"A világon azért vagyunk, hogy valahol otthon legyünk benne" -- Tamási Áron

Déli Nap Krónika

"Az ember hasonlóvá válik ahhoz, mint amiben gyönyörködik."
--Platón--

"Minden jó helyen és minden ember szívében megleled Istent."
--Seneca--

"A természet mindig tökéletes és soha nem szegi meg törvényét."
-- Leonardo da Vinci --

Theta Healing, a mindenség kapcsolata - Vianna Stibal

2022.07.28 18:14

 

Theta Healing, kapcsolódás a mindenséghez.

A Theta Healing egy olyan meditációs technika, amely theta-agyhullámok segítségével gyógyítja és fejleszti az elmét, a testet, a lelket. A technika egy fókuszált ima a Teremtőhöz, ami lehetővé teszi az elme, a test és a lélek megtisztulását a korlátozó hitrendszerektől. Lehetővé teszi, hogy pozitív gondolatokkal éljünk, a módszer pozitív életminőséget teremt.

Downloads: Positive or Negative? Create A Positive ResultTheta Healing: Kendi İçine Dönme Meditasyonu - CEOtudent

Theta Healing megszületése

-- A Theta Healing az Amerikai Egyesült Államokból származó, alternatív gyógyászati és terápiás módszer. A Theta Healinget egy amerikai hölgy: Vianna Stibal alkotta meg: 1995-ben, aki önmagán alkalmazva gyógyult ki súlyos betegségeiből. Az eredeti könyve részletesen leírja gyógyulásának útját és az általa kidolgozott meditációs technika használatát.
-- A Theta Healing módszer alkalmazása során egy vezetett meditáción keresztül mind a kezelő (ún. konzulens), mind a kezelt személy (ún. kliens) théta-agyhullámra hangolódik. A Theta Healing a théta állapot segítségével könnyen és gyorsan beazonosíthatóak a kezelt személy tudatalattijának rejtett hiedelmei: fóbiák, pszichoszomatikus tünetek. A módszert használó így képessé válik azokat tudatosan megváltoztatni.
-- A Theta Healing alkalmazásával gyors javulás tapasztalható meg a kliens közérzetében. Alkalmazói szerint a megváltozott, nyugodt lelkiállapot jótékony hatással bír az egyén egészségi állapotára.
-- Minden, amit létrehozunk az életünkben, a kinyilatkozásainkat, gondolkodásunkat és cselekvésünket tükrözi vissza. Minden döntésünk, az általunk választott teremtések visszatükröződései. Amit gondolunk és teszünk, közvetlen hatással bír előnyös és hátrányos teremtéseinkre.
-- Ha állandóan azt hangoztatod, hogy szegény vagy, az is leszel. Ha folyamatosan azt mondod és úgy is gondolod, hogy anyagi jólétben élsz, úgy is lesz. A lehető legfontosabb dolog hogy megtartsd a pozitív szemléletmód állapotát.
-- Az igazság az, hogy mi magunk teremtjük a valóságunkat és lehetőségünk van a legjobbat létrehozni amit csak a világ kínálhat.

Agyhullámok és Meditáció

-- A különböző meditációs, relaxációs és koncentrációs gyakorlatok mind eltérő hatást keltenek az agyban, vagyis eltérő agyhullámokat generálnak. Ahhoz, hogy ezen a téren eligazodjunk, készítettünk egy rövid összefoglalót.
-- A különböző meditációs, relaxációs, koncentrációs gyakorlatok mind eltérő hatást keltenek az agyban, vagyis eltérő agyhullámokat generálnak.
-- Alapvetően: 5 féle agyhullámot különböztetünk meg egymástól, amelyet a kutatók a fejre helyezett elektródák segítségével, vagyis EEG-vel (elektro-enkefalográf) vizsgálnak: egy olyan eszközzel, amely alkalmas az idegsejtek elektromos mintázatának tanulmányozására.
-- Az agyhullámok aktivitását Herz-ben mérik, amely megmutatja, hogy egy másodperc alatt hány hullámperiódust tesz meg az agyhullám.

