létre valamennyiünk energia potenciálját.
    A szervezetben zajló biokémiai folyamatok főszereplői a sejtekben található mitokondriumok, amelyek az adenozin-trifoszforsav (ATF) nevű "energetikai üzemanyagot" állítják elő.
    Nemcsak az emberek és állatok, hanem a növények is rendelkeznek energiával, melyet kalóriában mérünk és táplálék formájában veszünk magunkhoz.
    Fentebb említettük az aurát. Mi is ez lényegében?
    Az aura egyfajta biomező, testünk energetikai "ruhája". A rendes ruhához hasonlóan az aura szerkezete sem egynemű, hanem több rétegből áll. E rétegeknek azonban nincsenek pontos határaik és semmiféle műszerrel sem határozhatók meg. Csak a különleges érzékenységgel rendelkező emberek, a bioenergetikusok képesek felfedezni. A dolog részletes leírásával nem kívánok foglalkozni, hisz könyvem nem természetgyógyászoknak, hanem mindenkinek szól. Egy-két dolgot azonban olvashat e témáról az "Energia-diagnosztika" című részben.
    Az aurába a fenti rétegeken kívül bizonyos energia-gócok is kisugárzódnak. Ezek a csakrák- energia sűrűsödések, afféle akkumulátorok. Összesen hét alapvető csakra létezik.
   

                            
Csakrák7. Szahaszrara. Rajta keresztül jön létre az ember kapcsolata a kozmikus energiával. A szahaszrara a szellemiség, a tudati megvilágosodás központja.

6. Adzsna, a "harmadik szem", a tiszta öntudat, az intuíció, a boldogság központja.

5. Visudha, mely a beszéd, a légzőszervek és pajzsmirigy működéséért felel.

4. Anahata, a "szív" csakrája, az érzelmek, a megbocsátás, bocsánatkérés, megértés, empátia központja. "Szívtelen" ember, illetve: "tiszta a szíve", -- mondják azokról, akiknek gyenge, illetve erős az anahatája. Területe a szív, a tüdő, a hörgők; egyúttal az immunológiai szabályozás központja.

3. A manipura, a "nap-fonat" a köldököt veszi körül, belső tűz, mely az emésztést végzi. Hogy nehogy eloltsuk, evés után ne igyunk hideg vizet. Hozzá tartoznak a hasüregi szervek: vékony- és vastagbél, gyomor, nyombél, máj, epehólyag, hasnyálmirigy, vese és mellékvese.

2. Szvadhisztana, a testi, szexuális és alkotó energia központja, mely a szeméremcsont és a köldök között foglal helyet. Benne vannak a gyermekkori, valamint a negatív információk: harag, düh, szenvedély, gyűlölet, kegyetlenség, fennhéjázás, kétely, féltékenység, ostobaság, lustaság. Itt vannak a köznapi problémák is, ezért "korunk beteg csakrájának" is hívják. Innen indulnak ki a pszichoszomatikus elváltozások és a görcsök. A depresszió is innen való, de ez az anyaság központja is. Gyermektelenség estén a rossz társadalmi körülményekben kell keresni a bajt. Ehhez a csakrához tartoznak a függelékek, az anyaméh, prosztata, az erekció, az ondó képződés.

1. A muladharán keresztül jön létre energiánk és a földi energia közti kapcsolat. Itt van a szülőktől kapott eredet-energia, az ember anyamintája. Lehet jó is, rossz is, - adott dolog. A bioenergetikus nem képes megváltoztatni, mert előző életeink által determinált dolog. A gyógykezelés célja, hogy az eredet-energiának nem megfelelő szemét eltakarításával visszatérítse az embert anyamintájához. Ez a csakra őrzi a múltat, mindazt, ami a születés előtt, a korábbi inkarnációkban történt. Tulajdonképpen ez a legdurvább csakra (minél feljebb van, annál finomabb), ezért a vele közvetlen kapcsolatban álló szerveken kívül - alsó béltraktus, nemi szervek - a csontrendszer, a fogak, körmök és a vér energiája is hozzá tartozik.

