"A világon azért vagyunk, hogy valahol otthon legyünk benne" -- Tamási Áron

Déli Nap Krónika

"Az ember hasonlóvá válik ahhoz, mint amiben gyönyörködik."
--Platón--

"Minden jó helyen és minden ember szívében megleled Istent."
--Seneca--

"A természet mindig tökéletes és soha nem szegi meg törvényét."
-- Leonardo da Vinci --

Film történet csillagai, híres színészei - Városi Blanka

2022.07.28 14:47

 

A Film történet híres színészei.

A film történet legendás színészeit nemcsak kivételes karakterűk és tehetségük miatt csodálhatjuk, hanem még nagyszerű alakításaik révén egy picit részesévé is válhatunk a régi filmes világ hangulatának. A mozi történetének, a film világának legnagyobb férfi idoljai következnek most, akikre mindig emlékezni fogunk. 

 

A Film történet legendás színészei.

A film történet legendás színészeit, férfiait nemcsak kivételes alakjuk és tehetségük miatt csodálhatjuk, de nagyszerű alakításaik révén egy picit részesévé is válhatunk a régi filmes világ hangulatának. A mozi történetének, a film világának legnagyobb férfi karakterei következzenek most, akikre mindig emlékezni fogunk.

-- Alain Delon
Képtalálat a következőre: „alain delon romy schneider”Képtalálat a következőre: „alain delon”


-- Alain Delon (Sceaux, 1935. november 8. –) francia színész, filmrendező, producer, az 1960-as és 1970-es évek egyik legnagyobb sztárja, elbűvölő szépségű férfi színésze. Az 1960-as években készült filmjeivel vált ismertté, és népszerűségét sikerült tartósan megőriznie. Delon szerelmi élete gyakran adott témát a botránysajtónak. Különösen: Romy Schneiderrel való hosszú jegyességét taglalták igen részletesen. Főleg az 1960-as években Delon számos elismert rendezővel dolgozott együtt. Különösen megtisztelő volt Michelangelo Antonioni felkérése A napfogyatkozás (1962) című drámára, melyben Alain egy tőzsde alkuszt játszik, aki a munkája miatti megszállottságában képtelen valódi érzelmi kapcsolatot kialakítani a Monica Vitti játszotta hősnővel. Henri Verneuil az Alvilági melódia (1963) című filmjének forgatásán találkozott: Jean Gabinnel, akivel barátságot kötött.
-- Az elkövetkezendő években két további filmet vittek sikerre: A szicíliaiak klánja (1969), Két férfi a városban (1973). Christian-Jacque, A fekete tulipán (1964) című filmjének főszerepében Delon kaland hősként mutatkozott be a közönségnek. 1966-ban készítette el pályafutása számára legkedvesebb alkotását, a Kalandorokat, amely Lino Ventura személyében egy újabb barátot hozott Delon életébe. Alain egyébként dalra is fakad a filmben: Laetitia című felvételeével. Delon a 70'-es, '80-as években rendezőként is bemutatkozott: Zsarutörténet (1975), Egy zsaru bőréért (1981) és A kíméletlen (1983) nézhető mozidarabok voltak, ám a kritika kevésbé lelkesedett már értük. Máig tartó mítoszához számtalan nőügye, rengeteg izgalmas kalandja is hozzájárult.
-- Leghíresebb Filmjei: -Plein Soleil (1960), -La Tulipe Noire (1964), -Les Aventuriers (1967), -La Piscine (1969), -Borsalino (1970), -Flic Story (1975).
-------------------------------------------------------------------------------

-- Antonio Banderas

 

-- Antonio Banderas (Málaga, 1960. augusztus 10. –) spanyol színész, énekes. Banderas az újkori "latin szerető" - "latin lover" hős típusává vált világszerte. Szülővárosa, a Földközi-tenger partján fekvő Andalúziai kikötőváros: Malaga, arról is nevezetes, hogy a világhírű festőművész: Pablo Picasso is itt született. Antonio profi labdarúgó akart lenni, tehetsége is volt hozzá, de 14 éves korában eltörte a lábát, és ez véget vetett álmainak. 15 évesen látta a Hair-musicalt színházban, ami olyan nagy hatással volt rá, hogy a színjátszás iránt kezdett érdeklődni. A fiatal Pedro Almodóvar megnézte az egyik színpadi alakítását, és megkérdezte, hogy lenne-e kedve filmezni… Hamar megtalálták a közös hangot, együttműködésükből számos sikerfilm született, bár némelyik nagy vitákat váltott ki, például A vágy törvénye, amelyben Antonio egy meleg férfit alakított. Az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén és az Átame! (Kötözz meg és ölelj!) világsikere után a legnagyobb spanyol sztárok közé emelkedett. Más rendezők is felfigyeltek rá, így José Luis Garcia Sánchesszel is forgatott. Az 1980-as évek végére Antonio lett Európa egyik legünnepeltebb sztárja.
-- Első igazi amerikai főszerepe a Desperado volt. A Robert Rodriguez rendezte film a kis költségvetésű sikerfilm, az El Mariachi (A Zenész) folytatása volt, és hasonló sikert aratott. Sylvester Stallonéval játszott a Bérgyilkosokban, amelyben ismét egy újabb arcát mutatta meg. Ekkorra már az USA-ban forgatott filmjeivel is bebizonyította, hogy bármilyen karaktert képes eljátszani. 1995-ben, a Hárman párban című vígjáték forgatása során ismerkedett meg Melanie Griffith-szel, és miután elvált Anától, 1996-ban feleségül vette. Nem sokkal később megszületett a lányuk, Stella del Carmen. Előtte még leforgatta Madonna oldalán az Evitát, amelyben olyan kiválóan énekelt, hogy Golden Globe-ra jelölték érte. Stella születése után egy kicsit lassított a tempón, majd 1998-ban az általa régóta tisztelt Anthony Hopkins oldalán játszott a hatalmas sikerű Zorro álarcában. A film meghozta neki a második Golden Globe díjat.
-- Leghíresebb filmjei: -Matador (1986), -Desperado (1995), -Evita (1996), -The Mask of Zorro (1998), -Femme Fatale (2000), -Imagining Argentina (2002).
-----------------------------------------------------------------------------

-- Clark Gable

    