Béta
12-40 Hz. Aktív figyelem és éberség, általános napközbeni állapotunk. Béta hullámok esetén az agy fókuszált, és könnyen, gyorsan reagál a külső körülményekre.

Alfa
6-12 Hz. Relaxált tudatállapot, ébrenléti ellazultság. Alfa állapotban az agy még dolgozik, de lassul az agy-tevékenység. Pihentető, frissítő hatású, serkenti a kreatív energiák áramlását. Stressz kezelésére jól alkalmazhatók az alfa hullámokat keltő technikák.

Théta
4-7 Hz. Mély meditációs tudatállapot. Az agy-tevékenység théta-agyhullámok esetén csaknem a mélyalvás szintjére lassul. Izmaink ellazulnak, egész testünkből kiengeed a feszültség, csökken az oxigén-felhasználás, lassul a légzés. Ez egy nagyon mélyen pihentető állapot, amikor a test a mélyen gyökerező stresszeket is ki tudja oldani. Fizikai és lelki szinten is. Lelki stresszeink mind lenyomatot hagynak a testünkben, így ha testi szinten feloldódik a feszültség, ez kihatással van érzékelésünkre. Általában ebben az állapotban öntudatlanok vagyunk. Ez a tudatalatti, valamint az intuíció szintje.

Delta
1-4 Hz. Ez a mélyalváshoz társítható leglassabb agyhullám. Delta agyhullámok esetén a test regenerálódik, és beindulnak a gyógyulási folyamatok. Pihen az egész szervezet, az elmeműködés és az emésztés leáll, és az így felszabaduló energiát a test az öngyógyítási és regenerációs folyamatokra tudja fordítani, illetve gyermekeknél a növekedésre.

Gamma
40 Hz+. Ez a legmagasabb frekvenciájú (leggyorsabb) agyhullám, amely csupán nemrég került a kutatók figyelmébe, eddig a gamma hullámokat is az ébrenléti béta agyhullámokhoz sorolták. Gyakorlatilag a magas szinten fókuszált figyelem és koncentráció állapota ez. A gamma hullámok ébredéskor és alvás közben a REM (rapid eye movement - gyors szemmozgás) fázisban vannak jelen, amikor fokozott észlelés és információ-feldolgozás történik. Ezért is használhatók jól például a gamma hullámokat tartalmazó hanganyagok az agy-teljesítmény serkentésére.

Theta Healing alkalmazása

-- A Theta Healing a théta-agyhullámok használatával: fizika, lelki, spirituális, gyógyulást előidéző meditációs folyamat. Amíg az elme a tiszta és Isteni théta-állapotban van, az összpontosított ima által a mindenség Teremtőjéhez kapcsolódunk. Ennek a technikának csupán egyetlen elengedhetetlen követelménye van, egyértelműen hinned kell a mindenség Teremtőjében.
-- A mindenség Teremtőjében, az Istenben való hit, valójában mindegy, hogyan nevezed, rájöttem, hogy Istennek sok neve van: Amon, Jahve, Jézus, Buddha, Allah, Siva, Visnu, Krisna valamennyien a létezés hetedik síkjára, a mindenséget teremtő energiához vezető áramlat részei. E gyógyítási mód egyetlen folyamata sem kötődik semmilyen: életkorhoz, nemhez, fajhoz, bőrszínhez, hitvalláshoz, valláshoz. A Theta Healing fájának bármilyen ágához hozzáférhet az, aki őszintén hisz Istenben, a teremtő erőben.
-- Az élet valódi természete tiszta energiaként érzékelhető. A létezés hét síkja ennek az energiának a tánca és körforgása. Ez az Isteni energia soha nem ér véget, csak a formáját változtatja a rezgés változatos frekvenciáin. Egyetlen sík sem fontosabb a többinél. Az a cél, hogy a mindenség Teremtőjének a létezés  minden dolgát életre keltő és összekapcsoló egyetemes szellemnek - hetedik síkja által valamennyi sík energiái egyensúlyba kerüljenek.
-- A Theta Healing segítségével a théta-agyhullámok szintjén, összpontosított imáink által kapcsolatba léphetünk a mindenség Teremtőjével, és korlátozó hiedelmeinket felülírva elérhetjük a testi-lelki gyógyulást. Ez a Theta Healing filozófiája. Théta-állapotban megtapasztaljuk az isteni energiával való összekapcsolódás élményét. A létezés hét síkját megismerve megérthetjük, hogyan zajlik a teremtés fizikai és spirituális szinten, és megtudhatjuk, hogy mindez hogyan kapcsolódik hozzánk testileg, mentálisan és spirituálisan.

