"A világon azért vagyunk, hogy valahol otthon legyünk benne" -- Tamási Áron

Déli Nap Krónika

"Az ember hasonlóvá válik ahhoz, mint amiben gyönyörködik."
--Platón--

"Minden jó helyen és minden ember szívében megleled Istent."
--Seneca--

"A természet mindig tökéletes és soha nem szegi meg törvényét."
-- Leonardo da Vinci --

Ásványok és Kristályok gyógyhatásai - Deme Barbara

2022.07.28 16:58

 

Ásványok és Kristályok Gyógyhatásai.

Az ember a történelem kezdete óta vonzódik az ásványi kövekhez, amelyek nemcsak szépségükkel varázsolnak el, hanem rezgésükkel, gyógyhatásukkal is. Az évmilliók bölcsességét magukba záró ásványokat a test és a szellem egészségének megőrzése és helyreállítása szolgálatában egyaránt több ezer éve használják. A kristály gyógyászatnak ókori eredete van, a kristályok pozitív energia mezővel és kisugárzással rendelkező gyógyító kövek.

Képtalálat a következőre: „kristályok”Képtalálat a következőre: „kristályok”

Gyógyító Ásványok

-- Az ember a történelem kezdete óta vonzódik a szép kövekhez, melyekből nemcsak használati tárgyakat készített, hanem egyes drágakövek és féldrágakövek a hatalom jelképeivé is váltak. A Föld méhének kincsei azonban nem csak szépségükkel varázsolnak el. Az évmilliók bölcsességét magukba záró ásványokat a test és a szellem egészségének megőrzése vagy helyreállítása szolgálatában is több ezer éve bevetik.
-- A kristály gyógyászatnak nevezett tudománynak az ókorra visszanyúló hagyományai vannak: a gyógyító hatást a terápia művelői annak tulajdonítják, hogy a kristályok bizonyos energia mezővel, és így egyfajta kisugárzással rendelkeznek, mellyel meg tudják változtatni az élőlények belső energia áramlását.
-- Az ásványok azonban környezetükből információkat vesznek fel és tárolnak kristály szerkezetükben, így a pozitív mellett a negatív energiákat is elraktározzák, és egy időn túl már nem tudják megtisztítani. Ezért fontos a gyógyító köveink időnkénti megfelelő tisztítása.
-- A különböző kristályoknak, ásványoknak és féldrágaköveknek más és más kisugárzása van, rezgésükkel más és más természetű energiamezőkre képesek hatni. Három gyógyító kő azonban olyan sokoldalú és általános módon fejti ki jótékony hatását, hogy tulajdonképpen minden embernél és minden háztartásban helyük lenne.

Képtalálat a következőre: „kristályok”Képtalálat a következőre: „kristályok”

Ásványok, Kristályok
              - 58 -

 
1.    Achát
2.    Akvamarin
3.    Amazonit
4.    Ametiszt
5.    Ametrin
6.    Angelit
7.    Aventurim
8.    Azurit
9.    Berill
10.  Borostyán
11.  Bronzit
12.  Citrin
13.  Csaroit
14.  Fantomkvarc
15.  Fluorit
16.  Füstkvarc
17.  Gagát
18.  Gránát
19.  Gyémánt
20.  Hegyikristály
21.  Holdkő
22.  Jade
23.  Jáspis
24.  Kalcedon
25.  Kalcit
26.  Karneol
27.  Kianit
28.  Kiasztolit
29.  Krizopráz
30.  Labradorit
31.  Lapis Lazuli
32.  Macskaszem
33.  Magnetit
34.  Magnezit
35.  Malachit
36.  Muszkovit
37.  Napkő
38.  Obszidián
39.  Onix
40.  Opál
41.  Petalit
42.  Pirit
43.  Prehnit
44.  Riolit
45.  Rodonit
46.  Rózsakvarc
47.  Rubin
48.  Smaragd
49.  Sugilit
50.  Sólyomszem
51.  Szelenit
52.  Szelesztit
53.  Szodalit
54.  Tigrisszem
55.  Topáz
56.  Turmalin
57.  Türkiz
58.  Zafír

Képtalálat a következőre: „kristályok”Képtalálat a következőre: „kristályok”

A Gyógyító Ásványok Ábécéje.
          - 58. Ásványkő -


Achát
Achát a harmónia köve. Az Achát ereje összhangba hozza a pozitív és negatív erőket, enyhülést ad, egy nyugtató hatású kő. Erősíti az önbizalmat, táplálja a szeretetet, bátorságot ad az újrakezdéshez. Elnyeli a negatív energiákat, jó hatással van a szívre. Szellemi szinten: előmozdítja, hogy összefüggéseiben lássuk a dolgokat. Érzelmi szinten: oldja az elfojtást. Gyakran vannak kerek és ovális zárványai, s mivel a színe szürke, a formája kerekded, nagyon hasonlít az emberi agyra, amellyel együtt rezeg. Különösen abban hasznos, hogy segíti az oxigén felszívódását, aminek elsősorban a keringési rendszer és a bőr látja előnyét. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőteljes. Achát fajtái: kék achát, zöld achát, bostwanai achát, tűz achát, moha achát, mokka achát, szem achát.
Színe: kékes-szürke, zöldes-szürke, szürkés-fehér.

Akvamarin
Akvamarin a bátorság köve. Az Akvamarin elsősorban az érzékeny emberek kristálya. Erejével felébreszti másokban a toleranciát. Legyőzi az előítéletet, támogatást nyújt bárkinek, akit nyomaszt a felelőséget; viszont segít abban, hogy felelőségget vállaljunk önmagunkért. A személyiséget becsületessé, kitartóvá és dinamikussá teszi. Az akvamarin megnyugtatja az elmét. Megszünteti az agyat elérő információkat, fejleszti a felfogóképességet, élesíti az elmét és elosztja a fejetlenséget. Megvan az a képessége, hogy segíti lezárni a befejezetlen üzleti ügyeket. Az akvamarin élesebbé teszi a megérzést. Csodálatos kő a meditáláshoz: magasabb rendű tudat állapotok és a spirituális tudat elérését teszi lehetővé. Védi az aurát és összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát, és magasabb rendű dimenziókból hoz üzenetet. Összehangolja a fizikai és a spirituális testet.
Színe: kék, világos-kék, zöldes-kék.

Amazonit
Amazonit a termékenység köve. Az Amazonitnak erőteljes a szűrő szerepe. Fizikai szinte: blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli a mikrohullámokat és a mobiltelefon kisugárzását, valamint véd az elektromágneses szennyeződés ellen. Önmagunk és bármilyen jellegű szennyeződés forrása közé kell elhelyezni, vagy pedig a mobiltelefonra ragasztani. Megnyugtatja az agyat és az idegrendszert, összehangolja a fizikai és éteri testet, ezzel elősegíti az optimális egészséget. Egyensúlyban tartja a férfi és a női energiákat. Ez az a kő, amelyik lehetővé teszi, hogy egy probléma mindkét oldalát mérlegeld, vagy pedig figyelembe vegyed az eltérő nézőpontokat. Az amazonit elixírje rendkívül hatással van a tudat minden szintjére. Nyilvánvalóvá teszi az egyetemes szeretetet. Az amazonit gyógyítja és megnyitja a szív és a torok csakrát, megnyitja a harmadik szemet, és utat enged a megérzéseknek.
Színe: kék, kékes-zöld, zöld.

Ametiszt
Ametiszt a spiritualitás köve. Az Ametiszt az egyik legismertebb ásványkő, lila színe évezredek óta közkedvelt. Természetes kristályait ugyanúgy szeretik mint csiszolt formáit. A legértékesebbek a tiszta lila és erőteljes lila színű darabok, de olcsóbb áruk miatt a halványlila vagy fehéres sávozású változatok is fontos termékek a piacon. Az ezoterikus felhasználása a legelterjedtebb, a tisztánlátás és a koncentrációs képesség köve, de segít a meditációs elmélyülésben is. Serkenti az immunrendszert, általános „vitaminként” is használják. Az ametiszt a spirituális fejlődés köve. Fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Működésbe hozza a médiumi képességeket. Serkenti a hormon képződést, erősíti a méregtelenítő szerveket és az immunrendszert. Az ametiszt nyugtatja az agyat és az idegrendszert. A legspirituálisabb rezgésű kő, erősíti az isteni szeretetet, megmutatja a maga valójában; fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Működésbe hozza a megérzést, és hangsúlyozza a médium képességeket. Az alacsonyabb energiákat a spirituális és az éteri világ magasabb rezgéseire alakítja át.
Színe: lila, levendula, viola.

Ametrin
Ametrin az elfogadás köve. Az Ametrin erőteljesen kombinálja az ametiszt és a citrin sajátosságait. Gyorsan és hatékonyan dolgozik, különösen hasznos a hosszan elhúzódó betegségekben, mert segít felismerni a rendellenesség okait. Összekapcsolja a fizikai világot a magasabb rendű tudattal. Lehetővé teszi az asztrális utazást, és védelmet biztosít alatta, valamint elhárítja az asztrális támadást. A fejet megtisztítja a stressztől és a feszültségtől, nyugtatja az elmét, és meditáláskor nagyobb összpontosítást biztosít. Kinyitja a harmadik szemet, segíti a gyógyítást, hangsúlyozza a megérzéseket. Egyesíti a férfi és a női energiát.
Színe: bíbor, bíbor-lila, bíbor-sárga.

Angelit
Angelit a tudat köve. Az Angelit a New Age szerint a tudat egyik köve. A békét és a testvériséget jelképezi. A neve is azt sugallja, hogy lehetővé teszi a kapcsolatfelvételt az angyalokkal. Elősegíti a telepatikus kommunikációt, és képessé teszi az embert a testen kívüli utazásokra. Rendkívül hatékony kő a gyógyítás számára, mert elmélyíti a ráhangolódást, erősíti érzékelést. Védelmet biztosít a környezet és a test számára is, különösen elixírként használva.  Ez a nyugtató kő helyreállítja a szövetek és a véredények állapotát, egyensúlyt teremt a test folyadékáramlásában, vízhajtónak is beválik.
Színe: kék, kékes-fehér, kékes-szürke.

Aventurin
Aventurin a boldogulás köve. Az Aventurin egy nagyon pozitív kő. Az életben való boldogulás nagyon pozitív köve. Szoros kapcsolatban áll a tündérvilággal, és arra használják, hogy kristályrácsot hoznak létre a kertek vagy házak körül a geopatikus stressz ellen. Ha aventurint viselünk, elnyeli az elektromágneses szmogot és véd a környezet szennyezés ellen. Csökkenti a koleszterin szintet, egyensúlyban tartja a vérnyomást, megelőzi az érelmeszesedést és a szívrohamot. Serkenti az anyagcserét, csökkenti az allergiás tüneteket. Elixírként gyógyítja a bőr problémákat.
Színe: zöld, kék, vörös, őszibarack-színű.