    A csakrák nem anatómiai, de nem is fiziológiai fogalmak. Létezésüket semmiféle berendezés le nem írta még. De ez távolról sem jelenti azt, hogy nem is léteznek. Végül is a fejfájást sem mutatja ki semmiféle orvosi berendezés, mikroszkóppal sem lehet "igazolni". Állíthatjuk-e ilyen alapon, hogy nincs?
    A csakrák nemcsak energetikai akkumulátorok, hanem egyúttal lokátorok is. Ilyen például a muladhara csakra, melynek három szirma van. Mindegyik szirom az energia hullámok egy-egy érzékelési szintjének felel meg. A három szirom kölcsönhatása egy negyedik szirmot képez, amely az első hármat integrálja.
    Egy másik nézőpontból a muladhara csakra egy négyszirmú virágra, a lótuszra hasonlít. Minél magasabban helyezkedik, minél vékonyabb a csakra, annál több szirma van. Mindegyik szirom -- mint valami lokátor sugárnyaláb -- a neki megfelelő információt fogja fel. Ha valamivel rezonanciát alkot, megszólal a "csengettyű". Példának okáért, ha egy csinos lány egy fiatal srác látómezőjébe kerül, a fiúnál megszólal a "csengettyű", melynek hatására felfigyel a lányra. Egyúttal a kis hölgy is "kiszúrja, hogy észrevették", az ő csengettyűje is megszólal. Esetünkben a csakra-diagnosztikával párhuzamosan az "összeillőség letapogatására" is sor kerül, azaz kontaktusba kerül a fiú és a lány csakrája. Ha a két energia rezonanciára lép egymással, akkor a partnerek viselkedése ennek megfelelően alakul. Ha nem, mindkét fiatal megy tovább a maga útján.
    A csakrák azonban nem csak élőlények, hanem élettelen tárgyak -- festmények, zeneművek, városok, országok -- energiáját is felfogják. Valamennyiünknek vannak kedvenc tárgyai, melyek nem a "jó -- rossz" vagy "tetszik -- nem tetszik" vonalán, hanem valami különös közelség-érzés folytán kedvesek számunkra. Ez annyit jelent, hogy rezonanciában vagyunk e dolgokkal. A tárgyak energetikája nem más, mint sajátos módon történő érzékelésük. Egy város vagy ország energetikája egy érzés, melyet akkor érez az ember, amikor megérkezik oda.
    Azt mondják, minden városnak megvan a maga arculata. Ebbe beleértendő az adott építészeti stílus. Egy város energetikája viszont több ennél: a házak, emberek, fák stb. energiája össszegződéséből tevődik ki. Egyáltalán nem szükséges, hogy egy város energetikája minden lakójában és odaérkező utasban azonos rezgésszámot váltson ki. Például, a sok száz városból, ahol eddig megfordultam, San Francisco és Prága különösen kedvező rezonanciát váltott ki bennem. Nem reagáltak viszont csakráim az olyan pompás városokra, mint Lipcse, Los Angeles vagy Zürich. Még ennél is egyedülállóbb energetikával rendelkeznek az egyes országok. S mindez nem csupán a nyelv, a szokások, hagyományok miatt van.
    Sokáig folytathatnánk még ezen érzékelés leírását, de akkor sem érnénk a végére. Mindenfajta leírás verbális eszközökkel, szavakkal történik, az érzékelés pedig az információ (vagy energia, ha úgy tetszik) nem-verbális, nem szavakkal történő átadása. Reimond Mudy "Élet az élet után" című könyvében leírja, hogy a klinikai halál állapotában levő emberek hallatlanul tisztán és világosan érzékelték környezetüket. Az elhunyt lelkekkel történő gondolatcseréhez nem volt szükségük beszédre, nélküle is érthető volt minden. Bizonyos mértékben -- tekintetünkkel -- életünk során is élünk a telepatikus információcsere eszközével. Ez történhet egyfajta sajátos érzékeléssel is, vagyis az adott jelenség energetikája révén.
    Mi a zene? Különböző magasságú és hosszúságú hangok összessége. Ha fél másodpercig halljuk a klarinét hangját, azt nem mindig tudjuk megkülönböztetni egy fél perces ajtónyikorgástól. Egyszerű hangok kombinációja, egyszerű szöveggel, melyet egy ország énekel. Ha viszont ebből két hangot felcserélünk, oda van az egész. Miért? Mert a hang-kombináció már nem csupán hang, hanem energetika is. A hét alaphang különféle kombinációi harmóniát vagy diszharmóniát idézhetnek elő a csakrákban. Zenehallgatás közben pedig az ember nem a "különböző magasságú és hosszúságú hangok összességére", hanem e zene energetikájára reagál.
    Roman Kofman, a híres karnagy szavai: "Már negyven éve foglalkozom zenével. Voltam előadóművész, foglalkoztam hangszereléssel, írtam zeneműveket. A zenét viszont nem értem, csak érzem".
    Mindaz, amit "tetszik -- nem tetszik" alapon értékelünk, az nem logikai, hanem energetikai értékelés. Amikor egy véletlenül arra járó embert figyelünk meg, akkor egyeseket szimpatikusnak, másokat ellenszenvesnek, ismét másokat pedig közömbösnek értékelünk. De miért? Hiszen egyiküket sem ismerjük. Azért, mert egyes emberekkel, tárgyakkal kapcsolatban energetikailag kedvező, másokkal kedvezőtlen, ismét másokkal pedig semmiféle rezonanciánk nem alakul ki. Amikor egy hölgynek nem tetszik egy ruha, az nem azt jelenti, hogy az nem szép, hanem csak azt, hogy csakráiban e ruhával kapcsolatban nem keletkezett rezonancia.
    Minden általunk ismert dolognak megvan a maga energetikája. Ha megtanuljuk energetikai kategóriákban érzékelni környezetünket, ezzel képessé válunk a világ kifinomultabb látására. Képes-e ezt mindenki megtanulni? Igen, képes. Próbálja meg Ön is. Rá fog jönni, hogy sokkal többet lát a világból, mint azelőtt.


    Gyakorlati tanácsok

Most pedig bemutatok néhány egyszerű fogást, amelyet bárki elsajátíthat, még azok is, akiknek fogalmuk sincs az emberi bioenergiáról.

    
Energetika feltöltödés

   Sétáljon mezítláb a földön. Szívja fel magába a föld energiáját, merítsen belőle erőt. Karját emelje magasra. Képzelje el, hogy egy hatalmas súlytalan ajándékot tart benne -- a kozmikus energiát. Szívja tele tüdejét friss levegővel. A levegő nem üresség, hanem szintén energia.
    Ha ezt a gyakorlatot rendszeresen elvégzi, hatalmas energiatöltést nyer, s elfelejti a fáradtságot.

    
A csakrák megtisztítása

    Séta közben a parkban vagy bárhol, ahol nincs nagy forgalom és kevés a járókelő, kiindulásként végezze el az alábbi gyakorlatot:
    Három lépés alatt végezzen belégzést, ezt a két következő lépésben tartsa vissza, majd újabb három lépésben fújja ki, a következő két lépésben pedig tartson légzési szünetet.
    Ha ez a ritmus nem megfelelő, akkor a fentiek alapján dolgozzon ki magának saját verziót. Hamarosan az egész automatikusan is menni fog.
    Ezután a már kialakult ritmusban folytassa: belégzéskor figyelmét irányítsa az égre (Kozmoszra), kilégzéskor a kozmikus energiát gondolatban küldje a legfelső csakrába, mely a fejtetőn helyezkedik el. Az újabb belégzéskor megint figyeljen felfelé, majd kilégzéskor az energiát küldje az adzsnába, vagyis a következő csakrába. Így folytatva a gyakorlatot vegye sorra az összes csakrát. Miután elérkezett a legalsóhoz, mindezt fordított sorrendben is végezze el, de most már ne a Kozmosz, hanem a Föld energiáját küldje az egyes csakrákba.
    

 A víz pranásítása

    Ahhoz, hogy a víz feltöltődjék pranával, a levegő energiájával, néhányszor át kell önteni az egyik edényből a másikba. Ez a víz bármely betegség idején gyógyítólag hat.
Az energetikai öngyógyítás és a testgyakorlás összekapcsolásáról majd azután beszélek, ha már nem félünk az energetikai vámpíroktól.

                         
Mi a Vámpirizmus ?.