Theta Healing gyakorlatban

-- Theta Healing, ahogy az elnevezése is mutatja, a théta-agyhullámok állapotában fejti ki hatását. Agy-hullámaink rezgésének különböző tartományai vannak, mint például az alfa (relaxált) vagy a béta (éber) állapot. Ébredés után közvetlenül és elalvás előtt közvetlenül automatikusan théta állapotba kerülünk, és mindaz, amit hitünk szerint, a Teremtő, az Isten vagy az Univerzum felé megfogalmazunk egy imában, sokkal nagyobb eséllyel válik valósággá az életünkben. Amikor thétában vagyunk, lehetségessé válik, hogy előhívjunk emlékeket, és megváltoztassuk a hozzájuk fűződő érzéseinket.
-- A Theta Healing technika egy meditációs technika, spirituális filozófia, aminek a célja, hogy az elmét, a testet, a lelket is fejlessze, miközben egyúttal közelebb kerülünk a mindenség Teremtőjéhez. Istennek sok neve van, mi Teremtőnek hívjuk. A technika egy fókuszált ima a Teremtőhöz, ami lehetővé teszi az elme, a test és a lélek megtisztulását a korlátozó hitrendszerektől. Lehetővé teszi, hogy pozitív gondolatokkal éljünk, és fejleszti az erényeinket mindabban, amit teszünk. A meditáción és imádságon keresztül a Theta Healing módszer pozitív életminőséget teremt.
-- A Theta Healing, egy meditációban történő blokkoldó technika, amely széles eszköztárral rendelkező, jelenleg a leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a tudatalattinkban tárolódó információk felkutatásához, és az ott rejlő blokkok, elakadások  feloldásához. A sejt kommunikációt használva el tudjuk engedni önszabotáló mintáinkat, negatív hitrendszereinket és  a hiányzó érzelmek betöltésével újra teremtjük valóságunkat.
-- Szabad akaratunk van, és ha felelősséget vállalva saját életünkért felismerjük, hogy van választásunk, mi vagyunk, akik teremtenek, nem pedig áldozatai a körülményeinknek. A Feltétel Nélküli Szeretet energiájának segítségével és a tiszta szándék erejével elengedjük a korlátozó érzelmi és gondolati mintáinkat és megtanítjuk a tudatalatti elmének a hiányzó érzelmeket
-- Theta Healin technika több, mint: 100 országban jelen van világszerte, Indiában egyes megyékben az oktatás része, illetve Japánban már kórházakban is alkalmazzák.

A Létezés hét síkja

1. Első sík -- Sziklák
2. Második sík -- Növények
3. Harmadik sík -- Állatok
4. Negyedik sík -- Ősök
5. Ötödik sík -- Angyalok
6. Hatodik sík -- Törvények
7. Hetedik sík -- A mindenség Teremtője

A Létezés hét síkja

1. Első sík -- Sziklák
A létezés első síkja tartalmazza a Földön megtalálható , a Földet alkotó összes szervetlen anyagot és a periódusos rendszer összes elemét, mielőtt még szénbázisokhoz kezdtek volna kötődni. Ide tartoznak az ásványok, a kristályok, a talaj, a sziklák, a föld minden egyes darabja a legkisebb kristálytól a legnagyobb hegyig, tehát minden olyan anyag, amely nem szerves.