Azurit
Azurit a médiumi képességek köve. Az Azurit irányítja a médiumi és az intuitív képességek fejlődősét. A megvilágosodás elérésében támogatja a lelket. Tisztítja és serkenti a harmadik szemet, valamint összekapcsolja a spirituális útmutatással. Ez a kristály lehetővé teszi, hogy a testen kívüli utazások könnyen és biztonságosan történjenek meg. Magasabb szintre emeli a tudatot, és nagyobb irányítást biztosít a spirituális világ felfedezésében. Elősegíti a meditációt és az Univerzumból érkező információk közvetítéséhez szükséges állapot felé. Az azurit gyógyító hatása erőteljes, megkönnyíti annak megértését, hogy az elme és az érzelmek milyen nagymértékben befolyásolják a testi egészséget.
Színe: kék, azúr-kék.

Berill
Berill a tanítás köve. A Berill megtanít arra, hogy csak azt tegyük meg, amit valóban szükséges. Ez az a kő, amelyik segít megbirkózni a stresszel teli élettel és a felesleges terhekkel. Lehetővé teszi, hogy az elvégzendő feladatunknak megfelelően kapjunk útmutatást. A tisztaságot jelképezi. Támogatást nyújt a lehetőségek kiaknázásához, s kitűnően használhatjuk kristályból való jósláshoz, illetve gyakran készítenek belőle kristálygömböt. Megnyitja és aktivizálja a korona és a napfonat csakrát.
Színe: fehér, szürkés, rózsaszín.

Borostyán
Borostyán az életerő köve. A Borostyán nem kristály, hanem fagyanta, fenyőgyanta, amely megszilárdult és megkövült, több ezer év alatt. Erőteljes gyógyító és tisztító hatású. A borostyánkőben a nap csodás hatása és ereje is megjelenik napsárgás színében. A negatív energiákat átalakítja pozitív erőkké, amelyek serkentik a szervezet öngyógyító hatását. Összekapcsol a magasabb spirituális világgal. Stabilitást hoz az életbe, elűzi a depresszióra való hajlamot. Elősegíti a pozitív gondolkodást, életerővel látja el a testet, kivonja a  betegséget a testből. Támogatja a gyomrot, a lépet, a vesét, a májat és az epehólyagot, enyhíti az ízületi problémákat. A borostyánkő serkenti az elmét, megtisztítja a depressziótól; előmozdítja a pozitív gondolkodás módot és a kreatív önkifejezést. Egyensúlyt teremt, türelmessé tesz, bátorítja a döntések meghozatalát, jótékonyan hat az emlékezetre. Érzelmileg: békességet teremt bennünk, és erősíti a bizalmat. Spirituálisan: a borostyánkő fejleszti az önzetlenséget, a bölcsességet.
Színe: arany-barna, arany-sárga, sárga, sárgás-barna.

Bronzit
Bronzit a nyugalom köve. Oldja a stresszt, a belső feszültséget, belső nyugalmat ad, növeli a tetterőt. Megőrzi a józan gondolkodást, a kontrollt. Erősíti az idegeket, görcsoldó és fájdalom csillapító hatású, erős  kimerültség esetén segíti a jó pihenést. A broznit segít egyszerűen csak "lenni", abban, hogyan érjük el a nem tevés dinamikus állapotát. Segít higgadtnak maradni, csillapítja az indulatokat, a heves érzelmeket. Nagyon férfias kő, támogatja a jang energiák egyensúlyba kerülését a testben és a pszihében.
Színe: barna, bronz-barna, bronz-színű.

Citrin
Citrin az aura köve. A citrin aura védelmező kő, hatékonyan tisztít és regenerál. A Nap erejét hordozza, energiát ad. Sosem kell tisztítani. Tisztítja, egyensúlyba hozza a finomtesteket és összehangolja azokat a fizikaival. A gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, vonzza a sikert és mindent, ami jó. Boldog és nagylelkű kő. A citrin növeli az önérzetet és az önbizalmat, és megszünteti az ártó tendenciákat. Hangsúlyozza az egyéniséget, fejleszti az eltökéltséget, serkenti a kreativitást és segíti az önkifejezést. Ösztönzi a pozitív beállítottság fejlődését és az optimista előretekintést; így lehetővé teszi, hogy haladjunk előre az áramlással, ne pedig a múlton rágódjunk. Hasznos az elváltozással járó betegségeknél, méregtelenít, tisztítja a  vesét és az epét, egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet, erősíti az idegeket.
Színe: sárga, nap-sárga, világos-sárga.

Csaroit
Csaroit az átalakulás köve. A Csaroit egy lélek kő, amely legyőzi a félelmet. A csaroit a negatív energiát gyógyítóvá alakítja át, a rendellenességeket pedig jóllétté változtatja át. Támogatja a rezgések megváltozását, és a magasabb rendű valósághoz kapcsolódik. A kimerült testet újra energiával tölti fel, meggyógyítja és kiegyenlíti a kettőségeket, szabályozza a vérnyomást. Jó hatással van a szemre, a májra,  a hasnyálmirigyre, a szívre. Vissza fordítja az alkohol okozta máj károsodást, enyhíti a görcsöket, fájdalom csillapító. Nyugodt álmot biztosít. Segít az autizmusban és a depresszióban. Megteremti a koronacsakra egyensúlyát.
Színe: lila.

Fantomkvarc
Fantomkvarc a szellem köve. A Fantomkvarc egy szellemkristály. A fantomkristályok az univerzális tudatot jelképezik. Az a feladata, hogy serkentse a bolygók gyógyulását, míg az egyénekben hatékonnyá tegye a gyógyító képességeket. Ennek a célnak az érdekében összekapcsol egy spirituális vezetővel, és erősíti a meditációt. A fantomkvarc segít hozzáférni az Akasa Krónikákhoz, segít megismerni az előző életeket és feltárni az elfojtott emlékeket, hogy összefüggéseiben lássuk a múltat. Ugyancsak elvisz bennünket a köztes létállapotba. A gyógyításban a fantomkvarc jótékonyan hat a hallási rendellenességekre, és megindítja a tisztánhallást.
Színe: fehér, szürke, ezüstszürke.

Fluorit
Fluorit védelmező kő. A Fluorit tisztítja és stabilizálja az aurát. A fluorit fokozottan védelmező kristály, különösen pszichikai szinten. Segít felismerni amikor a külső hatások már belülről emésztenek bennünket, valamint kizárni a lelki manipulációt és a nem megfelelő szellemi hatást. Tisztítja és stabilizálja az aurát. Rendkívül hatásos a komputer és az elektromágneses stressz ellen. Fejleszti a fizikai és a szellemi összerendezettséget, megkönnyíti a gyors gondolkodást, a tanulás kitűnő segítője. Megjavítja a károsodott DNS-eseket, hatásos a vírusokkal szemben, elixírként gyógyítja a légutakat, a fekélyeket, a bőr betegségeit, a megfázást, az arcüreg gyulladást, fájdalom csillapító. Marok kőként erős nyugtató.
Színe: színtelen, kék, zöld, bíbor, sárga.

Füstkvarc
Füstkvarc a Föld köve. A Füstkvarc egy földelő kő. A füstkvarc a szilícium-dioxid, közismert nevén: kvarc. Egy sötétszínű, nagykristályos szerkezetű kő. Színének változatai: füstszürke, szürke, fekete. Színét a szomszédos kőzetek radioaktív besugárzása befolyásolja. Emeli a rezgéseket, védelmet nyújt, oldja a stresszt, csillapítja a félelmet, segíti a depressziót, növeli a férfiasságot, tisztítja a gyökércsakrát, enyhíti a rémálmokat. Főleg has, csípő és a lábak betegségeire hatásos, enyhíti a fájdalmat, oldja a görcsöket.
Színe: szürke, füst-szürke.

Gagát
Gagát a védelmezés köve, egy Talizmán kő. A Gagát nem igazi ásvány, megkövült fából képződött. Bár valójában a gagát megkövült fából képződött, úgy néz ki, mint a szén. A kőkorszak óta talizmánként használják. Elvonja a negatív energiát, és csillapítja az ok nélküli félelmeket. A nyak körül viselve védelmet biztosít. Óv az erőszakkal és a betegségekkel szemben, véd az asztrális utazások alatt. A régi időkben a "sötétség lényei" ellen alkalmazták. Elvonja a negatív energiákat, csillapítja a félelmeket. Óv a betegségekkel szemben. Aki ehhez a kőhöz vonzódik az „öreg lélek”. Támogatja a spirituális megvilágosodást. Stabilizálja a pénzügyi helyzetet, védi az üzleti ügyeket. Serkenti a kundalini energia felemelkedését. Kiváló menstruációs görcsökre, mirigy duzzanatokra.
Színe: fekete

Gránát
Gránát a segítség köve. A Gránát hatékony energia feltöltő és regeneráló. Tisztítja és újra energiával telíti a csakrákat. Újjá éleszti, tisztítja és egyensúlyba hozza az energiát, és higgadtságot vagy szenvedélyt hoz; attól függően, hogy mire van szükség. Azt tartják róla, hogy képes elriasztani a közelgő veszélyt, és régen védelmet nyújtó talizmánként hordozták magukkal. A gránát a legnagyobb mennyiségben előforduló kövek közé tartozik. Különböző fajtái vannak, attól függően, hogy milyen ásvány alkotja; s mindegyiknek egyedi tulajdonságai vannak az általános jellegzetességek mellett. A gránát felébreszti a szerelmet és a ragaszkodást. Egyensúlyban tartja a szexuális vágyat, és mérsékli az emocionális diszharmóniát. A vörös gránit különösen serkenti az irányított kundalini energia felemelkedését, és növeli a szexuális potenciált. Ez az elkötelezettség egyik köve. Élet energiával tölt fel.
Színe: vörös, zöld, sárga, barna, fekete

Gyémánt
Gyémánt a bőség köve. A Gyémánt a tisztaság jelképe. Tiszta fehér fénye segít abban, hogy az életünket összetartozó egésszé tegyük. Erősíti a kapcsolatokat, szeretet teljessé és tisztává teszi. Azt tartják róla, hogy vele fokozza a férfi a szerelmét a felesége iránt; úgy tekintenek rá, mint az elkötelezettség és a hűség jele. A gyémánt évezredek óta a gazdagság szimbóluma, azok közé tartozik, amelyek ezt kifejezésre is juttatják és vonzza a jólétet. Minél nagyobb a gyémánt annál nagyobb a bőség. A nagyméretű gyémánt kitűnően blokkolja a geopatikus és az elektromágneses stresszt, valamint védelmet biztosít a mobiltelefonokkal szemben. Spirituálisan: megtisztítja az aurát, ha bármi eltakarná a belső fényünket, s engedi, hogy a lélek fénye kiragyogjon, az isteni fényhez kapcsolódjon.
Színe: fehér, színtelen.

Hegyikristály
Hegyikristály a gyógyítás köve. A Hegyikristály a leghatékonyabb gyógyító kő a Földön, ami az egyedi csavar vonalú kristály formájának köszönhető. Világszerte megtalálható. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát, valamint kitűnő a blokkjai eltávolítására is. Ha az akupunktúrához használatos tűket hegyikristállyal borítjuk be, a hatásuk tíz százalékkal nő. A kezünkben tartott hegyikristály megkétszerezi a biomágneses mezőket. Ez a kristály mindig annak az energiának a rezgés szintjén fejti ki hatását, amely nélkülözhetetlen a gyógyulásunkhoz vagy a végzett spirituális tevékenységhez. Az energiát a lehető legtökéletesebb állapotba hasznosítja; hatása visszanyúlik egészen a rendellenesség kialakulása elé. Véd a sugárzás ellen, a belső energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Tisztítja és erősíti a szerveket és a lelket. Minden színt tartalmaz, a létezés minden szintjén kifejti hatását. Bármilyen betegség esetén használható. Élénkíti az immunrendszert, csillapítja az égéseket.
Színe: fehér, színtelen.