-- Clark Gable (Cadiz, 1901. február 1. – Los Angeles, 1960. november 16.) amerikai színész a filmtörténet egyik legendás alakja. Édesapja William Henry „Bill” Gable, édesanyja Adeline Hershelman volt. Pályafutása 1924-től 1960-ig tartott. Leghíresebb filmje az Elfújta a szél Házasságai rövid életűek voltak. Öt felesége volt: Josephine Dillon, Maria Franklin Printiss Lucas Langham, Carole Lombard, Sylvia Ashley, Kay Williams. Két gyermeke született. Egy ideig alkalmi munkásként dolgozott, amíg meg nem látta a vándor színészek fellépését. Gable ennek hatására úgy döntött, hogy színész akar lenni. 1924-ben Josephine Dillon lett a menedzsere, akit később feleségül vett.
-- Clark Gable karrierje 1931-ben indult be a The Painted Desert című westernnel, amelyben Helen Twelvetreesszel szerepelt. 1931-ben a 10 legjobb Hollywoodi színész között emlegették. 1934-ben megkapta első főszerepét a Columbia Pictures-től az Ez történt egy éjszaka című filmben. Alakításért Oscar-díjat kapott. 1937-ben egy népszerű rádióállomás hallgatói megválasztották Hollywood királyának (King of Hollywood). 1939-ben az Elfújta a szél című 10 Oscar-díjjal jutalmazott filmben eljátszhatta Vivien Leigh mellett Rhett Butler szerepét. Ugyanebben az évben feleségül vette Carole Lombard színésznőt, aki 1942-ben légi katasztrófában elhunyt. 1949-ben negyedszerre is megházasodott, ekkor Sylvia Ashley színésznőt vette feleségül. 1960-ban készült el utolsó filmje, a Kallódó emberek, melyben Marilyn Monroe-val szerepelt együtt. 1960-ban szívinfarktusban elhunyt.
-- Leghíresebb filmjei: -Happened One Night (1934), -Saratoga (1937), -Gone With the Wind (1939), -Honky Tonk (1941), -Mogambo (1953), -The Tall Man (1955).
----------------------------------------------------------------------------

-- Charlton Heston

Képtalálat a következőre: „charlton heston”

-- Charlton Heston (Evanston, 1923. október 4. – Beverly Hills, 2008. április 5.) Oscar-díjas amerikai filmszínész. Karrierje a film világában az 1950-es években bontakozni ki. Elsősorban nagyszabású Hollywoodi szuper produkciók heroikus hőseként írta be nevét a film történetbe, de számos emlékezetes karakteralakítás is fűződik a személyéhez. Charlton Heston magas, délceg termete, férfias kisugárzása, és nem utolsósorban erőteljes és határozott színészi kvalitásai miatt a hatalmas Hollywoodi szuper produkciók ideális hősének bizonyult. Charlton Heston nagyon hosszú filmes pályafutást járt be, 1941-2001 között több mint 100 filmben játszott, kereken 60 évig szerepelt a filmvásznon, emlékét örökké őrzik a híres filmek, a celluloid film szalagok.
-- Az 1950-es években a televízió térhódítása miatt a filmipar válságba került: a mozik helyett egyre többen az otthon kényelmét, a televíziózást részesítették előnyben. Hollywood nagyszabású, látványos, szélesvásznú filmekkel igyekezett visszacsábítani a közönséget a filmszínházakba. A klasszikus nagyfilm műfaj legendás alakja, Cecil B. DeMille monumentális filmjeiben aratta nagy mozis sikereit. Mózest alakította a Tízparancsolatban (1956). A film rendezőjétől, William Wylertől kapta pályafutása legnagyobb szerepét: ő lett a Ben-Hur címszereplője, a számtalan viszontagságot átvészelő, nemes lelkű ifjú, akinek életét a Jézussal és tanításaival való találkozás sorsdöntően befolyásolja. A film 11 Oscar-díja közül az egyiket Heston kapta. Emlékezetes szerepe volt a legendás El Cid megformálása Anthony Mann azonos című szuper produkciójában Sophia Loren oldalán.
-- Leghíresebb filmjei: -The Ten Commandments (1956), -Ben Hur (1959), -El Cid (1961), -55 Days at Peking (1963), -The Greatest Story (1965), -The War Lord (1966).

----------------------------------------------------------------------

-- Gary Cooper

Képtalálat a következőre: „gary cooper”Képtalálat a következőre: „gary cooper”

-- Gary Cooper (Helena, 1901. május 7. – Los Angeles, 1961. május 13.) kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, aki természetes, hiteles és közérthető alakításainak köszönhetően vált híressé. Pályafutása 1925-től 1961-ig tartott, és e 36 év alatt - 84 játékfilmben játszott fontosabb szerepet. Ő volt az egyik vezető amerikai filmsztár a némafilm korszak leáldozásától egészen a klasszikus Hollywoodi aranykor végéig. Színészi teljesítménye a férfi és a női nézőknek egyaránt elnyerte a tetszését, és mindezt úgy, hogy munkássága felölelte a legtöbb nagy filmes műfajt. Cooper képes volt saját egyéniségét a játszott szerepben megmutatni, így a filmvásznon természetesnek és hitelesnek tűnt. Hosszú színészi pályafutása alatt ő jelenítette meg az ideális amerikai hőst.
-- Az 1930-as évek elején heroikus szerepeket játszott kalandfilmekben. Már karrierje kezdetétől a nők kedvence volt, a vezető színésznők közül válogathatott. Feleségül mégis Veronica Balfe színésznőt vette el 1933-ban. Egy lányuk is született, házasságukat azonban közel három évre megszakította Patricia Neallel folytatott szerelmi viszonya. Pályafutása során ötször jelölték Oscar-díjra a legjobb férfi főszereplő kategóriában, melyből kettőt elnyert a "York őrmester" (1941) és a "Délidő" (1952) című filmekben játszott szerepekért, és 1961-ben kiérdemelte az életműdíjat. Gary 23 egymást követő évben a 10 legismertebb férfi filmszínész, és 20 éven keresztül a legjobban fizetett színészek közé tartozott. Gary Cooper erőlködés nélkül csinált olyan dolgokat, melyeket mások életük végéig sem tudnak megtanulni. A világ egyik legnagyobb színésze, mert természetes tudott maradni. 1999-ben az Amerikai Filmintézet az elmúlt száz év legnagyobb Hollywoodi filmsztárjai közé választotta, ahol az előkelő: 9. helyre rangsorolták a férfiak listáján.
-- Leghíresebb filmjei: -A Faarewell to Arms (1932), -Sergent York (1941), -Meet John Doe (1941), -High Noon (1952), -Friendly Persuasion (1956), -Man of the West (1958).