2. Második sík -- Növények
A létezés második síkja a szerves anyagokat tartalmazza, a vitaminokat, a növényeket, a fákat, a tündéreket, az elementálokat. Ennek a síknak a molekuláris szerkezete tartalmaz elsőként szénatomokat, ezért szervesek. Az ásványi anyagok szervetlenek, míg a vitaminok szervesek, az élet létrejöttéhez azonban mindkettőre szükség van.

3. Harmadik sík -- Állatok
A létezés harmadik síkja, ez az a sík, ahol az emberek és az állatok léteznek, és amelyet részben saját használatukra alkottunk meg. Ezen a síkon kihívást jelent számunkra érzelmeink, ösztönös vágyaink, szenvedélyeink szabályozása, illetve hogy a fizikai világban emberi testben élünk. Ez a fehérje alapú életformák síkja.

4. Negyedik sík -- Ősök
A létezés negyedik síkja a szellemek birodalma, ahol az emberek a haláluk után élnek, és ahol őseink várnak ránk. Néhányan ezt a helyet nevezik a "szellemvilágnak", vagy egy szellemi létformának.

5. Ötödik sík -- Angyalok
A létezés ötödik síkja, ez a végső dualitás síkja, amely fokozatok százaira tagolódik. Az alsóbb fokozatokon a negatív entitások lakoznak, míg a magasabb fokozatok az angyalok, a lélek-családokat irányító tizenkettek tanácsai, maguk a lélek-családok, a mesterek, és mennyei szüleinek birodalmai.

6. Hatodik sík -- Törvények
A létezés hatodik síkja, ez a törvények síkja, úgymint az idő, a mágnesesség, a gravitáció, a fény és még sok minden más törvénye, amelyek az univerzum szerkezetét adják meg.

7. Hetedik sík -- A mindenség Teremtője
A létezés hetedik síkja, ez a mindenség teremtőjének síkja. Ez a szint használatos az azonnali gyógyulásokhoz, a leolvasásokhoz, és a legmagasabb szintű teremtésekhez. Ez a biztonság, a szeretet, és az "egyszerűen csak van" síkja.

Kapcsolódás a síkokhoz

-- A létezés összes síkja hatással van ránk. Részei vagyunk az ásványoknak, a növényvilágnak, mivel elfogyasztjuk őket, az állatvilágnak, hiszen testünk van, a szellemvilágnak, mert lelkünk van. És mivel az univerzum törvényei által uralt világban élünk, a létezés hatodik síkjával is kapcsolatban vagyunk.
-- Az, hogy hogyan érzékeljük a síkokat, a spirituális fejlettségünktől, vagy rezgés-szintünktől függ. Az első hat szint energiájának észlelése tehát személyenként más és más. Például két ember csatlakozik egy bizonyos Angyalhoz a létezés ötödik síkjáról. Ez a két ember a lelki szemeivel másképp látja az Angyalt. Az emberek azért látják másképp ugyanannak az angyalnak a lényegét, mert mindannyian más frekvenciákon rezgünk. Az Angyal lényege ugyanaz, csak mi vagyunk különbözőek.
-- Minden síknak megvannak a saját frekvenciái és gyógyító energiái. A lényeg az, hogy tudjuk, hogyan kell használni a bennük rejlő erőt anélkül, hogy az felemésztene bennünket. Annak érdekében, hogy a létezés síkjainak mesterévé váljunk, "kundalini" energiánkat lassan kell felébresztenünk, a felébresztése mindazonáltal elkerülhetetlen.
-- Minél mélyebbre merülünk a kontrollált: théta-agyhullámokba, annál természetesebbé válik a síkokhoz való hozzáférés, a hetedik sík, a mindenség Teremtőjén keresztül.