Holdkő
Holdkő az új kezdetek köve. A Holdkő erősen kötődik a Holdhoz. Tudatossá teszi a tudatalattit, fokozza a megérzést, az empátiát,  a tisztánlátást és az extraszensz képességeket. Segíti az emésztő- és a szaporítószervek működését, csökkenti a méreganyagokat a szervezetben, harmonizálja a menstruációs problémákat, hatékony a fogantatásra, a szülésre és a szoptatásra. Mentálisan: megnyitja a tudatot a váratlan és irracionális impulzusokra, a szinkronicitásra, valamint képessé tesz arra, hogy lehetetlen helyzetekben is feltaláljuk magunkat. Érzelmileg: a holdkő csillapítja az érzelmi bizonytalanságot és stresszt, valamint stabilizálja az érzelmeket. Fejleszti az érzelmi intelligenciát. A napfonat csakrára téve a felszínre hozza a régi érzelmi mintákat, így megértjük ezeket, és aztán megszüntetjük. Mélyreható érzelmi gyógyulást tesz lehetővé, gyógyítja a felső emésztő szerveket, amelyekre fokozottan hat az érzelmi stressz.
Színe: fehér, krém-színű, sárga.

Jade
Jade a tisztaság köve. A Jade a tisztaság és a nyugalom jelképe. Keleten nagyra értékelik, a lelki béke bölcsességét jelképezi. A szív csakrával társítják, növeli és táplálja a szeretetet. Védelmet nyújt, távoltarja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot. A jade stabilizálja az egyéniséget, létrehozza az ész és a test egységét. Növeli az önállóságot. Érzelmileg: a jade az álom köve. A homlokunkra helyezve jó meglátásokat sugalló álmokat hoz. Elősegíti az érzelmi felszabadulást, s elsősorban az ingerlékenységet szünteti meg. Spirituálisan: a jade tisztító kő, támogatja a szervezet szűrő és kiválasztó feladatot ellátó szerveinek a működését. Különösen a vesék számára hasznos. Gyógyhatása: jótékony a vesékre és a mellékvesére, eltávolítja a méreg anyagokat. Fokozza a termékenységet, segítséget jelent a szülésnél, egyensúlyban tartja a test folyadékokat: a víz–só, sav–lúg arányát.
Színe: kék, kékes-zöld, zöld, narancs-sárga, vörös.

Jáspis
Jáspis a gondoskodás köve. A Jáspis úgy ismert, mint a "legkiválóbb gondoskodó". Stresszes időkben életben tart és támogat; nyugalmat és a teljesség érzését biztosítja. Gyógyításra használva minden szempontból egységessé tesz. A jáspis emlékezteti az embereket arra, hogy segítsék egymást. Összehangolja a csakrákat, és használható csakra kirakáshoz is. Elnyeli a negatív energiát, tisztítja és összehangolja a csakrákat, valamint az aurát. A jáspis egyensúlyban tartja a jin és a jang energiát, valamint összekapcsolja a fizikai, az értelmi és a szellemi testet az éteri birodalommal. Eltökélté tesz minden célunk megvalósításában. Bátorságot biztosít ahhoz, hogy félelmet nem ismerve szembenézzünk a problémákkal, és elősegíti az őszinteséget. Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervező készséget és a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet, és az ötleteket tettekké alakítja át. A jáspis meghosszabbítja a szexuális örömöt, jótékonyan hat elhúzódó betegségek idején, újra energiával tölti fel a testet.
Színe: barna, bíbor, kék, sárga, zöld, vörös.

Kalcedon
Kalcedon a gondoskodó kő. A Kalcedon fejleszti a testvériséget, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. Használható gondolatátvitel és a telepátia elősegítésére is. Elnyeli a negatív energiát, majd szétoszlatja, megelőzendő a továbbadást. A régi időkben a kelyheket kalcedonból készítették és ezüsttel szegélyezték. Azt tartották róla, hogy megelőzi a mérgezést. A kalcedon harmonikussá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet. A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenséges érzületeket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át. Csökkenti az önbizalomhiányt, és konstruktívvá teszi a belső gondolkodást. Nyitott és lelkes egyéniséggé tesz. Elnyeli és szétszórja a negatív gondolatokat, érzelmeket és rossz álmokat. A kalcedon hatékonyan tisztít, beleértve a nyílt sebeket is. Táplálja az anyai ösztönt, és növeli a tejelválasztást; javítja az ásványi anyagok hasznosítását, megakadályozza lerakódásokat az erekben. Fokozza a fizikai energiát.
Színe: fehér, szürkés, színtelen.

Kalcit
Kalcit az energia köve. A Kalcit hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. Ha a szobában csak egyszerűen leteszünk egy kalcitot, megtisztítja a környezetet a negatív energiától, a saját energia szintünket pedig megemeli. A testen belül pedig felszabadítja a megrekedt energiát. A többféle színű kalcit használata tisztítja a fizikai és a finom testeket. A kalcit aktív kristály: felgyorsítja a fejlődést és a növekedést. Ez a spirituális kő a magasabb rendű tudathoz kapcsolódik, így megnyitja az utat hozzá, felerősíti a médiumi képességeket, az üzenet közvetítést és a testen kívüli élmények megtapasztalását. Előmozdítja a spirituális fejlődést, lehetővé teszi, hogy a lélek emlékezzen az átélt élményekre, miután visszatér a testbe. A kalcit összekapcsolja az érzelmeket és az értelmet, így létrehozza ezzel az érzelmi intelligenciát. Pozitív a hatása, különösen akkor, amikor valaki elvesztette a reményt és az ambícióit. Szembe száll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten.
Színe: arany, sárga, narancs, vörös.

Karneol
Karneol a stabilitás köve. A Karneol stabilizáló kő. Más köveket is meg tud tisztítani. A karneol a jelen valóságában földel és rögzít. Nagy energiával bíró stabilizáló kő, kitűnő a vitalitás és a motiváció újra építése, valamint a kreativitás fokozására. Hasznos színházi tevékenységekhez is. A karneol meg tud tisztítani más köveket. Hozzásegít az élet körforgásának elfogadásához, így eloszlatja a haláltól való félelmet. Bátorságot ad, elősegíti a pozitív életszemléletet, eloszlatja az apátiát, az üzletben és más ügyekben is sikerre sarkall. Lehatol cselekvéseink mozgató rugójának a gyökeréig, legyőzi a negatív körülményeket, és állhatatossá tesz. A karneol fejleszti az elemző képességet, és egyértelműsíti a megérzéseket. Meditáció közben eltávolítja az oda nem illő gondolatokat és az álmodozókat összekapcsolja a mindennapok valóságával. Élesebbé teszi a figyelmet és megszünteti a szellemi letargiát. Gyógyhatása erős, a karneol tele van életerővel. Serkenti az anyagcserét. Aktiválja az alapcsakrát, hat a női szaporítószervekre, és növeli a termékenységet.
Színe: narancs, sárga, vörös.

Kianit
Kianit a szónokok köve. A Kianit kiváló ráhangolódáshoz és meditációhoz. Nyugtat, valamint hatékony közvetítője és felerősítője a magas rezgésű energiának. A kianit azonnal összehangolja a csakrákat és a finomtesteket, kitisztítja az energia vonalakat és a meridiánokat. Visszaadja a csít a fizikai testnek és szerveinknek. A gyógyításban stabilizálja a biomágneses mezőt. Mivel a kianit nem tarja meg a negatívvitást, sosem kell megtisztítani. A kianit a félelmek és a blokkok legyőzésével támogatja az igazság kimondását. Megnyitja a torok csakrát, megkönnyíti az önkifejezést és a kommunikációt. Utat tör a tudatlanságban, elérhetővé teszi a spirituális és a pszichológiai igazságot. Spirituálisan a kianit távol tarja a "vak végzet" és a "kérlelhetetlen karma" gondolatát. Megmutatja, hogy valójában milyen szerepet is játszunk az okok létrejöttében és azoknak a lépéseknek a megtételében, amelyek a múlt egyensúlyba kerüléséhez kellenek. Segíti az emelkedési folyamatot azáltal, hogy a fénytestet lehívja a fizikai síkra., ugyanakkor a magasabb rendű tudatot a legmagasabb frekvenciákkal köti össze.
Színe: kék, kékes-fehér, kékes-szürke, fekete.

Kiasztolit
Kiasztolit az erőteljes védelem köve. A Kiasztolit (Keresztkő) egy erőteljes védelmet nyújtó kő. Régen a rosszindulat és az átok távol tartására használták. Megvan az a képessége, hogy a viszályt harmóniává alakítja át. Kreatív kő, amely szétosztja a negatív gondolatokat és érzelmeket. Elősegíti a probléma megoldást és a változást. A kiasztolit kaput nyit a rejtélyek világára, és megkönnyíti a testen kívüli utazásokat. Lehetővé teszi az örökéletűség megértését és felfedezését. A halállal és az újra születéssel van kapcsolatban, segíti a halál utáni átmenetet. Mentálisan: az elemző képességek erősítésével a kiasztolit előmozdítja a probléma megoldást. Érzelmileg: elűzi a bűntudatot, stabilizálja az érzelmeket. Gyógyhatása: csökkenti a lázat, megállítja az érzést, enyhíti a gyomorsav túltengést, gyógyítja a reumát és a köszvényt. Helyreállítja a kromoszómák károsodását, és egyensúlyba hozza az immunrendszert. Alkalmazható a paralízis kezelésére, valamint idegerősítő. Csökkenti a lázat, megállítja a vérzést, serkenti a tej elválasztást szoptató anyáknál, helyre állítja a kromoszómák károsodását, idegerősítő.
Színe: barnás-szürke, vöröses-barna.

Krizopráz
Krizopráz az egyetemes egész köve. A Krizopráz azt az érzést tudatosítja bennünk, hogy az isteni egész részei vagyunk. Mély meditatív állapotot idéz elő. A régiek azt tartották róla, hogy erősíti az igazság szeretetet, akárcsak a reményt és az ösztönös megérzést. Előhozza a bennünk lévő tehetséget és ösztönös megérzést. Hűségessé tesz mind az üzleti, mind a személyes kapcsolatokban. Energiával tölt fel a szív és a szakrális csakrát, míg a fizikai testbe univerzális energiát hoz. A krizopráz megnyugtat, és megakadályozza, hogy kizárólag önmagunkkal és a saját érdekeinkkel törődjünk. A kényszeres gondolataink és cselekedeteink legyőzésével a figyelmünket a pozitív események felé fordítja. Ez a kő együtt rezeg a szex csakrával, fokozza a termékenységet, megszünteti a fertőzés okozta terméketlenséget; és védelmet nyújt a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben. Jótékonyan hat a köszvényre, a szem problémákra és a mentális betegségekre. Gyógyítja a bőrbetegségeket, a szívproblémákat, egyensúlyba hozza a hormonokat. Segít ha erőtlennek érezzük magunkat és univerzális energiával tölti fel a testet.
Színe: zöld, alma-zöld, világos-zöld.