     Még mielőtt áttérnénk az energiavédelem módozataira, beszéljük meg, mi is az a vámpírizmus.
    Az energetikai vámpírizmus az, amikor az egyik ember "elszívja" a másik energiáját. E szó hallatán rendszerint egy nagyfogú, eszelős tekintetű "vérszomjas vámpír" képe ötlik fel bennünk. A valóságban a vámpír bárhogy is kinézhet, csak úgy nem, ahogy tudatunkban él. Megláthatjuk, milyen is az energetikai vámpír, ha egyszerűen belenézünk a tükörbe. Vagyis mindannyian vámpírok vagyunk, csak különböző mértékben.
    Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy "elszívjon" egy kis energiát más emberektől, állatoktól vagy éppen növényektől. Ez tehát egy teljesen normális hétköznapi folyamat. Az esetben, amikor az "elszívás" nem zavar másokat, lényegében természetes energiacsere történik -- az "elszívó" fél nem csak elveszi a másét, hanem sajátjának is odaadja egy részét.
    Hogyan történik ez? Az emberi érintkezés nem annyira az információ, mint amennyire az energiák cseréje. Néha a beszélgetés során nem történik semmiféle információ csere sem. Volt már Ön olyan szituációban, amikor a jó ismerősökkel való találkozás után, végigbeszélgetve egy egész estét, alig tud visszaemlékezni, miről is volt szó, mégis mindkét félben pompás benyomások maradtak az együttlétről? Vagy pedig megfordítva -- a benyomások ocsmányak, pedig tulajdonképpen semmi különös nem történt?
    A szülők és gyermekek, ismerősök, kollégák közti társalgás, a (nem hivatalos) levélírás, telefonbeszélgetés és sok minden más alapvetően nem információ-, hanem energiacsere. Amikor az idős szülők megorrolnak azért, mert felnőtt gyermekeik nem írnak nekik, ez utóbbiak rendszerint azzal védekeznek, hogy " azért nem írtunk, mert semmi érdemleges nem történt velünk". A szülőknek nem arra van szükségük, hogy "megtudják, mi történt", nekik csupán egy kis energia kellene a gyerekektől. Ez vámpírizmus? Semmiképpen sem, ha a "gyakrabban írjatok" kérés nem lép túl bizonyos egyezményes kereteken. Ha viszont esetünkben a szülők követelik a rendszeres írást és cirkuszolnak, ha nem kapnak levelet, akkor ez már valódi vámpírizmus.
    Miért oly gyakori, hogy a nagyszülők jobban szeretik unokáikat, mint a saját gyerekeiket, sokkal többet megengednek nekik, mint a szülők, az unokák pedig vonzódnak a nagyszülőkhőz? Mert az időseknek már kevés a saját energiájuk, s az unokáktól töltődnek fel, akiknek viszont a kelleténél több van és szívesen átadják energetikai feleslegüket. Vámpírizmus ez? Nem, ez a norma.
    Bármely kérés, melyet Önhöz intéznek, az energia-követelés burkolt formája. Például, az a kérés, hogy "Nem tudna-e kölcsön adni egy kis pénzt?" így értelemezhető: "átadná-e nekem egy időre energiájának korábban kifejtett, bankjegyekkel szimbolizált részét, ezt az energiát ugyanis a magam hasznára szeretném fordítani". Vagy vegyük a "Légy szíves, ugorj le kenyérért" kérést, ami annyit jelent: "légy szíves, fordítsd energiád egy részét a magad, és természetesen a magam javára". A főnök "Legyen szíves elkészíteni a tavalyi évről szóló beszámolót" kérése viszont már nem kérésként, hanem követelésként értékelhető. Ha pedig azt vesszük, hogy minden kérés a vámpírizmus egy nagyon enyhe formája, akkor viszont minden követelés már energetikai zsarolás képében megjelenő valóságos terrorcselekmény.
    Amikor dolgozni megyünk, az szintén a munkaadó vagy az állam részéről megnyilvánuló vámpírizmus hivatalos formája. Mert hiszen a munkahelyen nem azt tesszük, amire nekünk, hanem amire valaki másnak van szüksége. Igaz, ezért fizetést kapunk. A saját energiánkkal való kereskedés teljesen normális, világszerte elfogadott dolog. Ne ijedjünk meg attól, ha a kifejezés testünk áruba bocsátására emlékeztet. A munka nem más, mint energetikai prostitúció, függetlenül attól, hogy Ön könyvelő, orvos, bányász vagy pedig trolibusz sofőr.


Melyek a vámpirizmus kritériumai ?.

