"A világon azért vagyunk, hogy valahol otthon legyünk benne" -- Tamási Áron

Déli Nap Krónika

"Az ember hasonlóvá válik ahhoz, mint amiben gyönyörködik."
--Platón--

"Minden jó helyen és minden ember szívében megleled Istent."
--Seneca--

"A természet mindig tökéletes és soha nem szegi meg törvényét."
-- Leonardo da Vinci --

Újdonságok

  A Nagyvilág híres nemzeti konyhái. A világon utazzunk bármerre, ahová csak eljutunk, első az adott ország gasztronómiája, konyhaművészete, az ami megfog. Az első szakács könyvek megjelenése több ezer éve történt, a legrégebbi kultúrákhoz kapcsolódik: az indiai, iráni, kínai, római...
  A Nagyvilág legnépszerűbb konyhái. Egy egész világra kiterjedő kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy melyek a világ legnépszerűbb konyhái. Az eredménye nem hozott nagy meglepetést, azok a konyhák kerültek az első: 6 közé, amelyek világszerte a leginkább ismertek.... A Top 6-ba...
  A Gasztronómia története és fejlődése. A Gasztronómia görög szó, jelentése ínyencség, az ételek és italok szakértő ismerete, kifinomult élvezése, az étkezés művészete. A Gasztronómia a szakácsművészet, ínyencmesterség, tágabb értelemben pedig a terítés, a felszolgálás művészete,...
  Eckart Witzigmann az évszázad szakácsa. Eckart Witzigmann az osztrák szakács zseni életében legendává vált. Francia nyelvterületen kívül elsőként kapta meg a Michelin három csillagát, majd negyed magával a Gault*Millau kalauz "évszázad szakácsa" címét. Szenvedélyes maximalizmusával...
  A Pasta, a tészta története. Az Itáliaiak nemzeti eledele a tészta, az olasz emberek napi étkezésére a tészták, a tészta ételek a jellemzőek. Az Olasz tésztákból olyan sokféle van, forma és alak szerint, hogy azt elmondani is szinte lehetetlen. Olaszországban több mint százféle tészta...
  Pizza, a népszerű olasz kaja. A Pizza egy nagyon népszerű olasz eredetű étel, ami mára az egész világon elterjedt. A Pizza 1950-es években terjedt el világszerte, ízletessége, egyszerűsége, gyorsasága miatt: utcákon, tereken, büfékben, gyors-étkezdékben, éttermekben egyaránt. A...
  Sajtok a gasztronómia alapjai. A Sajt az ókortól kezdve világszerte ismert és kedvelt, egészséges: tejtermék, élelmiszer, gasztronómiai ínyencség. A világon több százféle sajtot gyártanak, Franciaországban: '365 félét, így ott az év minden napjára juthat másféle sajt. A fajták...
  Torták az édességek királynői. A tortát szinte mindenki szereti, egy édes élvezet amely megédesíti a napjainkat. Mióta az eszünket tudjuk, kapunk tortát szülinapra, névnapra. A filmekből, régi szakács könyvekből tudjuk, hogy már több száz évvel ezelőtt is készültek emeletes torták, habos...
  Fagylaltok az édes élvezetek. A fagylaltot mindenki kedveli és szereti, életünk egyik része, amely széles skálával és hatalmas ízvilággal rendelkezik. A nyári idő és a meleg közeledtével mindig nagy népszerűségnek örvendenek a fagylaltok. A gyümölcsös és krémes fagylaltok...
  Sörök története és népszerűsége. A sör az egyik legrégebbi és máig is az egyik legnépszerűbb ital. A sör, régiesen: ser, serital, malátából, valamint bizonyos pótanyagokból vízzel cefrézett, komlóval, illetve egyéb engedélyezett anyagokkal ízesített, sörélesztővel erjesztett, szén-dioxidban...
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>