Labradorit
Labradorit az ezoterikus tudás köve. A Labradorit fényhozó kő. Erős védelmező, erősíti a tudatot, megelőzi az energia szivárgást, megvéd a negatív energiákkal szemben.a színjátszó labradorit nagyon misztikus és védelmező kő, fényhozó. Erősíti a tudatot, és az univerzális energiákkal teremt kapcsolatot. Eltéríti a nemkívánatos energiákat az aurából, és megelőzi az energia szivárgást. El tud vinni bennünket egy másik világba vagy más életekbe. Az ezoterikus tudás köve, segíti a beavatást a rejtélyekbe. A labradorit összehangolja a fizikai és az éteri testet, s nyilvánvalóvá teszi a spirituális célokat. Növeli a tudatot, és a spirituális energiákat földeli a fizikai testbe. Ez a kő erősíti a megérzést és az extraszensz képességeket, a tudattalanból üzeneteket hoz a felszínre. A labradorit eloszlatja a félelmet, a korábbi csalódásokat, az előző életekben elszenvedetteket is. Erősíti a hitet önmagunkban, és a bizalmat az Univerzumban. Elmélkedésre és önelemzésre késztet. Az intellektuális gondolkodást az intuitív bölcsességgel egyesíti, eloszlatja az illúziókat, lehatol a dolgok gyökeréig, s megmutatja a gondolatok és a tettek mögött rejtőző valódi szándékot.
Színe: szürke, fekete.

Lapis Lazuli
Lapis lazuli a harmónia köve. A Lapis lazuli megnyitja a harmadik szemet, és egyensúlyba hozza a torok csakrát. Elősegíti a megvilágosodást, serkenti az álmodást, hangsúlyozza az extraszensz képességet, megkönnyíti az asztrális utazást, növeli a személyes és a spirituális erőt. Ez a kő gyorsan oldja a stresszt, mély békességet biztosít. Hatalmas nyugalom jellemző rá, és a kulcsot jelenti a spirituális képességekhez. Védelmet nyújtó kő, az őrzőlényekkel áll kapcsolatban. Felismeri az asztrális támadást blokkolja, és visszatéríti az energiát oda, ahonnan ered. A lapis lazuli hatékonyan erősíti a gondolkodást. Serkenti a tudat magasabb rendű képességeit; objektivitást és egyértelműséget biztosít. A lapis lazuli megerősíti a szerelmi és a baráti kapcsolatokat, s megkönnyíti érzelmeink és érzéseink kimondását. Drágakő eszenciaként megsemmisíti az érzelmi leigázottságot. A lapis lazuli enyhíti a fájdalmat, különösen a migrénes fejfájással együtt járót. Legyőzi a depressziót, jótékonyan hat a légző és ideg rendszerre, valamint a torokra, a gégére és a pajzsmirigyre, a tisztítást végző szervekre, az immunrendszerre.
Színe: kék, sötét-kék, azúr-kék, arannyal pettyezve.

Macskaszem
Macskaszem az ösztönzés köve. A macskaszem egy ösztönző kő. Serkenti a motivációt és segít leküzdeni a letargiát, a negatív gondolatokat. Minden tigrisszem típusú kő, védelmet nyújt az átkok és rossz kívánságok ellen, így a macskakőről is elmondható ez. A macskaszem védelmet nyújtó kő: hagyomány volt, hogy különféle átkok elleni talizmánként hordták. Megmutatja, hogy miként éljük megfelelően a hatalommal és előhozza az integritást. Megkönnyíti a célok megvalósítását, segít felismerni belső erő tartalékainkat és biztosítja a nemes akaratot. A napfonat csakrára téve kitűnő azoknak, akik nem a földön járnak és nem elkötelezettek. Támogatja a pozitív hozzáállást, növeli a pozitív önértékelést. Segít felfedezni magunkban a természetes önbizalmat. A macskaszem erősíti emellett az intuíció képességét, védi az aurát, boldogságot, szerencsét és nyugalmat hoz viselőjének. A szem betegsége esetén segíti a gyógyulási folyamatot, érelmeszesedés és a nyirokrendszer nem megfelelő működése esetén is hasznát vehetjük.
Színe: arany-sárga, sárgás-barna.

Magnetit
Magnetit a vonzás köve. A Magnetit mágneses, és erőteljes a pozitív negatív polaritása. Alkalmazható mágnes terápiaként, a test saját biomágneses mezőjére és a meridiánokra hatva; valamint együttműködik azzal a bolygóval, amelyik a Föld gyógyulását segíti elő. Földelő kő. Ha gyakorlott gyógyító használja, kiigazítja a test vagy a Föld visszafelé haladó energia áramlását. A magnetit vonz és taszít, energiával tölt fel és nyugtat. Vannak időszakok, amikor a szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyógyítsa önmagát, s ilyenkor egy meridián túltöltődhet energiával. A magnetit viszont a negatív töltésével megnyugtatja a túlzottan aktív szervet vagy meridiánt. Ha viszont alulműködik, aktiválja a pozitív töltésével. Rendkívül hasznos sportsérülésekre, mivel enyhíti a fájdalmat az izmokban. A magnetit átmenetileg összehangolja a csakrákat, valamint a finom és az éteri testek meridiánjait. Összekapcsolja a gyökér és a földcsakrát a Föld tápláló energiával, amelyek fenntartják a fizikai test életerejét és vitalitását. A magnetit megkönnyíti a telepátiát, a meditációt és a vizualizációt. Szélsőségektől mentes távlatokat biztosít.
Színe: fekete, barna, barnás-szürke.

Magnezit
Magnezit a szeretet köve. A Magnezit mélységes békét biztosít a meditációhoz és a relaxációhoz. A harmadik szemre helyezve megkönnyíti a vizualizációt és a képalkotást. Megnyitja a szívcsakrát, és serkenti a szívből jövő szeretetet, beleértve az önmagunk iránt érzett is, amely szükséges ahhoz, hogy másoktól elfogadhassuk a szeretettet. A magnezit nagyon hasznos lehet a feltétel nélküli szeretet gyakorlásában, és olyan kapcsolatokban, amelyeket mások viselkedése vagy szenvedélyei tesznek nehézzé. Segít abban, hogy álljunk készen a segítségre, de hagyjuk, hogy mások teljes mértékben önmaguk lehessenek, és ne akarjuk őket megváltoztatni; de ne engedjük azt sem, hogy a problémáik bármi módon hatással legyenek ránk. A magnezitnek magas a magnézium tartalma, ezért segíti ennek az elemnek a felszívódását a testben. Méregtelenít és semlegesíti a testszagot, görcsoldóként és izomlazítóként viselkedik. Jótékonyan hat a menstruációs, a gyomor, a bél és ér görcsökre, valamint az epe és a vesekő okozta fájdalmakra.
Színe: fehér, szürke, barna.

Malachit
Malachit a szülésznők köve. A Malachit erős védelmező kő, de óvatosan kell  vele bánni, mert mérgező, ha porát vagy elixírjét belsőleg használjuk. Nagyon erős védelmező kő, elnyel minden negatív sugárzást, még a röntgent és elektroszmogot is. Minden otthonban lenni kell egy ilyen kőnek. Az új évezred egyik legfontosabb gyógyító köve lesz. A malachit rendkívül sokoldalúan gyógyít. Főleg a görcsökre hatékonyan, beleértve a menstruációs görcsöket is. S mivel megkönnyíti a szülést, a szülésznők kövének is nevezik. Együtt rezeg a női ivarszervekkel, és jó hatással van a szexuális rendellenességére. Csökkenti a vérnyomást, gyógyítja az asztmát, az ízületi gyulladást, az epilepsziát, a csonttörést, a megduzzadt izületeket, a kinövéseket, az utazási betegségeket, a szédülést, a daganatokat, a látóideget, a hasnyálmirigyet, a lépet és a mellék pajzsmirigyet. Összehangolja a DNS és a sejtek felépítését, erősíti az immunrendszert. Fokozza a máj méregtelenítő hatását, csökkenti a szövetek savasodását. A derék körül viselve hatékonyan hat a cukorbetegségére is.
Színe: zöld

Muszkovit
Muszkovit a misztikum köve. A Muszkovit a csillámkő leggyakoribb fajtája. Misztikus kő, erős a kapcsolata az angyalokkal; és a magasabb rendű én tudatát serkenti. Kristály jósláshoz használva ez a látomásokat elő idéző kő a legmagasabb rendű spirituális világhoz kapcsolódik. stimulálja a szívcsakrát, megkönnyíti az asztrális utazást, erősíti a megérzést és a tisztánlátást. A muszkovit lehetővé teszi, hogy észrevegyük az emberek jellembeli fogyatékosságait, ugyanakkor fokozza a feltétel nélküli szeretet és az elfogadást. Tükröt tart elénk, és segít felismerni mindazt, amit másokra vetítünk ki; azokat a részeinket, amelyeket nem tartunk magunkénak, s ezért azt hisszük, hogy másokban látjuk. Rávilágít arra, hogy azok a dolgok, amelyeket önmagunkban nem tudunk elfogadni. A muszkovit segíti ezeknek a tulajdonságoknak az egyesítését és átalakítását. Mentálisan a muszkovit segíti a problémamegoldást, gyorsítja a felfogóképességet. Megkönnyíti a gondolatok és az érzések világos kifejezését. Jótékonyan hat a megjelenésünkre. Csillogóvá teszi a hajat és ragyogóvá a szemet. Hatására az alkatunknak leginkább megfelelő testsúly alakul ki.
Színe: rózsaszín, szürke, barna, zöld, ibolya-lila, sárga.

Napkő
Napkő a jókedv köve. A Napkő jókedvű és visszafogottan ösztönző kő. Életörömöt és jó természetet ad át, erősíti az intuíciót. Ha úgy érezzük, hogy az élet semmi jót nem tartogat számunkra, segít megtalálni az örömünket; és arra ösztökél, hogy ne hagyjuk el magunkat. Megtisztítja a csakrákat, fényt és energiát biztosít; s lehetővé teszi, hogy az igazi énünk boldogan kiragyogjon. A hagyomány szerint a napkő a jóakaratú istenekhez és a jó szerencséhez kötődik. Alkímiai kő, amely meditáció alatt és a mindennapi életben is szoros kapcsolatot biztosít a fényhez és a Nap éltető erejéhez. A napkő rendkívül hatékony módon távolítja el azokat a "horgokat" amelyeket mások akasztottak ránk akár a csakránkba, akár az aurába. Ezek a horgok szellemi vagy érzelmi szinten lehetnek, s származhatnak birtokolni vágyó szülőktől, gyerekektől vagy szerelmi partnerünktől. Így szívják el az energiánkat. Érzelmileg: a napkő remek ellenszere a depressziónak, felderíti a komor hangulatokat. Főleg az évszakokhoz kötődő mániás depresszióra hatékony, fényt visz a téli sötétségbe. Megszünteti a kirekesztettséget, a hátrányos helyzetűséget és az elhagyatottság érzését. Optimistává és lelkessé tesz: pozitívan áll hozzá a történésekhez.
Színe: sárga, nap-sárga, narancs-sárga.