  A vámpírizmus az, amikor az energiacsere (lényegében a társadalmi érintkezés) révén az érintkezés egy vagy több résztvevőjét "energetikai károsodás" éri.
    A vámpírok -- mint minden ember -- "napos" és "holdas" típusra oszlanak. A napos vámpírok forró, száraz emberek. Állandóan veszekednek, reggel a családtagokat, utána az utasokat az autóbuszon, majd a munkatársakat provokálják és így tovább. A holdas vámpírok rém unalmasak, állandóan ömlik belőlül a panasz. Látszatra csendesek, de kullancs természetűek, "megosztják velünk bánatukat", "a mellünkre borulva sírnak". Az embernek az az érzése, hogy lerázhatatlanok.
    Teljesen nyilvánvaló, hogy aki megjelenik a természetgyógyász rendelőjében, az energiáért jön hozzá, függetlenül attól, foglalkozik-e az bioenergiával vagy sem. Minden páciens vámpír, aki a természetgyógyász várószobájában ül. Ez abszolút természetes és rendben is van. Tehát minden páciens, még ha nem is tudja magáról, "energetikai károsodást" akar okozni a természetgyógyásznak. De ha egyszer a természetgyógyász kimondta az "á"-t, akkor mondjon "bé"-t is.
    Hogyan tudható meg, okozott-e "energetikai károsodást" a valakivel lefolytatott beszélgetés?
    Nagyon egyszerűen. Az ember egyszerűen nem tudja nem megérezni, hogy energiájának egy részét "ellopták". Bármely kedvezőtlen emóció, bármely kellemetlen érzés, bármely benyomás, hogy az adott szituációban valami nem tetszett Önnek, az elszenvedett energetikai támadás tünete. Minél erősebb ez az érzés, annál erősebb volt a támadás, annál nagyobb a valószínűsége, hogy Önt megfosztották energiája bizonyos mennyiségétől.
    Íme egy klasszikus példa! A villamoson véletlenül (habár Freud szerint véletlenek nincsenek) ráléptek az Ön lábára. Ön (saját véleménye szerint) udvariasan mondott erre valamit, s válaszul kapott egy adaggal abból, amit a másik fél az Ön udvarias kijelentéséről, személy szerint Önről, különösképp az Ön rokonairól gondolt. Nos, hogy érzi magát? Hát ez az az érzés, amely azt súgja, hogy Öntől energiát loptak.
    Megesik, hogy az előbbi villamoson Önnek senki sem lép a lábára, senki egy szót sem szól Önhöz. Csupán az történik, hogy az éppen szabaddá vált ülőhelyre kíván leülni, de egy alak megelőzi Önt. Bosszantó? Nem csak az. Az adott "úriember" sejtette, mit vált ki Önből, mégis elkövette az Önt károsan befolyásoló cselekményt. Materialisztikusan tulajdonképpen semmiféle kárt nem okozott, burkoltan viszont energetikai támadást intézett Ön ellen, azaz vámpírizmust követett el. Energiát zsákmányolt? Ez kizárólag Öntől függ.
   Az Ön tudta nélkül senki nem lophat Öntől energiát.
   Ezért tegyük fel így a kérdést: adott-e át energiát az illetőnek vagy sem. E megfogalmazásból érthetőbb, hogy az energia-átadás csakis Öntöl függ. Ha Ön pszichésen reagált az esetre, ha elöntötte a méreg, a gyűlölet e "hülye" iránt, akkor energiát is vesztett. Ha viszont megfelelően "helyére tette" a dolgot, s az nem rázta meg különösebben, akkor Ön -- képletesen szólva -- "a pénzénél maradt".
    A gyerekek egyrészt energetikai donorok (ugyan ki más nyújt nekünk annyi örömet), másrészt igazi vámpírkölykök. Természetesen, akár a felnőttekben, bennük sem tudatosul az energia-rablás. Hogy miként teszik ezt? Úgy, hogy lekötik az ember figyelmét. Szeszélyeikkel, értelmes vagy értelmetlen követeléseikkel, állítólagos étvágytalanságukkal, azzal, hogy este már álmos ugyan, de "nem akar elaludni" vagy azzal, hogy "nappalt csinál az éjszakánkból", -- mert ugye, amikor a gyerek felébredt, már "senkinek nincs joga" aludni -- és hasonlókkal. Volt-e már szerencséje egy napnál tovább kettesben maradni egy gyerekkel (különösen máséval vagy ne adj' isten, több gyerekkel)? No és hogy bírta? Mert az Öntől függ, kiszívott-e magából mindent ez a vámpírkölyök (feltéve, ha Ön ideges, mérges volt, netán "agyon akarta csapni"), vagy pedig magától is megadta neki -- nagyobb áldozathozatal nélkül -- azt, ami e törékeny, fejlődőfélben levő apróságnak kellett.
    Az esetek túlnyomó többségében a vámpírizmus tudatalatti cselekmény. Ugyanis annak, aki a támadást intézi, általában fogalma sincs a bioenergetikáról, vámpírizmusról vagy az energia-feltöltődésről. Az illető mindössze akar Öntől valamit. Általában olyat, amihez Önnek nincs kedve. Az is lehet, hogy talán nem is akar Öntől semmit, csupán " kinyilvánítja véleményét", s ez Önt, "ki tudja, miért", kihozza a sodrából. Vagy pedig állandóan azt panaszolja, milyen rossz az ő élete (amitől Önt is elfogja az émelygés). Vagy "mindössze" arról van szó, hogy semmi figyelemmel nincs Ön iránt, holott az adott esetben igenis figyelnie kellene Önre, és még sorolhatnánk. Ha pedig ennek az embernek elkezdené magyarázni, hogy az, amit csinál, ezoterikus szempontból nem más, mint energetikai agresszió, őszintén megsértődne vagy -- ugyancsak őszintén -- "melegebb éghajlatra" küldené Önt.
    Sokaknál a vámpírizmus nem tudatos "lelki alkat", amitől igen nehéz megszabadítani az illetőt. Tudniillik a vámpírizmus vagy a személyiség része (a gyógyítás ez esetben teljesen reménytelen) vagy pedig mélyen gyökerező szokás (ez esetben remélhető némi eredmény).
    A vámpír eredendően gyengébb nálunk, mivel érzi, hogy neki kevés az energiája, nekünk pedig fölösen van. A vámpírok az esetek túlnyomó többségében boldogtalanok. Energetikailag fogyatékos emberek ők, s ha ennek megfelelően viszonyulunk hozzájuk (miért is haragudnánk meg a nyomorékra, még ha le is akar köpni minket?), akkor már világos, energetikai agresszió esetén hogyan tartsuk vissza felháborodásunkat, s hogyan ne engedjük meg elvenni tőlünk azt, amire magunknak is szükségünk van. Krisztus -- más szavakkal -- ugyanezt mondja: "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel".

    
Hogyan védjük meg magunkat a vámpírtól ?.

   A legmegbízhatóbb az, ha felismerjük az agressziót és érzelmileg nem reagálunk rá. Ha nem törődünk vele, akkor a folyamat veszélytelen. Legfeljebb pillanatnyi ingerültséget, bosszúságot vagy gyengeséget érez az ember. Nem is maga az agresszió a veszélyes, hanem a rá adott válaszreakció. Tehát ha valamit kérnek vagy követelnek tőlünk, esetleg majdhogy nem kényszerítenek valamire, sem ez, sem az, sem pedig amaz, habár vámpírizmusról van szó, nem veszélyes. Ami veszélyes, az a történtekre való reagálásunk.

   A sikeres védekezéshez jól meg kell tanulnunk egy igazságot: az energetikai vámpírizmus normális jelenség. Energetikai támadások nélkül unalmas, sótlan az élet. Egyszer mások támadnak Önre, máskor Ön támad másokra. Ha önnél minden rendben van, akkor az energetikai támadás nem okozhat kárt. Ha mégis kárt okozott, akkor valamit meg kell változtatni. Agresszió nélkül nincs valódi kommunikáció, nincs igazi szerelem. A vita -- legyen az baráti vagy tudományos -- mindig agresszió, mert az a célja, hogy megváltoztassa a partnert. No de mi rossz van ebben?

   Ha már semmiképp sem kíván megváltozni, s ugyanakkor meg akarja védeni magát a támadásoktól, akkor kövesse az ajkido birkózás alapelvét, mely nem a támadást, hanem annak "megfejtését" és időben történő kikerülését tartja nagyra.

   Ha valaki elsírja Önnek a bánatát vagy sorsára panaszkodik, hallgassa végig (az illető már ettől is megkönnyebbül), de ne adja át magát az együttérzésnek, s ne élje bele magát a beszédtárs helyzetébe! Ne képezzen rezonanciát a boldogtalanság energiájával! Törekedjék az információ egyszerű befogadására, akár meg is sajnálhatja partnerét, de ne engedjen a "kígyó csábításának", mely ki akarja provokálni Önből a baj közös átélését. Együttérzésünk "hídján" beszédpartnerünk átküldi nekünk problémáinak, betegségeinek energiáját, helyette pedig elveszi egészséges energiánkat. Ne fogadja el mások szemétkosarának tartalmát, mert ha segítő szándékból mégis megteszi, a megürült kosárba a partner azonnal újabb szemetet rak, míg az öné már idegen szeméttel van megrakva. Találjon hát ki más módot a segítségre. Ha lehet győzze meg beszédtársát, hogy a kosarat öntse ki ő maga, újabb szemetet pedig már ne rakjon bele.