-------------------------------------------------------------------------

-- Gregory Peck

          

-- Gregory Peck (La Jolla, 1916. április 5. – Los Angeles, 2003. június 12.) Oscar-díjas amerikai színész, a film művészet egyik jellegzetes sármú férfi alakja. Édesapja gyógyszerész volt San Diegóban, szülei 1921-ben elváltak. Berkeley-ben orvostan hallgató volt, az ott töltött idő során kezdett a színészet felé fordulni. Elszegődött a New York Neighborhood Playhouse csoporthoz és élete első alakítását a Broadway-en nyújtotta, Emlyn Williams The Morning Star című 1942-es művében. Egy évvel később már Hollywood-ban forgatta a Dicsőség napjai (Days of Glory, 1944) című filmet. Következő filmje, a Mennyország kulcsa (Keys of the Kingdom, 1944) Oscar-díj jelölést hozott.
-- Gregory Peck adottságaival sikerre volt ítélve: magas volt, életerős, igazi hős típus, mégis decens. Az Őzgida (The Yearling, 1947) című filmjéért Arany Glóbusz díjjal jutalmazták. Több westernben is játszott: a Párbaj a naponban (Duel in the Sun, 1946), a Yellow Sky-ban (1948) és a Gunfighterben (1950). Ezekben az években már negyedmillió dollárt kapott filmenként. Továbbra is játszott hősi szerepekben, mint a Captain Horatio Hornblower (1951), vagy a Moby Dick (1956), majd miután szerepet vállalt Audrey Hepburn debütáló filmjében, a Római vakációban, négy jelölés után 1962-ben végre elnyerte a hőn áhított Oscar aranyszobrot. A 1960-as évek elején a Rettegés foka (Cape Fear, 1962) és a Captain Newman (1963) című filmekben szerepelt. A korai 1960-as évek egyik legnagyobb kassza sikerében, a Navarone ágyúiban (The Guns of Navarone) Keith Mallory kapitány szerepében szintén felejthetetlen alakítást nyújtott.
-- Leghíresebb filmjei: -The Yearling (1947), -Roman Holiday (1953), -Moby Dick (1956), -The Guns of Navarone (1960), -Cape Fear (1962), -Captain Newman (1963).
------------------------------------------------------------------------------

-- Humphrey Bogart

 

-- Humphrey Bogart (New York, 1899. december 25. – Los Angeles, 1957. január 14.) Oscar-díjas amerikai színész. Védjegye volt a nyers, cinikus és szűkszavú stílus, modora és tehetsége Hollywood aranykorának legnépszerűbb férfisztárjává avatta. New York előkelő negyedében, egy ismert sebész és egy grafikusművész gyermekeként nőtt fel két húgával együtt. Apjától megtanult sakkozni és vitorlázni, amit élete végéig magas fokon űzött.ogart művészi karrierje 1920-ban kezdődött, amikor Alice Brady színésznő felfedezte. Első szerepében, japán pincérként még csak a családját és a barátait kápráztatta el, a kritikusok egyelőre nem figyeltek fel rá. 1934-ben jött el az áttörés, amikor Arthur Hopkins rendező-producer az Elvarázsolt erdő című filmjéhez szerződtette. Bogart feltűnése a színen erőteljes hatással volt a nézőtérre.
-- A Máltai sólyom (1941) főszerepe első nagy sikere volt, amely lenyűgözte a nézőket. Ezzel egy időben zajlott a "Casablanca" című háborús románc szereplő válogatása, melynek során Bogart mellé a fiatal svéd szépséget, Ingrid Bergmant választották ki. Végül olyan alkotás született, amelyet ma is minden idők legjobb filmjei között jegyeznek. A Casablancát 1943 januárjában mutatták be és óriási kassza sikert hozott. A szakmai elismerés sem maradt el: Az Oscar-díj átadáson az alkotók besöpörték a legjobb film, a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezés díját, de a mű öt további jelölést is hozott, többek között Bogart számára a legjobb színész kategóriában. A Casablanca azon ritka filmek egyike, amelynek egyes jeleneteit más filmesek filmjeikben is idézni szokták.
-- Leghíresebb filmjei: -The Maltese Falcon (1940), -Casablanca (1942), -Sahara (1943), -The African Queen (1951), -Sabrina (1954), -The Caine Mutiny (1955).
-------------------------------------------------------------------------------

-- Jean-Paul Belmondo



-- Jean-Paul Belmondo (Neuilly-sur-Seine, 1933. április 9. –) francia filmszínész. Közismert beceneve: Bébel. Az 1950-es évek óta filmez. Jean-Luc Godard Kifulladásig (1960) című filmjével egy csapásra ismert színész lett. A francia új hullám, a "nouvelle vague" alap filmjének tartott: Kifulladásig (1960) François Truffaut ötlete alapján készült, Jean-Luc Godard rendezésében. Ma már nehezen elképzelhető körülmények között forgattak: 400 000 frank volt a költségvetés, stúdiók helyett az utcán filmeztek, sokszor azt sem tudták, mit csinálnak másnap. Az 1960-as évektől kezdve egyre több szórakoztató produkcióban vállalt főszerepet, s ragaszkodott ahhoz, hogy kaszkadőr nélkül, személyesen hajtsa végre a legveszélyesebb akciókat is.
-- A Szabadlábon Velencében (1980) ugyanazon sikerrecept alapján készült, mint a Zsaru vagy csirkefogó (1981), a látványos jeleneteket és a szinte már burleszknek mondható epizódokat variáló film egyben Velence szépségét is be kívánta mutatni a nézőknek. Magyarországon is kultusz filmnek bizonyult: A profi (1981), amelyet csak Franciaországban több mint ötmillióan láttak. Noha a Belmondo által alakított főhős meghal a történet végén, még ez a szokatlan befejezés sem ártott az opusz népszerűségének. Az 1980-as években jelentős sikereket aratott színpadi színészként is. Noha Belmondónak számos nő ügye volt, magánélete mentes volt az olyan zajos botrányoktól, melyek barátja, Alain Delon szerelmi életét kísérték.
-- Leghíresebb filmjei: -Bout de Souffle (1960), -L'Homme de Rio (1964), -Borsalino (1970), -Le Guignolo (1980), -Le Professionnel (1982), -La as des as (1983).
----------------------------------------------------------------------------