Obszidián
Obszidián a védelem köve. Az Obszidián olyan erős védelmet nyújt, mint a páncél. Az obszidián olvadt láva, amely túl gyorsan hűlt ki, így nem volt ideje kikristályosodni. Olyan kő, amelynek nincsenek se korlátai, se határai. Ennek eredményeként rendkívül gyorsan és nagy erővel fejti ki hatását. Megmutatja, hogy miként lehet javítani a káros és az energiákat elszívó körülményeken. Óvatosan kell vele bánni, és akkor tesszük a legjobban, ha képzett terepeuta útmutatásai alapján használjuk, mivel negatív érzelmeket és kellemetlen igazságokat hozhat a felszínre. Egy darab obszidián rendkívül hatásosan blokkolja a geopatikus stresszt, vagy szívja magába a környezeti szennyeződést, de mindenképpen számolni kell az igazságot felváltó hajlamával. Szerfelett hasznos terepeuták és tanácsadók számára, mert nemcsak a problémák gyökeréig való eljutást segítik, hanem a felszabadított energiákat is magába szívja. Erre a célra a fekete vagy a mahagóni obszidián a legmegfelelőbb; a mahagóni valamivel gyengédebb hatású. Az obszidián elevenné teszi a lélek céljait. Megsemmisíti az energia blokkjait, oldja a feszültséget az egészbe azért, hogy spirituális egységet hozzon létre. A lelket a testbe rögzíti.
Színe: fekete, kék, zöld, vörös, ezüst, szivárvány

Ónix
Ónix a titoktartás köve. Az Ónix előrevisz az időben, bepillantást enged a jövőbe, fokozza az életerőt. Támogatást biztosít nehéz vagy zavaros körülmények között, valamint óriási fizikai vagy szellemi stressz időszakában. Középpontba hozza az energiákat, és összehangolja a magasabb rendű hatalommal, elérhetővé teszi a magasabb rendű útmutatást; olyan a hatása, mintha a teljességgel állnánk kapcsolatban. Az ónix előrevisz az időben, bepillantást enged a jövőbe; s az egyéniséget erősítő képességével lehetővé teszi, hogy a saját sorsunkat magunk alakítsuk. Segíti az inkarnációra szóló leckék megtanulását; magabiztosságot ad, és a környezetünkben történtek nem keltenek bennünk szorongást. Emlék megőrző tulajdonsága hasznossá teszi azokban a terápiákban, amelyek a jelenlegi életünkre ható, ám az előző életekben elszenvedett sérüléseket vagy lelki traumákat gyógyítják. Ha ónixot tartunk a kezünkben, segít pontosan azonosítani a korábbi bántalmat, amely így megszüntethető a fizikai testen alkalmazott gyógyító technika, újragondolás vagy kristályterápia segítségével. Alkalmazható régi fájdalmak és bánat gyógyítására.
Színe: fekete, barna, szürke, fehér, kék

Opál
Opál az élni akarás köve. Az Opál finom rezgéssel rendelkező, érzékeny kő. Hangsúlyozza a kozmikus tudatot, valamint extraszensz és misztikus látásmódra késztet. Eredeti és dinamikus kreativitásra ösztönöz; segít, hogy megismerjük valódi énünket és kifejezésre tudjuk juttatni. Karmikus kő; arra tanít, hogy minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Védelmet is nyújt, mégpedig úgy, hogy ha megfelelően van programozva, akkor észrevehetetlenné és láthatatlanná tesz. Érzelmileg: az opált a szerelemmel, a szenvedéllyel, a vággyal és az erotikával hozták összefüggésbe. Csábító kő; felerősíti az érzelmi állapotokat és felszabadítja a gátlásokat. Az érzelmeket stabilizálni is tudja, de mivel szétszórja az energiát, fontos, hogy a használója teljesen kiegyensúlyozott legyen. Egyértelművé teszi az érzelmeket, vagy életre hívja azokat, illetve más kövekkel együtt segíti az egyesítésüket. Megmutatja a múltbeli érzelmi állapotainkat. Arra bátorít, hogy adjunk hangot pozitív érzelmeinknek. Úgy tartják, hogy az opál viselése lojalitást, hűséget és spontaneitást biztosít. Gyógyhatásában az opál erősíti az élni akarást. Gyógyítja a Parkinsonkórt, a fertőzéseket és a lázat; fejleszti az emlékezetet. Hasznos a szemnek, különösen elixírként.
Színe: fehér, rózsaszín, fekete, kék, sárga, vörös, narancsos.

Petalit
Petalit az angyalok köve. A Petalit ugyancsak a New Age kövei közé tartozik. Olykor angyalkőként is emlegetik, mivel erősíti a kapcsolatot az angyalokkal. Magas és tiszta rezgésével utat nyit a kozmikus tudathoz. Segít a spirituális tisztulásban. Védelmet nyújtó kő, amely elmélyíti a meditációt és a ráhangolódást. Nagyban nyugodt és tiszta spirituális dimenziókba visz, ahol mindennek az okára megvan a magyarázat, s ahol ezek az okok megváltoztathatók. A petalit sámánikus kő. Biztonságos környezetet biztosít a spirituális kapcsolat teremtéshez vagy a megvilágosodást kereső úton. Aktivizálja a fejlődést, és energiát biztosít hozzá. Ez a kő nyugtatja az aurát, megnyitja a torok és a magasabb rendű korona csakrát, magasabb spirituális rezgésekhez kapcsolódik. A jelenlegi metafizikai képességeinket messze meghaladókkal ruházza fel; a spirituális tudás legmagasabb szintjeivel köt össze. Még egy kis darab petalit is rendkívül hatékony elixírként. Segítségével megszabadulhatunk a negatív karmától, és az aurát vagy a szellemi testet megtisztítja az entitásoktól. Folyamatosan ellát energiával, és minden szinten aktiválja a test energia központjait. Ugyancsak erősíti és energiával látja el azt a környezetet, ahol található.
Színe: színtelen, fehér, rózsaszín, szürke, vöröses-fehér, zöldes-fehér.

Pirit
Pirit a Nap köve. A Pirit egy energia pajzs. Kizárja a negatív energiát és a szennyeződéseket, beleértve a fertőző betegségeket is. A nyak körül viselve védi a fizikai testet, elhárítja a sérülést és a veszélyt. Nagyon pozitív kő. Pszichológiailag: a pirit eloszlatja az aggodalmat és a csalódottságot, fokozza az önbecsülést és a magabiztosságot. Hasznos a kisebb rendűségi érzéssel küzdő férfiaknak, mivel erősíti a bizalmukat önmagunk és a férfiasságunk iránt, de éppen ezért túl erőteljes lehet a macsó típusúaknak, mivel belőlük agressziót válthat ki. A nőknek segíti leküzdeni az alárendeltségi és a kisebbrendűségi komplexust. Mentálisan: az agy vérellátásának serkentésével a pirit fokozza a szellemi aktivitást. Fejleszti az emlékezőtehetséget, egyensúlyt teremt az ösztön, valamint az intuíció, a kreativitás és az elemző képesség között. Érzelmileg: hasznos ellenszere a melankóliának és a kétségbeesésnek. Növeli az energiát, megszünteti a kimerültséget. Megakadályozza az energia szivárgást a fizikai testből és az aurából. Kedvezően hat a vér oxigén ellátására és erősíti a keringési rendszert. Ez a kristály magában hordozza a tökéletes egészség és jóllét ideálját. A gyógyításban rendkívül gyorsan érvényesül a hatása, rávilágít a rendellenesség okára.  
Színe: arany, arany-barna, barna.

Prehnit
Prehnit a feltétel nélküli szeretet köve. A Prehnit gyógyítja a gyógyítókat. Erősíti a vizualizációs folyamatot, és olyan mély meditációt idéz elő, amelyben kapcsolatba kerülhetünk a magasabb rendű énünkkel. Ha ezzel a kristállyal meditálunk, kapcsolatba kerülünk az Univerzum energia rácsával. Spirituális és földön kívüli lényekkel teremt összeköttetést. A prehnit fokozza a prekogniziót: amikor valaki előre meglát, megérez, tud dolgokat, és erősíti a belső tudást. Az isteni energiákkal hangol össze, erősíti a jövőbe látást; és megmutatja, hogy milyen utat kövessünk a spirituális fejlődésünk érdekében. Ez a kristály az isteni energiák védelmező pajzsával borítja be az aurát. Hasznos kristályrács készítéséhez is, mert megnyugtatja a környezetet, valamint békés és oltalmat biztosít. Megtanít arra, miként legyünk harmóniában a természettel és erővel; újra energiával tölti fel és megújítja a környezetünket. A követ használjuk feng shuihoz is. Hasznosan szolgálja a rendteremtést, segít megválni olyan dolgoktól, amelyekre többé már nincs szükségünk; amit viszont megtartunk, azt megfelelő módon rendezzük el. Jótékonyan hat azokra is, akik egy belső hiány hiányérzet miatt mindent birtokolni akarnak, legyen szó akár tárgyakról, akár szerelemről. A prehnit támogatásával az Univerzumba vetett bizalmunk újra megerősödik, és a lélek ismét hisz az isteni megnyilatkozásban.
Színe: zöld, sárga, fehér, barna

Riolit
Riolit a változás köve. A Riolit életre kelti a lélek lehetőségeit és kreativitását. Minden kényszer nélkül előmozdítja a változást; segít beteljesíteni azt, amit kerestünk; és megkönnyíti a lelki szintről eredő megértést. Elérhetővé teszi a karmikus bölcsességet. Erősíti a test, a lelket és a szellemet. Végül hasznos, amikor az énünket teljes egészében szeretnénk felfedezni. Mély meditációs állapotot tesz lehetővé, s ezzel külső és belső asztális utazásokat. Hatékony segítség az előző életek gyógyításában, feldolgozza a múltat és egyesíti a jelennel. Döntésre viszi a dolgokat, bármi okozza is a nehézségeket és aktivan támogatja az előrehaladást. Kitűnő a hatása abban is, hogy mindig a jelenhez kötődjünk, s ne a múltra emlékezzünk vissza. A riolit erősíti az önbizalmat és az önértékelést. Önbecsülésre és az igazi énünk elfogadására nevel. Mentálisan erőt ad ahhoz, hogy lelki nyugalommal nézzünk szembe az élet kihívásaival. Érzelmileg: a riolitnak kiegyensúlyozó a hatása, és a megfelelő helyeken elősegíti az érzelmi oldást. A riolit erősíti a szervezet természetes ellenállását. Jótékonyan hat az erekre, a kiütésekre, a bőrbetegségekre és a fertőzésekre; javítja a B–vitamin felszívódását. Eloszlatja a veseköveket és a megkeményedett szövetet.
Színe: fehér, zöld, világosszürke, vörös foltos