Hetedik sík megértése

-- A hetedik sík a teremtés mindent felölelő tiszta energiája. Ez a szintiszta bölcsesség, a kreatív energia, a tiszta szeretet, az azonnali gyógyulás, a teremtés és a legfelsőbb igazság otthona. Az összes többi síkot ez a sík teremti meg. Ez a mindenség szubatomi forrása. Ez a teremtés atomjának középpontja, atommagja. Itt találhatóak az élet teremtéséhez szükséges elektronok, protonok, neutronok, - ezek a részecskék képezik minden élet forrását.
-- A hetedik síkon a mindenség Teremtője által azonnali gyógyulások, azonnali eredmények születnek. Amikor a gyógyulások a hetedik sík révén mennek végbe, nem vagyunk kötelesek eleget tenni azoknak a szerződéseknek és feltételeknek, amelyek a létezés első hat síkját szabályozzák.
-- Minden síkot egy-egy vékony fátyol választ el egymástól tudatalatti program formájában minden ezen a bolygón élő férfi és nő elméjében. Amikor felemelkedünk a hetedik síkra, megtanuljuk hogyan lebbentsük félre ezeket a fátylakat, és így ráébredhetünk arra, hogy nem vagyunk elkülönítettek, az összes síkkal kapcsolatban állunk. Ha az elme egyszer a tudatalatti szintjén megtette ezt az ugrást, nem pusztán elméletileg, hanem át is élve azt, a síkok befolyásolhatókká válnak, és ezáltal lehetővé válik a teremtés és a fizikai test gyógyulása. Ez az első alkalom az emberiség történetében, amikor a létezés síkjai egyszerre megnyílnak.
-- A hetedik sík megértéséhez először is fel kell ismerned, hogy a létezés első hat síkja csupán a lakói által teremtett illúzió. A színtiszta igazság a hetedik sík és a mindenség teremtője, a lélek, amely mozgat, egymásba fon és köt minden létezőt. Tanítványaim némelyike: "Szentléleknek, mások "Forrásnak" nevezik ezt az energiát. Jómagam: "Mindenségként", az atom tiszta energiájaként utalok rá. Függetlenül attól, hogy minek hívod, a théta-hullám alkalmazása közben tanúsított tiszta szándékod a döntő tényező ennek a tiszta szeretet-energiának a hozzáférése szempontjából.
-- A hetedik sík energiájában tudatosan tisztában vagy minden egyes választással. Nem vesztegeted az idődet olyan haszontalan dolgokra, mint a drámák, a káosz, a rombolás. A problémák önmagunk kritizálása nélkül oldódnak meg, a hiedelmek azonnal átalakulhatnak. amint megérted ezt a síkot, elnyered a teremtéshez szükséges tudást.

Gyógyítás a hetedik síkon

-- Amikor a gyógyító a hetedik kapcsolódik és találkozik a Teremtő gyógyító energiájával, bekövetkezik a gyógyulás. Ez ennyire egyszerű.
-- Az ezen a síkon dolgozó gyógyítók azonnali gyógyításra képesek, azonban tiszteletben kell tartanunk a kliens szabadságát, illetve hogy hiedelmei gátolhatják a gyógyulását. Ugyanakkor ezen a síkon a betegség egyszerűen tökéletes egészséggé alakítható. És a többi síktól eltérően, amelyeken a gyógyító kimerülhet az adott sík rezgésétől, ez a sík szeretettel veszi körbe a gyógyítót, az emberi rezgést pedig tökéletesíti.
-- Tökéletes egészségnek örvendenek azok a gyógyítók, aki ezzel az energiával dolgoznak. Fogadalmak és kötelezettségek kötelmei nélkül használhatják az összes síkot. Ráébrednek arra, hogyan irányíthatják gondolataikat és teremthetnek meg azonnal dolgokat, szabadulhatnak meg a félelmen alapuló paradigmához láncoló korlátozó hiedelmeiktől.
-- Vannak gyógyítók, akik azért nem merik használni ennek a síknak az energiáját, mert úgy gondolják, hogy ezzel az Isten istenévé válnának. A teremtő szerint azonban csupán annyi történik, hogy a mindenség részeként, a különállásodat megszüntetve elfogadod azt, ami a születésed jogán megillett.