   Energetikailag Ön akkor lesz védett, ha saját egregorját (alapvető életelvét) követi, hiszen így kolosszális védelemben részesül. Ha viszont úgymond "üzletet köt" a lelkiismeretével, akkor ott, ahol eddig a megszokott módon védelmet kapott, most hirtelen lyuk keletkezik, s olyan sérüléseket kaphat, mintha egy csapat vámpír egyszerre támadta volna meg.

    A vámpírizmusról folytatott beszélgetés végén felsorolok néhány egyszerű (ez nem azt jelenti, hogy nem megbízható) energia védelmet.

   Ha energetikai támadást sejt vagy érez, lábát és karját tegye keresztbe.
   Vagy pedig, ahogy a széken ül, két kezét tegye tenyérrel felfelé a térdére, mutató és hüvelykujjával formáljon "oké"-t, a többi ujj mutasson előre. Iskolában, értekezleten, mindenütt meg lehet ezt csinálni, ahol padok, asztalok vannak, s a kezünket el tudjuk dugni.
   Jó energetikai védelmet nyújt a szemüveg is, különösen a sötét.
   Ha úgy érzi, mégis csak megtörtént a támadás Ön ellen, mondjuk foglalkozásánál fogva ( általában ilyen az orvos, bolti eladó, pedagógus, titkárnő, bárki foglalkozása, aki emberekkel kommunikál), akkor hazaérkezéskor azonnal tusoljon le. Meglátja, rögtön helyreáll energetikai egyensúlya.
   Az intenzív mozgás, pl. tenisz, tánc, ugyancsak rendbe hozza energetikai állapotunkat.
   Talizmán, kereszt viselete, a reggeli, esti ima, az ikonok szintén védelmet nyújtanak.
 
   Nem utolsó sorban, képzelőerőnk segítségével is megvédhetjük magunkat.

          Jó védelmet nyújt, ha például magunkat egy nyitott szájú palackban képzeljük el (hogy 7. csakránk ily módon kapcsolatban legyen a Kozmosszal).
          Ha szemben állunk "vámpírunkkal", képzeljük azt, hogy közte és köztünk olyan tükör van, amely visszaveri a belőle sugárzó rossz energiát.
          Ha az Ön eleme a tűz, akkor képzeljen maga és beszédpartnere közé falat lángokból. Ha valaki "tűzbe jön", ledöntheti a védelmünket biztosító falat.
          Ha a horoszkóp szerint vízöntő, rák vagy hal, akkor a védelem legyen vízesés, vagy képzelje azt, hogy egy akváriumban ül, ahol a víz minden oldalról védelmet nyújt.
          Ha pedig a föld az Ön eleme, akkor képzelje el, hogy földhányás vagy téglafal van Önök között.

    A vámpírizmus végső soron nem más, mint agyunk egyik pszichoenergetikai programja. Mi vagyunk azok, akik valakinek a cselekedeteit vámpirizmusnak vagy éppen normális viselkedésnek fogjuk fel. Mi vagyunk azok, akik azt gondoljuk, hogy energiát rabolnak tőlünk, s emiatt negatív attitűdre programozzuk magunkat valakivel szemben. Aki vámpíroktól ellen védekezik, az tulajdonképpen kísértetekkel hadakozik.


Töltsd fel magad bioenergetikusnál

     Az ortodox orvostudomány a természetgyógyászat bioenergetikai ágát nézi le a legjobban. Miért? Mert a materialista gondolkodású orvos számára ez a legkevésbé érthető. Azonban a "nem érthető" nem jelenti azt, hogy nem is hatásos.

Amit a bioenergetikus nem mond el a páciensnek

    – A bioenergia olyan játék, amelynek a következő az alapvető szabálya: én azt játszom, hogy bioenergetikus vagyok, maga pedig azt játssza, hogy gyógykezelik. Ez esetben mindketten levetkőzzük magunkról a komolyságot és így minden sikerülni fog. Csak akkor nem fog sikerülni, ha nem vagyok önnel energetikai kontaktusban vagy pedig, ha nem tartom be az energia-felvétel és továbbadás szabályait. A legfontosabb, hogy kifinomult kategóriákban gondolkodjunk. Ez alapvető. A ráhatás technikája önmagában nem bonyolult. Ahogy a karomat mozgatom kezelés közben, az olyan, mint ahogy a karmester integet a szimfonikus zenekar előtt állva. Nem az a fontos, hogyan integet a karmester, hanem az, hogyan érti a zenét és hogyan fogják ezt fel a zenészek.
    Tehát kezdjük. Ezen a héten a Hold növekszik. Jó időpont a kezelések megkezdéséhez, hiszen ahogy növekszik Holdunk energiája, úgy növekszik a miénk is. Az utolsó kezeléseket pedig a fogyó Holdnál végezzük.
    Most pedig, hogy felfoghassam az ön energetikai jelzéseit, befogadó helyzetbe hozom magamat, különleges transzba merülök. A mi szaknyelvünkön szólva "bemegyek a saját asztrálomba".
 
    A természetgyógyász becsukta a szemét és egy percig némán ült. Ha most lennénk olyan arcátlanok, és megkérdeznénk tőle, mire gondol ezalatt, azt mondaná:

    – Kérdéseket tettem fel. Lehet-e önt gyógykezelni? Megtehetem-e én? Lehet-e itt és most?
    A páciens aurájába óvatosan kell bemenni és ugyanúgy kell kijönni.
    Mindkét alkalommal ki kell nyitni az ajtót, majd be is kell csukni.
    Miután intuitíve megkaptam kérdéseimre az igenlő választ, hozzáfogok a következő szakaszhoz: aurájában egyenletesen elosztom az energiát.
    Ekkor részben eloszlanak benne a rések és a lyukak.

A természetgyógyász keze fel és le kezdett mozogni.

   – Ekkor érzem az auráját – folytatja a mester – elképzelem, miként veszi fel a szükséges alakot és méretet.
    – És mit kell e pillanatban éreznem nekem? – vetheti fel ön a kérdést.
    – Semmit, – válaszolja a természetgyógyász. Ön nem az én kategóriáimban gondolkodik, a leghalványabb elképzelése sem lehet arról, mi az aura, és nem köteles azt érezni, minek az érzésére vagyok képes – a finom energiák mozgásának megtapasztalására. Ha viszont magában is megvan a szuperérzékenység tehetsége, akkor mégiscsak érezheti azt a leheletnyi meleget és hideget, mely olyan, mint a szellő simogatása vagy a hangyák vonulása a bőrünkön.
    Menjünk tovább. Most kapcsolatot teremtek magával biomezőink infravörös spektrumában.