Rodonit
Rodonit segítség nyújtó kő. A Rodonit érzelmileg kiegyensúlyoz, táplálja a szervezetet és az embertársaink iránt érzett bajtársiasságot. Megvan az a képessége, hogy mindennek megmutatja a két oldalát. Serkenti, tisztítja és hatékonnyá teszi a szívet és a szívcsakrát. Földeli az energiát, egyensúlyban tartja a jint és a jangot, valamint segít elérni a legfontosabb rendű lehetőségeinket. Azt tartják róla, hogy erősíti a mantra alapú meditációt, és sokkal szorosabban összekapcsolja a lelket a rezgéssel. Hasznos "elsősegély nyújtó" kő: gyógyítja az érzelmi sokkot és pánikot, mivel támogató energiával látja el a lelket. Rendkívül jótékonyan hat érzelmi önpusztítás ellen, függőség és zaklatást esetén. Megsemmisíti a múltból, akár az előző életekből származó érzelmeket, mint a régóta belülről emésztő sértődöttség és harag. Fontos tulajdonsága, hogy megbocsátást, hogy abbahagyjuk a kivetítést; vagyis ne okoljuk a partnerünket olyan dolgokért, amelyek valójában bennünk vannak meg. A rodonit hasznos a sértések visszafordítására és a bosszú megelőzésére. Segít felismerni, hogy a visszavágás önpusztító; veszélyes vagy nyugtalanító helyzetekben pedig lehetővé teszi a lelki nyugalmunk megőrzését. Egyensúlyban tartja és egyesíti a fizikai és a szellemi energiákat.
Színe: rózsaszín vagy vörös

Rózsakvarc
Rózsakvarc a végtelen béke köve. A Rózsakvarc a legfontosabb kristály a szív és a szívcsakra számára. A feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. A szeretet igazi értelmére tanít. Minden szinten megtisztítja és megnyitja a szívet, mélyreható belső gyógyulást és önszeretetet biztosít. Ha szeretnénk bevonni az életünkbe a szerelmet, ne keressünk mást, csak a romantikus rózsakvarcot. Tegyük az ágyunk mellé vagy az otthonunk kapcsolat sarkába. Olyan hatásosan vonzza hozzánk a szerelmet és a kapcsolatokat, hogy gyakran szükség lehet egy ametiszre is, hogy a felgyorsult eseményeket kissé lelassítsa. A fennálló kapcsolatokban visszaállítja a bizalmat és a harmóniát, valamint fokozza a feltétel nélküli szeretetet. A rózsakvarc finoman eltávolítja a negatív energiát, és szeretetteljes hangulattal helyettesíti. Kitűnően hat a középkorúsággal együtt járó krízisre. Ha rózsakvarcot tartunk a kezünkben, hangsúlyozza a pozitív hozzáállást. Emlékeztet bennünket a céljainkra. Ez a csodálatos kő fejleszti a fogénykonyságot mindenfajta szépségre. Érzelmileg a rózsakvarc a legnemesebb gyógyító. Megszabadít a ki nem mondott érzelmektől és a szívfájdalomtól, átalakítja azokat az érzelmi viszonyokat, amelyek már nem szolgálják az érdekeinket. A rózsakvarc arra tanít, hogy miként szeressük önmagunkat, ami létfontosságú akkor, ha korábban nem tartottuk magunkat szerethetőnek. Addig nem tudjuk elfogadni mások szeretetét, sem pedig szeretni másokat, amíg nem szeretjük önmagunkat. Ez a kő lehetővé teszi, hogy elfogadjuk magunkat; így életre hívja bennünk az önbizalmat.
Színe: rózsaszín

Rubin
Rubin az életerő köve. A rubin kiválóan hat az energiára. Életerőt, energiát és kiegyensúlyozottságot biztosít, de olykor túlingerelheti az érzékeny vagy ingerlékeny embereket. Fokozza az életszenvedélyt, de sosem önpusztító módon. Serkenti a szívcsakrát, és egyensúlyban tartja a szívet. Arra bátorít, hogy a boldogságot kövessük. Erőteljesen páncélt biztosít az asztrális támadás és a szív energiájának vámpírjai ellen. A rubin a bőséget hozó kövek közé tartozik, valamint segít is megtartani a gazdagságot és a szenvedélyt. A rubin átalakítja a haragot és a negatív energiát, s eltávolít az utunkból mindent, ami negatív. Elősegíti a dinamikus vezetést. Mentálisan pozitív és bátor gondolkodás módot biztosít. A rubin hatása alatt az elmét fokozott tudat és kitűnő figyelem összpontosítás teszi még élesebbé. Védelmet nyújtó hatásának köszönhetően a vitákban erősebbé tesz. Érzelmileg a rubin dinamikus. Szenvedéllyel tölt fel, és lángra lobbantja az elragadtatást. Társaság kedvelő kő, vonzza a szexuális aktivitást. Fizikailag: legyőzi az aggódást és a letargiát, potenciát és életerőt biztosít. Gyógyhatásában a rubin méregteleníti a testet, a vért és a nyirkot; jótékonyan hat a lázra, a fertőző betegségekre és a nem megfelelő véráramlásra. Rendkívül előnyös a szívre, valamint a keringési rendszerre. Serkenti a mellékveséket, a veséket, az ivarszerveket és a lépet.
Színe: vörös

Smaragd
Smaragd a végtelen türelem köve. A smaragd a folyamatok elindításának és a végtelen türelemnek a köve. Megerősíti az életkedvet, nagy az integritása. A sikeres szerelem köveként is ismert: családi boldogságot és lojalitást hoz. Erősíti az összhangot, a feltétel nélküli szeretetet, a párkapcsolatot és a barátságot. A smaragd egyensúlyban tartja a párkapcsolatot. Ha megváltoztatja színét, úgy tartják, az a hűtlenség jele. Megnyitja a szívcsakrát, és nyugtató hatású az érzelmekre. Ez a kő fizikai, érzelmi és szellemi egyensúlyt biztosít. Megsemmisíti a negatívvitást, és pozitív cselekedeteket hoz. Felerősíti az extraszensz képességet, megnyitja a tisztánlátást, és a szellemi síkról a bölcsesség összegyűjtésére ösztönöz. A hagyományok szerint megvéd a varázslattól és a varázslók tréfáitól, viszont megjósolja a jövőt. A smaragd megerősíti az egyéniséget, hogy felülkerekedjen az életben a balszerencsés helyzeteken. Fokozza azt a képességünket, hogy a legteljesebb mértékben élvezni tudjuk az életet. Jótékony hatással van a klausztrofóbiára. A smaragd fokozza a szellemi tisztaságot, erősíti az emlékezetet és ösztönzi a mély belső tudást, valamint kiszélesíti a látásmódot. Ez a bölcs kő erősíti a felfogást és az igazságot, megkönnyíti a meggyőző kifejezésmódot. Segíti felszínre hozni azt, amit tudat alatt tudunk. Rendkívül jótékony hatással van közösségen belüli kölcsönös megértésre, és együttműködésre ösztönöz.
Színe: zöld

Sugilit
Sugilit a spirituális szeretet köve. A Sugilit a szeretet legjelentősebb kövei közé tartozik, elhozza a bíbor sugár energiáját a Földre. A spirituális szeretet és bölcsességet jelképezi, s ennek a szeretetnek a szabad áramlásához megnyitja és összehangolja a csakrákat. Spirituális tudatosságra ösztönöz, fejleszti az üzenet közvetítés képességét. Elkísér az előző életbe, vagy a köztes létálomba vezető utunkon, hogy megkeressük a rendellenesség okát. Ez a kő megadja a választ az élet minden nagy kérdésére, az olyanokra, mint: "Miért vagyok itt?", "Hogyan jöttem?", "Kivagyok?" Hasznos kísérő a megvilágosodáshoz vezető bármilyen úton. Óvja a lelket a sokktól, a traumától és a csalódástól, és enyhíti a spirituális feszültséget. Segít az érzékeny embereknek és a fény munkásoknak anélkül alkalmazkodni a földi rezgésekhez, hogy elkeserednének, vagy a saját rezgésük károsodna. A sugalit lehetővé teszi, hogy fényt és szeretetet vigyünk a legsötétebb helyzetbe is. A sugalit jótékonyan hat a beilleszkedni nem tudókra, azokra az emberekre, akik a Földet nem érzik az otthonuknak, valamint azokra is, akik paranoiában vagy skizofréniában szenvednek. Kitűnő az autisták számára. Megkönnyíti annak megértését, hogy a tudat milyen hatással van a testre. Érzelmileg: a sugalit biztosítja azt a képességet, hogy a kellemetlen dolgokkal is szembe nézzünk. Enyhíti a sajnálatot és a félelmet; arra sarkall, hogy bocsássunk meg önmagunknak.
Színe: bíbor, lila, ibolya, rózsaszín.

Sólyomszem
Sólyomszem a látás köve. A Sólyomszem csíkozott sólyomszemszerű forma, a sólyomszem kitűnő kő a Föld energiájának gyógyításához és az energia földeléshez. Élénkítő és erősíti a fizikai testet. Szárnyalva a világ fölött elősegíti a spirituális látásmódot és érzékelést, hangsúlyossá teszi az olyan extraszensz képességeket, mint a tisztánlátás. Megtisztítja és energiával tölti fel a gyökér csakrát. A szoba gazdagsarkába téve vonzza a jólétet. Különösen jó a korlátozó és negatív gondolkodás minták, valamint a megrögzött viselkedésmód megszüntetésére. Lehetővé teszi, hogy a dolgokat távlatokba szemléljük; enyhíti a pesszimizmust és azt a beállítottságot, hogy az általunk okozott gondokért másokat okoljunk. Felszínre hozza a mélyen elzárt érzelmeket és rendellenességet a jelenlegi vagy az előző életekből egyaránt. A harmadik szemre téve segít visszautazni egy érzelmi blokk forrásához, akárhol is található. Gyógyhatása: javítja a keringési rendszert, jó hatással van a belekre és a lábra. Feltárja azokat a pszichoszomatikus okokat, amelyek a nyak és a váll megmerevedését okozzák.
Színe: kékes, kékes-fekete, kékes-szürke.

Szelenit
Szelenit a békesség köve. A Szelenit egy ősi kő. Megnyitja a koronacsakrát, biztosítja a tiszta tudatot, elérhetővé teszi az angyali tudatot. Békességet nyújt, fokozza a telepátiás képességeket kézben tartva.  Használatos védelmet nyújtó kristályrács készítésére. Legerősebben hordozza magában az új rezgést a Földön. Véd az epilepsziás rohamoktól, kitűnő hatású szoptatáshoz és gyermek gondozáshoz. Az áttetsző szelenitnek nagyon finom a rezgése, és tiszta tudatot biztosít, megnyitja a koronát és a magasabb rendű koronacsakrát, elérhetővé teszi az angyali tudatot és a magasabb rendű útmutatást. A tiszta szelenit a fénytesthez kapcsolódik, és segíti lehorgonyozni a Föld rezgésében. A szelenit nyugodt kő; mély békességet nyújt, kitűnő meditációhoz és spirituális tevékenységekhez. A telepátia fokozható azok között, akik egy darab tiszta rezgésű szelenitet tartanak. A legtisztább áttetsző fehér szelenit éteri tulajdonságú; azt tartják róla, hogy a fény és az anyag közötti teret foglalja el. Ősi kő, és mégis azok közé a kristályok közé tartozik, amelyek a legerőteljesebben hordozzák az új rezgést a Földön.
Színe: tiszta-fehér, narancs-sárga, kék, barna, zöld.