-- Marcello Mastroiani

 Divorce - Italian Style, Marcello Mastroianni, 1961 Photo by | Art.com

-- Marcello Mastroianni (Fontana Liri, 1924. szeptember 28. – Paris, 1996. december 19.) olasz színész, az egyetemes filmművészet egyik legismertebb alakja. Sokoldalú jellemábrázoló volt, aki a legkülönbözőbb műfajokban bizonyította kivételes tehetségét, és harmonikusan dolgozott együtt a legeltérőbb stílusú és temperamentumú rendezőkkel. A nők évtizedeken át a sármos szívtiprót látták benne, de ő cáfolni igyekezett ezt a róla kialakult, hamis képet. Mastroianni és Fellini neve elválaszthatatlan egymástól, noha Marcello más rendezőkkel is forgatott ugyanannyi vagy még több filmet. Ráadásul a színész cáfolta azt az elterjedt vélekedést, hogy kettőjük között valamiféle „lelki rokonság” állt volna fenn. Szerinte egyszerűen arról volt szó, hogy szívesen dolgoztak együtt.
-- Az 1960-as évek legelején már olyan művekben nyújtott kiemelkedő alakításokat, mint: Mauro Bolognini: A szép Antonio, Antonio Pietrangeli: Adua és társnői, Pietro Germi: Válás olasz módra, Elio Petri: A gyilkos, Michelangelo Antonioni: Az éjszaka című filmtörténeti jelentőségű munkái. Antonioninál Giovannit, az írót alakította, akinek belső, morális válsága egybeesik házasságának kihűlésével: a figura sajátos rokonságot mutat az újságíró Marcellóval, akit szinte ugyanekkor játszott el Federico Fellini az Édes élet (1960) című alkotásában. Mastroiannit évtizedeken át a "latin szerető" (angolul: latin lover) megtestesítőjeként emlegette a bulvár sajtó, a színész pedig hasztalan próbálta cáfolni a róla kialakult: Casanova-képet. Az tény, hogy nem volt a hűséges férj mintaképe..
-- Leghíresebb filmjei: -La Dolce Vita (1960), -Il Bell' Antonio (1962), -Matrimonio all' Italiana (1964), -Casanova (1965), -Amanti (1968), -Fellini: Roma (1972).
-----------------------------------------------------------------------------

-- Tom Cruise

     

-- Tom Cruise (New York, 1962. július 3.) többszörös Golden Globe-díjas színész és filmproducer. A legsikeresebb hollywoodi filmsztárok között tartják számon, és ő az egyetlen színész, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található. Az 1980-as évek elejétől vált nagy Hollywood-i sztárrá. Első fontosabb szerepe az 1983-as Kockázatos üzlet (Risky Business) című filmben volt. Ettől kezdve sok A-kategóriás film főszereplőjeként vált Hollywood ismert hírességévé. Nagy sikert ért el a Top Gun, a cocktail, a született Július 4-én, és az Esőember című filmekkel.
-- Tom Cruise 1990-ben, 1991-ben és 1997-ben a People magazin a világ legcsodálatosabb 50 embere közé választotta. 1995-ben az Empire magazin a történelem 100 legszexisebb filmcsillaga közé sorolta. Két évvel később minden idők 5 legnagyobb filmcsillaga közé sorolták. 2002-ben és 2003-ban a Premiere a 100 legbefolyásosabb ember listáján az első 20 közé választotta. Továbbá 2006-ban a Premiere magazin Cruise-t Hollywood legbefolyásosabb színészének választotta, és a 2006-os lista 13. helyezettje lett, így ő lett a Befolyás listán legjobban szereplő színész. 2006-ban a Forbes magazin által publikált A 100 híresség listáján Cruise került legfelülre. A listát a 2005-ös és 2006-os évek jövedelmeiből, a Google web-hivatkozásainak számából, nyomtatott sajtóban, televízióban és rádióban történt megjelenéséből, valamint a 26 legnagyobb példányszámú magazinban történt megjelenésből generálták.
-- Leghíresebb filmjei: -Top Gun (1986), -Cocktail (1988), -Born on the 4. July (1990), -Rain Men (1992), -Vanilia Sky (2000), -Mission Impossible (2002).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Film történet híres színésznői.

A film történet legendás asszonyait nemcsak kivételes szépségük és tehetségük miatt csodálhatjuk, hanem még nagyszerű alakításaik révén egy picit részesévé is válhatunk a régi filmes világ hangulatának. A mozi történetének, a film világának legnagyobb dívái következnek most, akikre mindig emlékezni fogunk. 

A Film történet legszebb és leghíresebb színésznői

A film történet legendás női szépséget és asszonyait nemcsak kivételes szépségük és tehetségük miatt csodálhatjuk, de nagyszerű alakításaik révén egy picit részesévé válhatunk a régi filmes világ hangulatának is. A mozi történetének évszázada, a film világának legnagyobb dívái következzenek most, akikre mindig emlékezni fogunk.

-- Audrey Hepburn

 

-- Audrey Hepburn (Brüssel, 1929. május 4. – Tolochenaz, Svájc, 1993. január 20.) angol–holland származású Oscar-díjas színésznő.. Audry Hepburn kivételes szépsége és bája a mozi egyik legszebben ragyogó női csillagává tette. A világra szóló filmes karrier után a UNICEF utazó nagyköveti feladata töltötte ki az életét. Első nagy filsikere a Római vakáció volt Gregory Peck-el. Egyik leghíresebb filmje az 1961-es Álom luxuskivitelben (az eredeti cím: Breakfast at Tiffany's, azaz Reggeli Tiffanynál), melyet Truman Capote hasonló című kisregényéből "hollywoodizáltak", azaz "happyendesítették" és amelyben Holly Golightly (a magyar kisregény-fordításban szellemesen Cily Hebrentch) szerepét játszotta, valamint az 1964-es My Fair Lady, melyben Eliza Doolittle szerepét alakította.
-- 1988-ban az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete lett, élettársával és John Isaac fényképésszel jártak Etiópiában, Szudánban, Szomáliában, Salvadorban, Hondurasban, Mexikóban, Venezuelában, Ecuadorban, Bangladesben, Vietnamban, Thaiföldön. 1992-ben Szabadság Elnöki Emlékérmet kapott a tevékenységéért. 1999-ben az életét filmre vitték The Audrey Hepburn Story címmel. A főszerepet Jennifer Love Hewitt játszotta. 2006-ban a brit „New Woman“ magazin olvasói a világ legszebb nőjének válaszották.
-- Leghíresebb filmjei: -Roman Holiday (1953), -Sabrina (1954), -Love in the Afternoon (1957), -The Nun's Story (1959), -Breakfast at Tiffany's (1961), -My Fair Lady (1964).
----------------------------------------------------------------------------

-- Brigitte Bardot

 