    A természetgyógyász a tenyerét az ön homlokától egy centiméternyire tartja.

    Az infravörös spektrum nem más, mint a test szokásos melege. Mindaddig nem lesz köztünk gyógyító kontaktus, amíg meg nem érzi a tenyeremből áradó meleget. Nem érzi még? Nem baj, még várunk egy kicsit. A betegek többsége elég gyorsan érezni kezdi a kezem melegét. Ha mégsem, akkor másként folytatom, hogy megtaláljam az aurájához vezető járatot. Például a biomező mágneses spektrumában úgy, hogy egymással szemben elhelyezett tenyereimmel érzékelem a kölcsönös vonzást vagy taszítást. Ha ez sem működik, akkor minden mást meg lehet próbálni, csak a bioenergiát nem. Ha nincs meg a kontaktus, az azt jelenti, hogy ön nem engedi meg, hogy beavatkozzam a bioenergiájába. Így aztán minden további próbálkozásom hasztalan volna. Nos, érzi már? Remek. A kontaktust magának is érzékelnie kell, nemcsak nekem. Ha ez megvan, akkor ön is érzi, hogy minden rendben van. Látja, most becsukta a szemét anélkül, hogy sugalmaztam volna. Észre sem vette és könnyű transzba merült. Nem feltétlenül kell becsukni a szemünket. A transz anélkül is bekövetkezhet. De az is lehet, hogy nem következik be. Nem lényeges. Végülis ön nem hipnotikus szeánszon van.
    Hogy mit csinálok ezután, az teljesen improvizáció kérdése. Egy merőben sajátos állapotban vagyok, amikor nem létezik sem az idő, sem a tér, semmi, ami elvonhatna a Kozmosszal és önnel való kontaktusomtól. Valószínűleg az történik velem, ami a vászon előtt álló alkotó festőművésszel történik. A festékek intuitíve keverednek és kerülnek fel a vászonra. Az intuíció a hatodik érzékünk. Neki köszönhetően történik a gyógyítás és az alkotás folyamata. A bioenergetikai gyógyítás nem mesterség, hanem művészet. Azt, hogy mi megy végbe velem kezelés közben, nem lehet sem megmagyarázni, sem leírni. Ugyanúgy, mint ahogy azt sem lehet leírni, mi történik a zongoraművésszel, amikor Chopin nocturne-jét játssza. De a bioenergetikai szeánsz nem klasszikus zene, hanem jazz. Ezt nem lehet kétszer egymás után egyformán eljátszani. Még ugyanannál a páciensnél sem.

    Ha kinyitná a szemét, azt látná, hogy mindkét kezem valamivel a teste fölött lebeg – hol közeledik hozzá, hol meg távolodik tőle.

    – Ilyenkor egyszerre dolgozom az aurájával, a csakráival és a belső szerveivel. Közben elképzelem, amint a kezem behatol a testébe, "végigtapogatja" a gyomrát, veséit, lépét. Szöveti elfajulás esetén ürességet vagy hideget érzek, ha valamelyik szerve gyulladásban van, akkor meleget vagy forróságot. Persze elfajuláskor is lehet gyulladás. Ez vegyes érzést vált ki. A "félgőzzel" működő szerveket "felpumpálom" energiával, a gyulladásban levő nyálkahártyát megsimogatom, a fekélyt "gyógyírral kenem be", a gerincoszlopot "megtisztítom". Vagyis azt teszem, amire Hippokratész tanított -- "vedd el a felesleget és add meg, ami hiányzik". Amint látható, nemcsak hogy diagnosztizálással kezdem a kezeléseket, hanem kezelés közben is folyton azt teszem. Nem avatkozom az ön "karmatikus mátrixába", más néven – origó-energiájába. Csakis a betegségével foglalkozom. A mátrix az ön szülői öröksége. Lehet jó is, rossz is. Nekem nincs jogom arra, hogy megváltoztassam.
    A fogorvos köteles eltávolítani a fertőző gócoknak minősülő elhalt foggyökereket. Én pedig köteles vagyok eltávolítani az ön energetikáját szennyező betegség-gyökereket.

    Ezért miközben a természetgyógyász keze dolgozik, eltávolítja a felfogott patologikus jelzéseket, – levágja és elhajítja. Más esetekben elképzelem, hogy a karom a porszívó csöve, mely kiszívja önből a szükségtelen szennyeződéseket.
    A szennyeződést nem tartom meg. Minden kóros jelzést megsemmisítek és a földre vetem. Aztán, – hogy ne szennyezzem be a rendelőt – rendszerint gyertyával elégetem vagy vízzel lemosom magamról.
    Nemcsak attól keletkezhet betegség, ha kevés az energia, hanem attól is, ha túl sok van belőle. Minden fájdalom az energiafeleslegtől van, ez a jan-szindróma. Ha a váll környékén lyukas az aura, és ezen keresztül túl sok energia áramlik be, önnek égő érzése támad a karjában. A bőrön levő energetikai piszok pedig ekcémát okoz, amit én eltávolítok onnan.

    Ha viszont a beteg szerv gyenge, akkor "fel kell pumpálni".
    Hogyan?
    A legfelső csakrámon keresztül felfogom a kozmikus energiát és oda továbbítom, ahol kevés van belőle. Néha szükség van arra, hogy valamit megsemmisítsünk, például a rákos sejteket. Nem tudom, gyerekkorában ön próbált-e papírt meggyújtani úgy, hogy a napsugarakat nagyítóval gyűjtötte össze. Hát én is ezt teszem, amikor rákos betegeket kezelek. Nem egyszerűen energiát továbbítok nekik, hanem energia-köteget irányítok rájuk, s azzal mintegy kiégetem a daganatot vagy az elzárt csakrát. Ahhoz, hogy valamit "beállítsak", néha elég egy pillanat, máskor viszont egész sok idő rámegy. Ha a csakra – akár az eldugult lefolyócső – annyira eltömődik, hogy kis nyílást sem tudok rajta csinálni, akkor nem szoktam vele durván bánni. Arról van szó, hogy még nincs itt az ideje, s a következő kezelések valamelyikén nyílik meg. Ha viszont akkor sem járunk sikerrel, egyetlen eszköz marad, a "feltöltés".

    A természetgyógyász mindkét tenyerét vízszintesen tartja, felemeli állmagasságba, kezét ökölbe szorítja, leengedi és kinyitja. Gyorsan, energikusan néhányszor megismétli a mozdulatot.