Szelesztit
Szelesztit az energiák köve. A Szelesztitnek magas a rezgése és a New Age eszmevilágát közelíti. Isteni energiákkal van telítve. A végtelen spirituális nyugalmat ismerteti meg velünk, és kapcsolatot teremt az angyali birodalommal. Óriási lökést ad a spirituális fejlődésnek és a megvilágosodás felé ösztökél bennünket. Hasznos a tisztánlátáson keresztüli kommunikációnak, az álmok visszaidézésének és a testen kívüli utazásoknak az elősegítésére. Ez a csodálatos kristály fejleszti a szív tisztaságát, vonzza a jó szerencsét. Gyógyítja az aurát és feltárja az igazságot. Olyan kő ez, amelyik egyensúlyt és rendet teremt. A benne rejlő mély nyugalom segít megoldani a konfliktusokat, és stresszes időszakokban harmonikus légkört teremteni. Kreatív kő és kifejezetten hasznos a művészetben. A szeletit finom erőt és óriási belső békét ad, annak ellenére, hogy nagyobb nyitottságra ösztökél az új tapasztalatokkal. Arra tanít, hogy bízzunk a végtelen isteni bölcsességben. Nyugtató hatása csillapítja a heves érzelmeket. Mentálisan: a szeletit megnyugtatja és élesíti az elmét, eloszlatja az aggodalmakat, támogatja a tiszta gondolkodásmódot és a gördülékeny kommunikációt. A harmadik szemre téve utat nyit az univerzális energiához. Valamennyi teremtmény békés együttélésének látomását vetíti elénk, felébreszti bennünk a harmóniát.
Színe: kék, sárga, vörös, fehér.

Szodalit
Szodalit az egyensúly köve. A szodalit egyesíti a logikát a megérzéssel, a magasabb rendű tudatból a fizikai szintre hozza az információkat. Serkenti a tobozmirigyet és a harmadik szemet, elmélyíti a meditációt. Ha szodalitot használunk meditációhoz, a tudat képes megérinteni azokat a körülményeket, amelyek közé kerülünk. Ez a kő igazság szeretetre nevel, és arra, hogy legyenek elveink; s egyben lehetővé is teszi, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz. A szodalit megtisztítja az elektromágneses szennyeződéstől, a komputerre téve pedig blokkolja a kisugárzást. Elősegíti a racionális gondolkodást, az objektivitást, az igazságot és az intuitív érzékelést, az érzések szavakba öntésével együtt. Mivel nyugtatja az elmét, lehetővé teszi az új információk befogadását. A szodalit elősegíti a régi keletű mentális programozások és a merev gondolkodási minták elengedését, hogy ezzel adjunk helyet az újfajta meglátásoknak a gyakorlatban is. Érzelmi egyensúlyt biztosít, és enyhíti a pánikrohamokat. Átformálja az örökké védekező vagy túlzottan érzékeny személyiséget, megszünteti azokat amelyek visszatartanak attól, hogy a valódi önmagunk legyünk. Növeli az önbecsülést, az önbizalmat; megkönnyíti önmagunk elfogadását. A szodalit egyensúlyban tartja az anyagcserét, egyaránt megszünteti a kalcium többletet és a hiányt is, tisztítja a nyirokrendszert és a szerveket, serkenti az immunrendszert. Jótékonyan hat sérülésekre, álmatlanságra.
Színe: kék

Tigrisszem
Tigrisszem az erő köve. a Tigrisszem egy talizmánkő, egy védőkő. A tigrisszem összekapcsolja a Föld energiáját a Nap energiájával, magas rezgés állapotot hozva ezzel létre. A harmadik szemre téve a földjegyekben született embereknél nyilvánvalóvá teszi az extraszensz képességeket, kiegyensúlyozza az alsóbb csakrákat, serkenti a kundalini energia emelkedését. A tigrisszem védelmet nyújtó kő: hagyomány volt, hogy különféle átkok elleni talizmánként hordták. Megmutatja, hogy miként éljük megfelelően a hatalommal és előhozza az integritást. Megkönnyíti a célok megvalósítását, segít felismerni belső erőtartalékainkat és biztosítja a tiszta szándékot. A napfonat csakrára téve kitűnő azoknak, akik nem a földön járnak és nem elkötelezettek. A tigrisszem földeli az akaratot, és elősegíti a megnyilvánulást. A változást a fizikai testhez erősíti. A tigrisszem rendbe hozza az önértékelési zavarok, az önbírálat és a blokkolt kreativitás következményeit. Segít felismerni a tehetséget és a képességeket, no meg a hibákat is, amelyeket jó lenne legyőzni. Érzelmileg kiegyensúlyozza a jin- és a jang- energiát, valamint energiával tölti fel az érzelmi testet. Mérsékli a depressziót és felderíti a hangulatot. Gyógy hatásában jótékonyan hat a szemre, és fejleszti a sötétben való látást; gyógyítja a torok és a nemző szerveket.
Színe: barna, sárga.

Topáz
Topáz az energia köve. A topáz gyengéd, empatikus kő, oda irányítja az energiát, ahol leginkább szükség van rá. Csillapít, gyógyít, serkent, újra feltölt és motivál, valamint összehangolja a test meridiánjait. Az igazságot és a megbocsátást támogatja. Segít fátylat borítani a múltra, rávilágít a célokra, és hozzákapcsol belső erőforrásainkhoz. Megerősíti a bizalmunkat az Univerzumban, és képessé tesz arra, hogy inkább csak "legyünk" és ne "tegyünk" semmit. Elűzi a kétséget és a bizonytalanságot. A topáz vibráló energiája örömöt, nagylelkűséget, bőséget és jó egészséget biztosít. A hagyomány szerint a szeretet és a jó szerencse köve, segíti sikerre vinni a céljainkat. Rendkívüli módon támogatja az igenlő hozzáállást és annak megnyilvánulását, valamint a vizualizációt. Azt mondják, hogy a topázkristály lapjai és csúcsai pozitív és negatív energiákat egyaránt tartalmaznak, s ennek köszönhetően az Univerzumnak szóló kívánság fókuszálható, hogy aztán majd a földi síkon megnyilvánuljon. Hatékonyan tisztítja az aurát és mélyíti a relaxációt; minden szinten oldja a feszültséget, valamint ott gyorsítja fel a spirituális fejlődést, ahol leginkább gátolt. A topáz egyedülálló módon támogatja az érzelmeket: megszilárdítja ezeket és befogadóvá tesz a szeretetre, bárhonnan is eredjen.
Színe: aranysárga, barna, kék, rózsaszín, vörös.

Turmalin
Turmalin egy sámánkő. A Turmalin szorosan kapcsolódik  a tündérvilág energiáihoz. Megtisztítja és kiegyensúlyozza a csakrákat és az aurát, védőburkot képez a test körül. Elősegíti az önbizalmat, önmagunk és mások megértését, enyhíti a félelmet. A negatív gondolkodásmintákat pozitívvá alakítja. A turmalin tisztítja, szűri és finomabb rezgésűvé alakítja át a tömör energiát. Földeli a spirutális energiát, megtisztítja és kiegyensúlyozza a csakrákat és védőburkot képez a test körül. A turmalin sámánikus kő, amely a rituálék alatt védelmet biztosít. Alkalmas kristályjóslásra, hagyományosan pedig arra használták, hogy nehéz időszakban rámutasson, ki vagy mi okozza a gondokat; valamint jelezze a jó irányt, amelyen haladni kell. A természetes módon képződött turmalin pálcák a gyógyítás hasznos eszköze. Megtisztítják az aurát, elmozdítják a blokkokat, szétszórják a negatív energiát, és megmutatják, miként lehet megoldani különleges problémákat. Remekül kiegyensúlyozzák és összekapcsolják a csakrákat. Fizikai szinten pedig újra egyensúlyba hozzák a meridiánokat.A turmalin hatékony mentális gyógyító: egyensúlyba hozza a jobb és a bal agyféltekét. Összehangolja a mentális folyamatokat, a csakrákat és a biomágneses köpenyt.
Színe: fekete, barna, zöld, rózsaszín, vörös, sárga, kék, görögdinnye-színű, kék-zöld.

Türkiz
Türkiz a gyógyítás köve. Talizmánkő, védőkő, tisztító kő. A türkiz az egyik leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára. Védelmet nyújtó kő, és emberemlékezet óta amulettként használják. Úgy tartják, ha megváltoztatja a színét, az a veszély vagy a hűtlenség jele. Elősegíti a spirituális ráhangolódást, valamint megkönnyíti a kommunikációt a fizikai és a spirituális világgal. A harmadik szemre téve erősíti az intuíciót és elmélyíti a meditációt. A torokcsakrán felold a régi eskük, gátlások és tilalmak alól, s engedi, hogy a lélek újra kifejezze önmagát. Feltárja az előző életeket, és megmutatja, hogy a sorsunk alakítása miként is zajlik, illetve attól függ, mit teszünk minden pillanatban. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben. Kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrákat a finomtestekkel, valamint ráhangolja a fizikai szintet a spirituálisra. A hagyomány szerint a türkiz egyesíti a földet és az eget, összebékíti a férfi- és a női- energiákat. Empatikus és kiegyensúlyozó kő. Támogatja az önmegvalósítást és a kreatív problémamegoldást; csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni. Gyógyhatása: a türkiz erősíti a test meridiánjait és a finom energia mezőket. Erősíti a fizikai és a pszi immunrendszert, regenerálja a szöveteket.
Színe: türkiz-kék, türkiz-zöld.

Zafír
Zafír a bölcsesség köveként ismert. A Zafír mindegyik színének megvan a maga különleges bölcsessége. Az agyra összpontosít; nyugtatja, mentesíti a nem kívánatos gondolatoktól és a szellemi feszültségtől. Biztosítja az elme békéjét és a higgadságot. A zafír összehangolja a fizikai, a szellemi és a spirituális síkokat, helyreállítja az egyensúlyt a testen belül. Ez a kő megszabadít a depressziótól és a spirituális zavarodottságtól, valamint élénkíti a figyelem összpontosítást. Fellendülést hoz, és vonz mindenfajta jó képességet. A torokra téve feloldja a kudarcérzetet, és megkönnyíti az önkifejezést. Gyógyhatása: a zafír csillapítja a szervezet túlzottan tevékeny rendszereit, és szabályozza a mirigyeket. Gyógyítja a szemet, eltávolítja a szennyeződéseket és a stresszt. Jótékonyan hat a vér betegségeire, csillapítja a túlzott vérzést és erősíti az ereket, növelve rugalmasságukat. Zafír típusai színek alapján: Fekete zafír: védelmet nyújt és központosító hatású. Kék zafír: a spirituális igazságot keresi, s a hagyomány szerint a szeretet és a tisztaság jelképe. Zöld zafír: javítja mind a külső, mind a belső látást; megkönnyíti az álmok visszaidézését. Rózsaszín zafír: mágnesként viselkedik, mindent az életünkbe vonz amire szükségünk van a fejlődésünkhöz. Megtisztít az érzelmi blokkoktól, és egyesíti az átalakított energiákat. Bíbor zafír: tudatossá tesz. Hasznos a meditációhoz, serkenti a kundalini energia felemelkedését és a koronacsakrát, megnyitja az utat a spiritualitáshoz. Fehér zafír: végtelenül tiszta az energiája. Megnyitja a koronacsakrát, a spirituális tudatot nagyon magas helyre juttatja el; és megnyitja az utat a kozmikus tudathoz. Sárga zafír: az otthonunkba vonzza a gazdagságot, s ha a készpénz mellé tesszük, növeli a fellendülést és a bevételeket.
Színe: kék, sárga, zöld, fehér, fekete, bíbor.