-- Brigitte Bardot (Paris, 1934. szeptember 28. –) francia színésznő, énekes, állatvédő. B.B. az igazi, tiszta szexepilt ábrázolta egy meglehetősen prűd korszakban. Ruhái, frizurái megszabták az 1960-as évek nagy divat irányzatát. Merész szerepei miatt sokan a bűn megtestesítőjének tekintették akkoriban. Gyermek korától kezdve tanult táncolni, balettkarrierre vágyott. A koreográfus Borisz Knyazev tanította, később bekerült a párizsi modellvilágba. 15 évesen fotó modell lett. Először 1949-ben anyja kapcsolatai révén a Fashion Show-ban lépett fel, majd ugyanebben az évben a Jardin des Modes-ban jelent meg.
-- Brigitte 1950-ben az ELLE címlapjára került. A képeket a fiatal és tehetséges Roger Vadim megmutatta forgatókönyvíró barátjának, Marc Allegret-nek, így fedezték fel Bardot-t a filmipar számára. A felfedezésből szerelem lett, Brigitte 1952. december 21-én feleségül ment a filmrendező Vadimhoz. A Le Trou Normand (angolul Crazy for Love) c. filmben debütált. Karrierje ekkor kapott nagy lendületet. Vadim nagymértékben befolyásolta B.B. sorsát, aki neki köszönhette filmes pályafutását. Marilyn Monroe és Bardot mutatta be elsőként a női szexualitást a maga természetes, erotikus módján. Bardot öt év után, 1957-ben elvált Vadimtól. Új házasságot kötött, de továbbra is baráti kapcsolatot ápolt egykori férjével. 1959-ben Jacques Charrier-től megszületett fia, Nicolas.
-- Leghíresebb filmjei: -Et Dieu Créa la Femme (1956), -Une Parisienne (1957), -Vie Privée (1962), -Lé Mépris (1963), -Viva Maria (1965), -Dear Brigitte (1966).
---------------------------------------------------------------------------

-- Greta Garbo

     

-- Greta Garbo (Stockholm, 1905. szeptember 18. – New York, 1990. április 15.) svéd színésznő.. Greta Garbo a film történet legtitokzatosabb színésznője, akinek méltóságteljes, melankolikus magatartása nemcsak a filmvásznon kreált mítosz része, de jellemének egyik legfontosabb vonása is volt. Hollywood arany korának egyik legtitokzatosabb alakja volt a svéd származású amerikai film színésznő. Greta Garbo a néma filmekben vált világhírűvé, ám azon kivételes előadó művészek közé tartozott, akiknek karrierjét nem törte ketté a hangosfilm megjelenése.
-- A végzet asszonyát 1955-ben életműdíjjal jutalmazták feledhetetlen színjátszásáért, ám Garbo soha nem kedvelte a rivalda fényt, rendkívül zárkózott volt, ezért sem adott interjúkat vagy autogramokat. A kivételes tehetségű bálvány nem véletlenül élt elszigetelten, hisz egész életében a szintén színésznő Mimi Pollack iránt vágyakozott, akivel soha nem teljesült be a szerelme. Halála után Marlene Dietrich szeretőjéhez, Mercedes De Acostához írt pikáns hangvételű leveleit egy philadelphiai múzeumban állították ki.
-- Leghíresebb filmjei: -Anna Christie (1930), -Mata Hari (1931), -Anna Karenina (1935), -Camille (1936), -Ninochka (1939), -Two Faced Woman (1940).
-----------------------------------------------------------------------------

-- Halle Berry



-- Halle Berry (Ohio, Cleveland, 1966. augusztus 14. –), Oscar-, Emmy- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, modell és szépség királynő. Ő az első afrikai származású színésznő, aki a legjobb színésznő kategóriában Oscar-díjat (Szörnyek keringője, 2001) nyert. A legjobban fizetett Hollywoodi színészek között tartják számon. Édesapja Jerome Berry, édesanyja Judith Ann Hawkins ápolónő. Testvére, Heidi. Színészi karrierje előtt számos szépség versenyen vett részt: 17 évesen (1985) megnyerte a Miss Tini Amerika versenyt, majd egy évvel később 1986-ban a Miss USA World-öt. Ekkor (1989) már szerepelt a Living Dolls című sorozatban.
-- Első komolyabb szerepe a Jungle Fever c. filmben volt 1991-ben. Ezt követte a The Flintstones (1994), a Nyomd a sódert! (1998), X-Men (2000) és annak folytatásai, a Szörnyek keringője (2001) és a Halj meg máskor! (2002). Díjai között tudhatja az Arany Málna díjat is, amit a legrosszabb színésznő kategóriában kapott a Macskanő címszerepének megformálásáért. A díjat személyesen vette át. 1993 és 1997 között David Justice baseball-játékos, majd 2001 és 2005 között Eric Benét zenész felesége volt. 2005 óta Gabriel Aubry modellel él együtt, aki tíz évvel fiatalabb a színésznőnél. 2008. március 16-án, 42 éves korában Halle Berry világra hozta első gyermekét, aki a Nahla Ariela Aubry nevet kapta.
-- Leghíresebb filmjei: -Dorothy Dandridge (1998), -Monster's Ball (2001), -James Bond: Die Another Day (2002), -Gothika (2003), -Catwoman (2004), -Frankie and Alice (2010).

--------------------------------------------------------------------------

-- Ingrid Bergman

 

-- Ingrid Bergman (Stockholm, 1915. augusztus 29. – London, 1982. augusztus 29.) háromszoros Oscar-díjas svéd színésznő.. A svéd színésznő sok filmben nyújtott emlékezetes alakítást, élete azonban tele volt botrányokkal. 1949-ben férjes asszonyként viszonyba keveredett a híres olasz rendezővel, Roberto Rossellinivel, amit az amerikai közvélemény erkölcstelennek tartott, ezért Ingrid kénytelen volt feladni magasan szárnyaló karrierjét, és vissza térni: Európába. Szerelmi viszonyba keveredett: Robert Capával is, a legendás magyar származású fotóssal. Ingrid fülig szerelmes volt belé, és amikor a házasság szóba került köztük, Capa azzal hárította a dívát, hogy ha feleségül venné, nem tudná nyugodt lelkiismerettel ellátni a haditudósítói munkát.
-- Ingrid Alfred Hitchcock rendezővel osztotta meg bánatát, aki azonnal beleírta a romantikus szerelmi történetet a Hátsó ablak c. filmjébe. Minden idők legkülönlegesebb hollywoodi csillaga 1956-ban kezdte visszanyerni egykori népszerűségét, amikor is az Anasztázia című film főszerepéért elnyerte második Oscar-díját. Bár a gyönyörű színésznőt legtöbben a legendás: Casablanca című film Ilsájaként ismerik, egyes film történészek úgy vélik, hogy Alfred Hitchcock Forgószél című romantikus kém történetben játszott szerepe volt a legkiválóbb alakítása.
-- Leghíresebb filmjei: -Casablanca (1942), -Spellbound (1945), -Siamo Donne (1953), -Anastasia (1956), -The Yellow Rolls-Royce (1965), -Cactus Flower (1969).
------------------------------------------------------------------------------

-- Juliette Binoche

 Képtalálat a következőre: „juliette binoche”