    – Mivel ez a művelet eléggé erőteljes, – bármilyen fonákul hangzik – nem alkalmazom legyengült, energiahiányos betegeknél, mert könnyen "túltöltés" állhat elő. Természetesen ezt akkor sem célszerű alkalmazni, ha túl sok energiája van a páciensnek. Ilyen az izgalom, fájdalom, gyulladás esete, amikor, érthető módon, nincs szüksége plusz energiára.
    Minden mozdulatomat a légvétellel hangolom össze. Belégzéskor felgyülemlik az energia, kilégzéskor a betegnek továbbítom. Kezelés közben állandóan figyelemmel kísérem saját állapotomat is. Igyekszem nem "túllőni a célon", azaz nem adok át mindent a páciensnek, mert mi marad akkor a többinek?

    – A kezelés vége felé közeledvén, ismét olyan műveleteket végzek, amelyekkel szétterítem az energiát, teljesen "elsimítom" a páciens aurájában a gödröket.
        Néha előfordul, hogy azt első kezelés után átmenetileg erősödnek a tünetek. Ezt látván nem kell megijedni. Inkább akkor kell felfigyelni a dologra, ha a második-harmadik kezelés után sem történik semmi, és nem változik a beteg állapota. Ez annyit jelent, hogy a természetgyógyász és a beteg között nincs kontaktus, utóbbi nem "veszi" előbbi ráhatását.

    Kérem, keressen fel hetente egyszer vagy kétszer. Annyi kezelést alkalmazunk, amennyit ki tud fizetni – öt, hét, legfeljebb tíz alkalommal.

   A természetgyógyász fürkésző tekintettel megnézte a páciens karóráját, majd cipőjét, mintha csak azt firtatná, vajon hány bankjegyet lesz hajlandó nála hagyni.

    – A kezelés időtartama tíz perc és egy óra között mozog. Átlagban fél óra. A jó közérzet fenntartása érdekében jó volna, ha ön gyógykúra után havonta egyszer felkeresne engem. Ha a soron következő kezelés előtt valamilyen rendellenességet érez, például fáj a feje vagy efféle, akkor mindaddig nem engedem el, míg meg nem szűntettem azt. Másként szólva, egy kezelés alatt igyekszem megszűntetni legalább egy betegség tünetét.
    Létezik egy olyan páciens-típus is, aki – látván nagy igyekezetemet – önkéntelenül vámpírkodásba megy át, azaz még több energiát kíván tőlem. Ez így van rendjén. Az ember már csak így van megalkotva: bármennyit kap, mindig kevés. Vásárláskor is az a helyzet, hogy a pénzünkért minél többet szeretnénk venni. Mi a lényege ennek a vámpírizmusnak? Az, hogy a páciens, úgymond, "semmit sem érez", "állapota cseppet sem változik", és amikor ezeket mondja, győzedelmesen tekint rám. Emberünk nem is akar semmit sem érezni. Az egyetlen szándéka, hogy "gyógyítósdit" játsszék velem. Igazság szerint nem azért jár rendelésre, hogy szokványos betegségétől megszabaduljon, hanem azért, hogy velem szemben erősnek érezhesse magát. Tehát a célja az, hogy saját szemében is nőjön a tekintélye. Ha ilyenkor idegeskedni kezdenék, elkezdenék még nagyobb igyekezetet tanúsítani, ezzel nagymennyiségű energiát pocsékolnék el. Neki tulajdonképpen ez is a fontos. Tudatalatti vámpír-trükkjével így elérné a célját. Fájdalmai megmaradnának, mégis elégedetten távozna tőlem, én meg ott állnék kiüresedve és fáradtan. Ezért, ha a páciens részéről "energetikai provokációt" észlelek, akkor sem belsőleg, sem külsőleg nem reagálok rá. Mindössze annyit mondok, hogy a kezelésnek vége, s mert eredménytelen volt, nem kérek érte honoráriumot. "Kérem, jöjjön el újra ekkor és ekkor". Az eredmény előbb-utóbb megmutatkozik és a páciens érezni fogja a segítség hatását.
    Végeredményben a dolog nem olyan egyszerű, mint ahogy most elmeséltem, de nem is olyan bonyolult, mint ahogy első pillanatban látszik.

   Úgy érzem, most, hogy lassan elköszönünk egymástól, ön szeretne még elbeszélgetni a betegségeiről, esetleg kérdezni, tisztázni kíván egy-két részletet. Ma már nem beszélünk többet a témáról. Miért? A gyógyítás következtében az ön aurája tiszta. Ön frissnek, nyugodtnak erősnek érzi magát, igaz? Ez azt mutatja, hogy ön pozitív fluidumok (energia-áramlatok) hatása alatt van. Ha vissza kíván térni a betegségekről folytatott beszélgetéshez, azzal újra vissza akar térni a boldogtalanság rezgőkörébe, s ha én ezt megengedem magának, akkor mi haszna volt a lefolytatott kezelésnek? Így aztán ne a kezelés után, hanem inkább előtte beszélgessünk. Kérem, ne tegyen fel több kérdést.

Jó egészséget kívánok Önnek !....


A Bioenergia létezéséről

Bioenergetika, mi is az.? Inkább, azt kellene kérdeznünk, hogy Ki is és mi is az a bioenergetika.? Tudniillik, a Bioenergetika, Bioenergia nem más, mint maga a teljes EMBER az önnön csodálatos és egyedi „bioenergetikai rezgés” szépségében, és annak fizikai megjelenési formájában, vagy a növény és az állat, a maguk szintén valószínűtlenül változatos és egyedi megjelenési kivetülésükben. Mindenki és minden REZGÉS-ENERGIA és Tudat, melynek kompozíciója alkotja a szimfónikus zenekart, mint fizikai megjelenési formát, a dalmű pedig maga az Élet !..... Az Univerzumban jelenlegi ismereteink szerint minden rezgésből, frekvenciából álló energia, az energia /lat.-gör./: az anyag egyik alapvető tulajdonsága, az a képessége, hogy helyzeténél vagy mozgásánál fogva munkát tud végezni. A minket, a mindent és a mindenséget alkotó és megjelenítő információ: mozgás, áramlás és kapcsolódás, kiterjedés. Minden egyes létforma rezgések összeállt információs halmaza, illetve azok fizikai megjelenési formái. A sejtjeink, a szervezetünk, sőt még a gondolataink és érzelmeink sem mások, mint Bioenergetikai rezgések összessége.