Felemelkedés a hetedik síkra meditáció

-- Képzeld el, ahogyan az energia gyönyörű fénygömb formájában a föld középpontjából indulva belép a testedbe a talpadon keresztül és továbbhalad a fejtetődőn át. A fénygömb belsejében vagy. Időzz el itt, hogy megfigyelhesd a fénygömb színét.
-- Most képzeld el hogy az univerzum fölé emelkedsz.
-- Majd képzeld el, hogy belépsz az univerzum felett ragyogó fénybe, A fény hatalmas és gyönyörű.
-- Képzeld el, ahogyan ezen a fényen áthaladva újabb és újabb ragyogó fényeket veszel észre. Haladj át rajtuk. 
-- Legvégül egy hatalmas arany fényhez érkezel. Haladj át ezen is. Amint átjutottál rajta a szivárvány színeihez hasonló zselészerű anyagot pillantasz meg. Ahogyan beléhatolsz látod hogy megváltoztatja a színét. Mindenféle színeket és formákat látsz.
-- Távolabb megpillantasz egy kékes árnyalatú gyöngyház színű fehér fényt. Menj a fény felé. A sötétkék fényt kerüld el.
-- A gyöngyház színű fényhez érve rózsaszín ködöt látsz. Menj tovább amíg csak látod. 
-- Azt látod majd, hogy a gyöngyház színű fény ablakhoz hasonló négyzetet formál. ez az ablak már a hetedik síkra nyílik. menj át rajta és hatolj belé. Lásd és érezd, ahogyan a fehéres ragyogás önti el a testedet. Érezd ahogy beléd hatol ás átjár. Most válsz eggyé a mindenséggel. Ne aggódj, a tested nem túnik el, legfeljebb tökéletessé és egészségessé változik.    

Vianna Stibal

-- Vianna Stibal nagymama, művész és író. Természetadta tehetsége és a segítségre szorulók iránti együttérzése tette őt képessé arra, hogy intuitív tanárrá váljon. Miután megtanulta, hogyan lépjen kapcsolatba a Teremtővel, hogy társ-teremtővé válva létrehozhassa ezt a különleges, Theta Healing-nek nevezett folyamatot, Vianna tudta, hogy ezt az ajándékot a lehető legtöbb emberrel meg kell osztania.
-- A Teremtő és az emberiség iránt érzett szeretete és elismerése tette lehetővé számára, hogy kifejlessze magában az emberi test tisztán látásának képességét és szemtanúja lehessen számtalan azonnali gyógyulásnak. Az emberi szervezet és a psziché működésének pontos ismerete, a saját tapasztalatai, valamint a Teremtő adta tisztánlátásának köszönhetően Vianna ennek a csodálatos technikának tökéletes alkalmazójává vált. Sikeresen dolgozott olyan orvosi esetekkel, mint a különböző típusú daganatos betegségek, és sok más állapottal, betegséggel és genetikai problémával.
-- Vianna azt vallja, hogy a Theta Healing módszer tanulható, de emellett azt is vallja, hogy tanítóra is szükség van. Vianna Stibal a világ minden táján tart szemináriumokat, tanítja a legkülönbözőbb: származással, hittel, meggyőződéssel bíró embereket. Már tizennégy ország tanárait és konzulenseit képezte, de a munkája nem áll meg itt. Vianna elkötelezetten folytatja e gyógyítási minta terjesztését az egész világon.

Vianna Stibal - Idézetek

-- Minden nap beszélgess a Teremtővel.
-- Minden nap adj hálát a Teremtőnek.
-- Légy hálás az életedért.
-- Tiszteld az élet minden formáját.
-- Nem minden az, aminek látszik.
-- A gondolatok gyorsabbak a fénynél.
-- A jó és szép dolgokra gondolj.
-- Élj a hetedik sík ismeretében.
-- Kapcsolód gyógyíts és teremts a hetedik síkon.
-- A prófétai hatalom az univerzum erejét használja.
-- Szeres minden élőt és létezőt.
-- Ebben a létben is mindig tudunk kapcsolódni a Teremtőhöz.
-- A valóság folyton létező, és csak arra vár, hogy elismerjük.
-- A valóság személyes szinten csak akkor válik valósággá ha hiszel benne.