-- Juliette Binoche (1964. március 9. –) világhírű francia színésznő, a francia női szépségideál megtestesítője: Sophie Marceau mellet.. Juliette művész családból származik: édesapja színházi rendező, édesanyja színésznő volt. 15 évesen egy Párizsi középiskola színészi tagozatára, majd a Nemzeti Színművészeti Iskolába járt. 1982-ben 18 évesen epizód szerepet kapott egy független filmben, a Liberty Belle-ben. Az elkövetkező öt évben, míg karrierjét próbálta építeni, eladóként egy Párizsi áruházban és festmény modellként keresett némi plusz pénzt. Első nagy áttörést hozó szerepét 24 évesen, Philip Kaufman filmjében: "A lét elviselhetetlen könnyűségében" kapta, mely Milan Kundera regényének filmes változata.
-- Az elismertséget számára a lengyel rendező: Krzysztof Kieslowski "Három szín" film trilógiája hozta meg számára, a Három szín: kékben nyújtott alakításáért César-díjat, Európai Film-díjat, és a Velencei Film fesztiválon a legjobb női főszereplőnek járó díjat kapott. Pályája csúcsát 1996-ban Az angol beteg című film jelentette, ahol egy Hana nevű ápolónőt alakít a második világháború idején játszódó, Almásy László életét feldolgozó alkotásban. A film 12 Oscar-jelölésből 9 díjat söpört be, Juliette Binoche mint a legjobb női mellék szereplő kapott díjat. 2000-ben szintén Oscarra jelölték, Joanne Harris regényének film változatában a "Csokoládéban" nyújtott alakításáért. Londonban színpadon is játszott 1999-től a Naked című darabban, majd innen került át a Broadway-re. Ő a francia filmtörténet legjobban fizetett színésznője.
-- Leghíresebb filmjei: -Trois Couleurs: Bleu (1994), -The English Patient (1996), -Alice et Martin (1998), -Chocolat (2000), -Maria Magdalena (2005), -Paris (2008).
---------------------------------------------------------------------------

-- Julia Roberts



-- Julia Roberts (Atlanta, Georgia, 1967. október 28.) Oscar-díjas amerikai színésznő. Julia Roberts az 1990-es évek legnagyobb női sztárja, többször is megválasztották a világ legszebb színésznőjének. Julia gyermek korában imádta az állatokat. Eredetileg állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja Hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Saticfaction című filmmel. Az 1990-ben játszott "Acél magnóliák" című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.
-- Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott. Az Erin Brockovich című alakításáért életében először elnyerte az Oscar-díjat. Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, amikor aláírta erről az összegről az Erin Brockovich szerződését.
-- Leghíresebb filmjei: -Mystic Pizza (1988), -Pretty Woman (1992), -Stepmom (1997), -Notting Hill (1999), -Erin Brockovich (2000), -Mona Lisa Smile (2003).
------------------------------------------------------------------------------

-- Katharine Hepburn

   Magyar/Filmek] Afrika Királynője Teljes Film Magyarul _ Online ...

-- Katharine Hepburn (Hartford, 1907. május 12. – Fenwick, Connecticut, 2003. június 29.) amerikai színésznő.. A színészek között ő a legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett színész: tizenkétszer jelölték, melyből négy alkalommal kapta meg a díjat. Független és bátor karaktere miatt Katharine Hepburn még a mai napig nők millióinak példaképe. Minden idők egyik legnagyobb Hollywoodi legendáját 12 alkalommal jelölték az Akadémia díjára, és pályafutása során összesen: 4 Oscart zsebelt be, amivel Meryl Streep után a második helyen áll a legtöbb jelölést elnyerő színészek listáján.
-- Az akkori korszak szépség ideálja öntörvényű volt, híressé vált szúrós tekintetéről, jellegzetes szögletes arc formájáról, maszkulin stílusáról. A díva nem hitt a házasságban, egy mondása szerint nagy különbség van szeretni és szeretve lenni, és egész életében egy igazi szerelme volt, az amerikai színész óriás, Spencer Tracy, akivel 25 évig élt meghitt kapcsolatban.
-- Leghíresebb filmjei: -Woman of the Year (1942), -Song of Love (1947), -The African Queen (1951), -Desk Set (1957), -Long Day's Journey Into Night (1962), -The Lion in Winter (1968).
---------------------------------------------------------------------------

-- Marilyn Monroe

 

-- Marilyn Monroe (Los Angeles, 1926. június 1. – Los Angeles, 1962. augusztus 5.), amerikai énekesnő, Golden Globe-díjas színésznő és szexszimbólum. Norma Jeane Mortensonként született Los Angelesben, de az édesanyja első férje után Norma Jeane Baker néven ismert. Gyermek korát nevelő szülőknél töltötte, 16 évesen otthagyta a gimnáziumot és férjhez ment. 1944-ben egy hadianyag gyárban dolgozott betanított munkásként, amikor a hadsereg egyik fotósa felfedezte, és nemsokára modell lett. Dienes Andorral (Andre de Dienes) 1945-ben ismerkedett meg, mikor Dienes művészi akt fotóhoz modellt keresett. Dienes öt héten keresztül fotózta, beutazták együtt fél Kaliforniát és házasságot terveztek. Az itt készült képek egyike a Parade címlapján jelent meg, ami elindította Marylin Monroet a siker útján.
-- Marilyn-t 1948-ban a 20th Century Fox szerződtette kisebb szerepekre. Ekkor festette szőkére a haját és változtatta meg a nevét. Pályafutására rányomta bélyegét a szexbomba-image. Első ismertebb filmje a Aszfaltdzsungel volt, de nemzetközi hírnevet a Niagara című filmmel szerzett. Marilyn Monroe a szexistennő trónjára emelkedett ezzel a szereppel. Ragyogó szőkeségével, szabályos arcával, nőies idomaival az „Igazi nőt” imádták benne. 1953-ban az első Playboy címlapján szerepelt. Monroe magánéletét is szívesen célba vette a sajtó. Arthur Miller íróval kötött házasságát folyamatosan tudósították 1956–1961 között, csakúgy, mint John F. Kennedyvel és öccsével, Roberttel való viszonyát is. Képei még mindig mindenhol megtalálhatók, mítosza soha nem halványodott.
-- Leghíresebb filmjei: -The Asphalt Jungle (1950), -Love Nest (1951), -Niagara (1953), -Gentlemen Prefer Blondes (1954), -The Prince and the Showgirl (1957), -Some Like It Hot (1959).
-----------------------------------------------------------------------------