Bioenergetika a gyógyításban

Bioenergetikai kezelések során az a cél, hogy a sejtek a nekik legmegfelelőbb frekvencia állományban, rezgésenergiában részesüljenek, azaz kiegyensúlyozódjanak. Minden sejtnek, szervnek funkciójától függően adott frekvenciaállománya, rezgésszintje van, lásd. még: mágneses tér. Ez a frekvenciaállomány, az energia -eredő tartalmazza a sejt számára mindazon információkat, melyek normális működéséhez, feladatának elvégzéséhez szükségesek. Az azonos rezgésszinttel rendelkező sejtek sejtcsoportokat, illetve szerveket alakítanak ki. Például a májsejtek rezgés összessége alkotja májat, mint szervet, ez az informatikai rezgéseredője. Azonban minden egyes sejt bioenergetikai és információs összeköttetésben is áll minden egyes sejttel, így ha a többségében egészséges sejtek részesülnek bioenergetikai - és tudati, tudatos támogatásban, akkor ezek a standard sejtek közvetítik az információt minden egyes sejt felé is. De ehhez elég egyetlen egy standard sejt is !.. Az öngyógyítás során, ha minden gondolatbeli erőlködés nélkül csináljuk, nincs erőltetett vizualizáció, erőltetett képzelettársítás, például, hogy milyennek is kellene lennie az adott sejtnek, agykontroll, stb. - egy pár mély légzés után előhívja és megszólítja a standard sejtjét, - ez a legfiatalabb, legegészségesebb sejt, - akkor kérje meg, engedélyezze, hogy az "Ő" energetikai információját közvetítse minden sejtje felé.... Ezáltal az egészség és az életerő bioenergetikai információját tudatja és adatja át minden egyes sejtjének !.. A bioenergetikai sejtmegújító folyamatot lazán, minden elvárás -és ceremónia nélkül, nyugodtan kell elvégezni, akár naponta többször is. Ez a bioenergetikai folyamat természetes és univerzális jellegű, ha nem szólunk bele elménkkel és nem analizáljuk a folyamatot, akkor minden egyes alkalommal átadódik az információ, és alkalmazkodnak a sejtek a kapott információhoz, ez a sejtintelligencia !.. A Bioenergetika, mint az öngyógyító rendszer szerves része, a sejtintelligencia !..e.

Bioenergetika, öngyógyítás, sejtintelligencia

Sejtjeink tudatossága önmagukra, működési -és gyógyulási folyamatukra nézve sokkal nagyobb és teljesebb, mint tudatunk ismerete sejtjeinkre nézve. Ez maga a sejtintelligencia.!. Ezáltal regenerációs képessége, azaz öngyógyító képessége önmagára nézve is sokkal teljesebb és természetesebb folyamat, mint azt gondolnánk. Magának a testnek, mint önmagára és egészséges bioenergetikai rendszerére nézve is önálló és teljes tudatossága, illetve regeneráló tudatossága és képessége van. Ez a képesség az Új Energia-Kristály Energia, illetve az új DNS-kód megnyitása által tovább fejlődik. Ez a Bioenergetikai össztudatosság, sejtintelligencia biztosítja számunkra az öngyógyító rendszer csodálatos működését. Gondoljon csak bele.!. Ön el tudná mondani, például az immunrendszerének, vagy a hormonrendszerének, hogy hogyan végezze feladatát.?. Nem csodálkozott még rá arra a folyamatra, ahogyan önmagától begyógyul az a seb a kezén.?. De igen. Mindannyian belső tudásunkból és érzetünkből eredően mélységesen bízunk, és tudjuk is szervezetünk gyógyulásában. Ám az ijedelemtől és félelemtől vezérelve elménk elnyomja ezt a megnyugtató és megengedő érzést, tudást. Nem baj, mondhatnánk ez emberi természetünknél fogva eléggé természetes reakció. Csak azzal nem vagyunk még eléggé tisztában, hogy tudatunk ellenállásával, - Stressz→ fantom félelem, kétely, betegség és a gyász, mennyire blokkolhatjuk az öngyógyító Bioenergetikai rendszerünket a teljes megoldás, - ekkor csak az agy, az elme a "főnök", és képes még sejtszinten is „parancs produktumot” indikálni, gyakran ezzel sejtszinten gátolni a Bioenergetikai gyógyulási folyamatot kivitelezésében.... Speciális-egyéni gondolkodásmódot és öngyógyítói "tudatosságot" lehet elsajátítani például: MÉLY-LÉGZÉSSEL, vízterápia - víz programozásával. Már tudjuk, hogy milyen jótékony gyógyulásunk idejére és teljességére nézve, ha tudatosan is támogatjuk csodálatos szervezetünk öngyógyító Bioenergetikai rendszerét. Tegye meg időnként, hogy akár energetikai tudományossággal, tudatossággal, vagy egyszerűen „csak” csodálattal és szeretettel tekint Önmagára és testére, és engedje meg számára az energetikai kiegyensúlyozást. A szervezete ha megkapja erre az engedélyt, akkor "Ő" tudja hogyan kell egyensúlyba hoznia önmagát.!.... Az engedély azt jelenti, hogy tudatosan elengedi magát, időt ad magának erre, és egyszerűen szavakkal vagy gondolatban tudatja testével, hogy tudja képes a bioenergetikai önregenerációra és erre most megadja a teret, időt, az engedélyt. A lényeg az, hogy ne zavarja elméjével a bioenergetikai folyamatot, ezzel csak belezavar és megszakítja a természetes folyamatot, hallgasson például zenét közben. Egyszerűen időnként engedje meg, hogy minden körülmény és helyzet ellenére is, LEGYEN jobban JÓBAN ÖNMAGÁVAL és IDŐNKÉNT CSAK ÚGY.., MOSOLYOGJON EGYET-EGYET ÖNMAGÁRA ÉS ÖNMAGÁNAK, már nagyon várja ezt Önmagától-Önmaga..!... Tegye meg, hogy egyszer-egyszer hozzászól sejtjeihez, beszélgessen a sejtjeivel, a kiejtett hang, a szó energia - stressz, vagy ha az könnyebb, akkor gondolatban szólítsa meg sejtjeit, testét...!. Szeresse és engedje fel azt a sejtszinten, DNS szakrális szinten működő univerzális bioenergetikai öngyógyító tudatosságot, mely Önben van.!.... Az egész szervezete tudatában van már „csak” a gyógyulási szándékának, tudatosságának is, és alkalmazkodik hozzá.!. Még mielőtt bevenné a gyógyszerét, vagy meginná gyógynövény teáját, sejtszinti tudatossága már tudja, mit kezdjen a kapott bioenergetikai információval, anyaggal és mi a szándéka vele.!. A szervezete egy életen át szolgálja Önt, ezzel szolgálhat és köszönetet mondhat Ön is.!....................  

Jó egészséget kívánok Önnek !...