Képtalálat a következőre: „kristályok”Képtalálat a következőre: „kristályok”

Kristályok és Kövek
           - 58 -

 
1.    Achát
2.    Akvamarin
3.    Amazonit
4.    Ametiszt
5.    Ametrin
6.    Angelit
7.    Aventurim
8.    Azurit
9.    Berill
10.  Borostyán
11.  Bronzit
12.  Citrin
13.  Csaroit
14.  Fantomkvarc
15.  Fluorit
16.  Füstkvarc
17.  Gagát
18.  Gránát
19.  Gyémánt
20.  Hegyikristály
21.  Holdkő
22.  Jade
23.  Jáspis
24.  Kalcedon
25.  Kalcit
26.  Karneol
27.  Kianit
28.  Kiasztolit
29.  Krizopráz
30.  Labradorit
31.  Lapis Lazuli
32.  Macskaszem
33.  Magnetit
34.  Magnezit
35.  Malachit
36.  Muszkovit
37.  Napkő
38.  Obszidián
39.  Onix
40.  Opál
41.  Petalit
42.  Pirit
43.  Prehnit
44.  Riolit
45.  Rodonit
46.  Rózsakvarc
47.  Rubin
48.  Smaragd
49.  Sugilit
50.  Sólyomszem
51.  Szelenit
52.  Szelesztit
53.  Szodalit
54.  Tigrisszem
55.  Topáz
56.  Turmalin
57.  Türkiz
58.  Zafír

 

Csillagképek kövei

1.  
KOS ( Márc. 21 – Ápr. 20 )

akvamarin, ametiszt, aventurin, citrin, gránát, gyémánt, jadeit, jáspis, karneol, kunzit, macskaszem, magnetit, rózsaszín-turmalin, rubin, smaragd, sólyomszem, topáz, tűz-achát, zafír.
2.  
BIKA ( Ápr. 21 – Máj. 20 )

akvamarin, azurit, gyémánt, jade, jáspis, kianit, kunzit, lapis lazuli, macskaszem, magnetit, malachit, riolit, rodonit, rózsakvarc, rubin, smaragd, szelenit, tigrisszem, topáz, turmalin, zafír.
3.  
IKREK ( Máj. 21 – Jun. 21 )

achát, akvamarin, apatit, apofillit, citrin, kalcit, kék-spinell, krizokolla, krizopráz, sugilit, szelenit, tigrisszem, topáz, turmalin, türkiz, zafír, zöld-obszidián.
4.  
RÁK ( Jun. 22 – Jul. 22 )

achát, berill, borostyán, gyöngy, holdkő, karneol, kalcit, kalcedon, krizopráz, opál, smaragd, rodonit, rózsaszín-turmalin, rubin, moha-achát, tűz-achát.
5.  
OROSZLÁN ( Jul. 23 – Aug. 23 )

arany-berill, borostyán, citrin, gránát, hegyikristály, karneol, kinzit, krizopráz, macskaszem, ónix, petalit, piroluzit, rodokrozit, rózsaszín-turmalin, rubin, smaragd, tigrisszem, topáz, türkiz, tűz-achát, vörös-obszidián.
6.  
SZŰZ ( Aug. 24 – Szept. 23 )

amazonit, borostyán, citrin, gránát, holdkő, jáde, jáspis, karneol, kék-obszidián, kék-topáz, krizokolla, magnetit, moha-achát, opál, peridot, rubellit, sugilit, vörös-jáspis, vörös-obszidián, zafír.
7.  
MÉRLEG ( Szept. 24 – Okt. 23 )

akvamarin, ametrin, apofillit, aventurin, ezüst-obszidián, heliotróp, holdkő, jade, kiasztolit, krizolit, kunzit, lapis lazuli, lepidolit, napkő, opál, peridot, smaragd, topáz, zafír, zöld-turmalin.
8.  
SKORPIÓ ( Okt. 24 – Nov. 22 )

akvamarin, berill, bronzit, dioptáz, gránát, gyémánt, kunzit, lila-csaroit, malachit, rodokrozit, rubin, smaragd, tigrisszem, topáz, türkiz, vörös-obszidián, zöld-turmalin.
9.  
NYILAS ( Nov. 23 – Dec. 21 )

ametiszt, azurit, ezüst-obszidián, gránát, kalcedon, labradorit, lapis lazuli, lila-csaroit, malachit, rózsaszín-turmalin, rubin, szodalit, sugilit, topáz, türkiz, zafír.
10.  
BAK ( Dec. 22 – Jan. 20 )

aragonit, azurit, borostyán, fekete-turmalin, fluorit, füstkvarc, gránát, hegyikristály, karneol, labradorit, magnetit, malachit, ónix, peridot, rubin, türkiz, zöld-turmalin.
11.
VÍZÖNTŐ ( Jan. 21 – Febr. 19 )

akvamarin, ametiszt, borostyán, csaroit, engelit, fantomkvarc, füstkvarc, fluorit, holdkő, kék-szelesztit, kék-obszidián, krizopráz, labradorit, magnetit.
12.
HALAK ( Febr. 20 – Márc. 20 )

akvamarin, ametiszt, aventurin, berill, bronzit, fluorit, holdkő, kalcedon, kalcit, kék-obszidián, kék-onix, kék-opál, krizopráz, labradorit, napkő, zöld-türkiz.


Csakra kövek

1. Számú csakra → Gyökér csakra, Alap csakra
Vörös színű kövek  >>  vörös jáspis, vörös-kalcit, vörös-korall, tűz-achát
2. Számú csakra → Szakrális csakra, Szex csakra
Narancs színű kövek  >>  narancs-karneol, napkő, opál
3. Számú csakra → Napfonat csakra, Köldök csakra
Sárga színű kövek   >>  borostyán, citrin, nappirit, tigrisszem
4. Számú csakra → Szív csakra
Zöld színű kövek >>   zöld-achát, zöld-jade, zöld-türkiz, zöld-zafír
5. Számú csakra → Torok csakra
Kék színű kövek   >>  kék-jade, kék-topáz, kék-türkiz, kék-zafír
6. Számú csakra → Homlok csakra, Harmadikszem csakra
Sötétkék színű kövek   >>  lapis lazuli, szodalit, topáz
7. Számú csakra → Korona csakra
Lila színű kövek   >>  ametiszt, lila-fluorit, lila-csaroit, lepidolit, sugilit


Kristályok és Csakrák

1.  Gyökér csakra - Alap csakra
aranysárga-topáz, azurit, citrin, fekete-turmalin, füstkvarc, heliotróp, karneol, krizokolla, obszidián, vörös-jáspis.
2.  Szakrális csakra - Szex csakra
citrin, kék-jáspis, narancssárga-kalcit, narancssárga-karneol, topáz, vörös-jáspis.
3.  Köldök csakra - Napfonat csakra
arany-berill, citrin, kék-jáspis, malacit, rodokrozit, sárga-turmalin, smithsonit, tigrisszem.
4.  Szív csakra
apofillit, aventurin, görögdinnye-turmalin, krizokolla, kunzit, lepidolit, morganit, muszkovit, peridot, rózsaszín-turmalin, rózsa-kvarc, rózsaszín-danburit, rodonit, rubin, variszcit, vörös-kalcit, zöld-kvarc, zöld-turmalin, zöld-zafír.
5.  Torok csakra
akvamarin, ametiszt, azurit, borostyán, kék-obszidián, kék-topáz, kék-turmalin, kunzit, lepidolit, petalit, türkiz.
6.  Homlok csakra - Harmadikszem csakra
apofillit, azurit, gránát, gyémánt, kék-obszidián, kunzit, lapis lazuli, lepidolit, malachit, moldavid, petalit, szodalit, zöld-zafír.
7.  Korona csakra
arany-berill, bíbor-jáspis, bíbor-zafír, citrin, hegyikristály, lepidolit, moldavid, turmalin, vörös-szerpentin.
 

Kristályok és Szervek

Agy - borostyán, zöld turmalin, sötétkék turmalin, berill, kék csipkeachát.
Anyagcsere - ametiszt, szodalit, piroluzit.
Belek - berill, peridot, szelesztit, zöld fluorit.
Bőr - azurit, barna jáspis, zöld jáspis, szardonix.
Csontok - achát, amazonit, azurit, fluorit, krizokolla, kalcit, kuprit, pirit.
Derék - karneol, krizopráz, jade, jáspis, lapis lazuli.
Epe - karneol, jáspis, topáz, kalcit, citrin, kvarc, tigrisszem, kalcedon.
Erek - variszcit, piroluzit, hópehely obszidián.
Fogak - akvamarin, rutiltartalmú kvarc, fluorit.
Fül - borostyán, kalcit, vörös–fekete obszidián, szelenit, rodonit.
Gyomor - zöld fluorit, tűzachát, berill.
Hát - malachit, zafír, lapis lazuli.
Here - jadeit, topáz, karneol, variszcit.
Idegrendszer - borostyán, zöld jade, lapis lazuli, zöld turmalin.
Immunrendszer - ametiszt, fekete turmalin, tűzachát.
Izomok - kuprit, magnetit, danburit.
Ízületek - kalcit, azurit, rodonit, magnetit.
Kar - malachit, jadeit, sugilit, szelenit.
Kéz - moldavit, akvamarin, holdkő.
Láb - ónix, fantomkvarc, füstkvarc.
Lábfej - ónix, füstkvarc, apofillit.
Lép - borostyán, akvamarin, azurit, heliotróp, kalcedon, vörös obszidián.
Nyak - akvamarin, hegyikristály.
Máj - akvamarin, berill, heliotróp, karneol, vörös jáspis, csaroit, danburit.
Pajzsmirigy - akvamarin, berill, lapis lazuli, kék turmalin, citrin.
Petefészek - krizopráz, karneol, napkő.
Prosztata - krizolit, magnetit, holdkő.
Szem - akvamarin, macskaszem, sólyomszem, tigrisszem, tűzachát.
Szív - kuprit, rózsakvarc, csaroit, rodonit, gránát, dioptáz.
Térd - azurit, jadeit, kalcedon, magnetit.
Torok - akvamarin, berill, lapis lazuli, kék turmalin, borostyán, zöld jáspis.
Tüdő - berill, borostyán, kunzit, lapis lazuli, türkiz, rodokrozit, turmalin.
Váll - szelenit, hegyikristály, holdkő.
Vese - akvamarin, berill, borostyán, citrin, füstkvarc, jadeit, jáspis, kalcit.