-- Rita Hayworth



-- Rita Hayworth (Brooklyn, 1918. október 17. - New York, 1987. május 14.) amerikai színésznő.. A "Szerelem istennőjének" nevezett latin származású dívát a  mozi történet egyik legelbűvölőbb színésznőjének tartják, aki sokkal több volt, mint egy szép arc. Kivételesen tehetséges táncosként az erőt és az érzékiséget testesítette meg a filmvásznon, ám az igazi Rita valójában egy nagyon félénk és szerény jelenség volt.
-- A szexbomba csillaga a második világháború idején ragyogott igazán, az amerikai színésznő az 1946-ban készült Gilda című filmmel vált szupersztárrá, majd közel négy évtizedes pályafutása során rengeteg kiváló filmben szerepelt. Hayworth magánélete azonban korántsem alakult ilyen szerencsésen. Ötször kötött házasságot, de mindegyik férjétől elvált, majd élete utolsó évtizedeit alkoholproblémákkal, később Alzheimer-kórral küzdve töltötte, végül 1987-ben hunyt el New York-i otthonában.
-- Leghíresebb filmjei: -Cover Girl (1944), -Gilda (1946), -Salome (1953), -The Loves of Carmen (1955), -Cirkus World (1964), Poppies Are Also Flowers (1966).
-----------------------------------------------------------------------------

-- Sophia Loren

      

-- Sophia Loren (Roma, 1934. szeptember 20.) többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz film színésznő. Eredeti neve: Sofia Villani Scicolone. Az egyetemes film történet egyik legnépszerűbb sztárja.. Sophia sovány, beteges kislány volt, társai állítólag „piszkafá”-nak csúfolták. A háborús évek alatt a család nagy szegénységben élt Pozzuoliban. A háború befejezése után Sophia gyönyörű lánnyá serdült, akinek szépségére mindenki felfigyelt. Az anya elhatározta, hogy elindítja lányát a siker útján, és benevezte a közeli Nápoly egyik szépség versenyére. A családi legenda szerint Romilda a függönyből varrt ruhát Sophiának. A versenyen a 15 éves szépség második helyezést ért el: 35 dollárt nyert, és egy jegyet Rómába, majd statiszta állást kapott a Cinecittàban.
-- A Hollywoodi produkciók ellenére Sophia végül egy olasz filmmel vált igazán világhírű, elismert színésznővé. 1960-ban Vittorio De Sica rendezte "Egy asszony meg a lánya" egyik szerepével. A látványos, de színészileg kisebb kihívást jelentő szuperprodukciók mellett Sophia Európában is folyamatosan dolgozott. Temperamentumos játéka tette élménnyé filmjeit. Sophia egyike azon kevés film csillagnak, akik nemcsak a közönség, hanem a kollégák körében is igen népszerűek. Nemcsak színésznőként közismert: a tökéletes feleség, családanya és háziasszony mintaképének számít, főleg hazájában. szakács könyveket is írt. Neve évtizedek óta a női divat és elegancia egyik megtestesítője.
-- Leghíresebb filmjei: -La Bella Mugnaia (1955), -La Ciociara (1960), -It Started in Naples (1960), -El Cid (1962), -Matrimonio all' Italiana (1964), -I Girasoli (1970).
----------------------------------------------------------------------------

-- Romy Schneider

       

-- Romy Schneider (Wien, 1938. szeptember 23. – Paris, 1982. május 29.) osztrák-német származású színésznő. Romy minden idők egyik legbájosabb és legszebb hölgye, aki feltűnt a filmvásznon. Romy egy színész családba született 1938. szeptember 23-án, Bécsben. A "Fehér orgona virágzik” (1953) című filmben debütált 15 évesen. A film nagy sikert aratott, Romy dicsérő kritikákat kapott. Őstehetségnek tartották, mert színi tanulmányok nélkül állt kamera elé. Az első híres szerepe „Viktória - Egy királylány gyermekkora (1954) volt. Romy Schneider sikere folytatódott a Sissi című osztrák filmmel, amely Erzsébet császárné fiatalkoráról, s Ferenc József császárral való találkozásáról szólt. Majd újabb két film követte a bajor hercegnő történetével, aki később Ausztria császárnéja lett.
-- Romy hamar belefáradt a „királylány” szerepébe, így a 4., s egyben utolsó Sissi-filmet már el sem vállalta, helyette a sokkal komorabb Christine (1958) című filmben játszott. E film forgatása alatt szeretett bele a francia Alain Delonba, aki szintén szerepelt a műben. Romy elhagyta Németországot, és Párizsba költözött Delonnal, s 1959-ben eljegyezték egymást. Ez volt az egyik kulcspontja a magánéletének és a karrierjének. Romy Franciaországban megismerte Luchino Viscontit, akinek több filmes szerepét is köszönhette. A magánélete nem volt zökkenő mentes: 1963-ban Delonnal felbontották az eljegyzést, s 1966-ban hozzáment Harry Meyen német színészhez, majd 1975-ben elváltak. 1975-ben Romy össze házasodott: Daniel Biasinivel, de 1981-ben tőle is elvált. Lányuk, Sarah Magdalena Biasini is színésznő lett.
-- Leghíresebb filmjei: -Sissi (1955), -Christine (1958), -Plein Soleil (1960), What's New Pussycat (1965), -La Piscine (1968), -Une Femme a sa Fenetre (1976).
---------------------------------------------------------------------------

-- Vivien Leigh



-- Vivien Leigh (Dardzsiling, India, 1913. november 5. – London, 1967. július 8.) Oscar-díjas angol színésznő. A valaha élt egyik legszebb színésznő volt a csodás lényű Vivien. Az Oscar díjat az Elfújta a szél (Gone with the Wind, 1939) és A vágy villamosa (A Streetcar Named Desire, 1951) című filmekben alakított szerepeiért (Scarlett O’Hara és Blanche DuBois) kapta. Ez utóbbit a Londoni West End színpadán is játszotta. Termékeny színpadi előadó is volt, néhány filmben férjével, Laurence Olivier-vel játszott együtt. Harminc éves színházi karriere során sokféle karaktert alakított: Noël Coward és G. B. Shaw hősnőitől kezdve olyan klasszikusokig, mint- Shakespeare: Kleopátrája, Júliája, Lady Macbethje.
-- Főleg szépségéért dicsőítették, ezért néha úgy érezte, hogy nem tekintik komoly színésznőnek, de pálya futásában leginkább gyakori betegségei hátráltatták. Felnőtt korának egy részében tuberkulózisban szenvedett. Visszatérő mániás depressziós időszakai – melyekkel először az 1940-es években diagnosztizálták – csak tovább gyengítették. Egyesek szerint nehéz volt vele együtt dolgozni. 1960-ban elvált Olivier-től. Ezután tuberkulózis okozta haláláig csak elvétve szerepelt filmekben és színdarabokban.
-- Leghíresebb filmjei: -Gone With the Wind (1939), -Lady Hamilton (1941), -Caesar and Cleopatra (1945), -Anna Karenina (1948), -A Streetcar Named Desire (1951), -The Deep Blue Sea (1955).
------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A Film történet legjobbjainak: 55-ös listái

A filmek készítői és szereplői listájánál nehéz összeállítani a Top 55-öt, mert a film történelem bővelkedik a nagy alkotók és alakítók névsorában. Számtalan nagy produkciót láthattunk kiválóbbnál kiválóbb szereplőkkel. Ha mégis vállalkozunk rá, és megpróbáljuk összeállítani a három nagy 55-ös Top listát, akkor nagyon nehéz dolgunk van, de mégis, próbáljuk meg.

Az 55. Legnagyobb Film Rendező

1.    Alain Resnais  (Francia filmrendező, Vannes, 1922.)
2.    Alfred Hitchcock  (Amerikai-Angol filmrendező, London, 1899.)
3.    Arthur Penn  (Amerikai filmrendező, Philadelphia, 1922.)
4.    Bernardo Bertolucci  (Olasz filmrendező, Parma, 1940.)
5.    Carlos Saura  (Spanyol filmrendező, Huesca, 1932.)
6.    Clarence Brown  (Amerikai filmrendező, Clinton, 1890.)
7.    Dino Risi  (Olasz filmrendező, Milano, 1916.)
8.    Ettore Scola  (Olasz filmrendező, Trevico, 1931.)
9.    Federico Fellini  (Olasz filmrendező, Rimini, 1920.)
10.  Franco Zeffirelli  (Olasz filmrendező, Firenze, 1923.)
11.  Francois Truffaut  (Francia filmrendező, Paris, 1932.)
12.  Francis Ford Coppola  (Amerikai filmrendező, Detroit, 1939.)
13.  Frank Capra  (Amerikai filmrendező, Palermo, 1897.)
14.  George Cukor  (Amerikai filmrendező, New York, 1899.)
15.  George Lucas  (Amerikai filmrendező, Modesto, 1944.)
16.  George Stevens  (Amerikai filmrendező, Okland, 1904.)
17.  Giuseppe Tornatore  (Olasz filmrendező, Bagheria, 1956.)
18.  Ingmar Bergman  (Svéd filmrendező, 1918.)
19.  James Cameron  (Amerikai filmrendező, Kapukasing, 1954.)
20.  Jean Luc-Godard  (Francia filmrendező, Paris, 1930.)
21.  Jean-Pierre Melville  (Francia filmrendező, Paris, 1917.)
22.  Jirzi Menzel  (Cseh filmrendező, Praha, 1938.)
23.  John Ford  (Amerikai filmrendező, Cape Elizabeth, 1894.)
24.  John Huston  (Amerikai filmrendező, Nevada, 1906.)
25.  Kurosawa Akira  (Japán filmrendező, Tokio, 1910.)
26.  Louis Malle  (Francia filmrendező, Thumeries, 1932.)
27.  Luc Beson  (Francia filmrendező, Paris, 1959.)
28.  Luchino Visconti  (Olasz filmrendező, Milano, 1906.)
29.  Luis Buñuel  (Spanyol filmrendező, Calanda, 1900.)
30.  Martin Scorsese  (Amerikai filmrendező, New York, 1942.)
31.  Michael Curtiz  (Amerikai filmrendező, Budapest, 1886.)
32.  Michelangelo Antonioni  (Olasz filmrendező, Ferrara, 1912.)
33.  Milos Forman  (Cseh filmrendező, Caslav, 1932.)
34.  Oliver Stone  (Amerikai filmrendező, New York, 1946.)
35.  Orson Welles  (Amerikai filmrendező, Kenosha, 1915.)
36.  Pedro Almodóvar  (Spanyol filmrendező, Ciudad Real, 1949.)
37.  Pier Paolo Pasolini  (Olasz filmrendező, Bologna, 1922.)
38.  Quentin Tarantino  (Amerikai filmrendező, Knoxville, 1962.)
39.  René Clement  (Francia filmrendező, Bordeaux, 1913.)
40.  Richard Attenborough  (Angol filmrendező, Cambridge, 1923)
41.  Ridley Scott  (Amerikai filmrendező, South Sildes, 1937.)
42.  Roberto Benigni  (Olasz filmrendező, Arezzo, 1952.)
43.  Roberto Rossellini  (Olasz filmrendező, Roma, 1906.)
44.  Roger Vadim  (Francia filmrendező, Paris, 1928.)
45.  Roman Polanski  (Lengyel filmrendező, Paris, 1933.)
46.  Santiago Segura  (Spanyol filmrendező, Madrid, 1965.)
47.  Sergej Eizenstein  (Orosz filmrendező, Riga, 1898.)
48.  Sergio Corbucci  (Olasz filmrendező, Roma, 1927.)
49.  Sergio Leone  (Olasz filmrendező, Roma, 1929.)
50.  Stanley Kubrick  (Amerikai filmrendező, New York, 1928.)
51.  Steven Spielberg  (Amerikai filmrendező, Cincinnati, 1946.)
52.  Tim Burton  (Amerikai filmrendező, Los Angeles, 1958.)
53.  Vittorio De Sica  (Olasz filmrendező, Frosinone, 1901.)
54.  Wim Wenders  (Német filmrendező, Düsseldorf, 1945.)
55.  Woody Allen  (Amerikai filmrendező, New York, 1935.)

 
Az 55. Legnagyobb Film Színész Listája

1.   Alain Delon  (Francia filmszínész, Sceaux, 1935.)
2.   Alberto Sordi  (Olasz filmszínész, Roma, 1920.)
3.   Antonio Banderas  (Spanyol filmszínész, Malaga, 1960.)
4.   Arnold  Schwarzenegger  (Amerikai filmszínész, Graz, 1947.)
5.   Brad Pitt  (Amerikai filmszínész, Shawnee, 1963.)
6.   Bruce Willis  (Amerikai filmszínész, Baumholder, 1955.)
7.   Bud Spencer  (Amerikai-Olasz filmszínész, Napoli, 1929.)
8.   Burt Lancaster  (Amerikai filmszínész, New York, 1913.)
9.   Burt Reynolds  (Amerikai filmszínész, Lansing, 1936.)
10.  Cary Grant  (Amerikai filmszínész, Bristol, 1904.)
11.  Charles Bronson  (Amerikai filmszínész, Philadelphia, 1921.)
12.  Charlie Chaplin  (Amerikai filmszínész, London, 1889.)
13.  Charlton Heston  (Amerikai filmszínész, Springfield, 1923.)
14.  Clark Gable  (Amerikai filmszínész, Cadiz, 1901.)
15.  Clint Eastwood  (Amerikai filmszínész, San Francisco, 1930.)
16.  Denzel Washington  (Amerikai filmszínész, New York, 1954.)
17.  Eddie Murphy  (Amerikai filmszínész, New York, 1961.)
18.  Franco Nero  (Olasz filmszínész, Parma, 1941.)
19.  Fred Astaire  (Amerikai filmszínész, Omaha, 1899.)
20.  Gary Cooper  (Amerikai filmszínész, Helena, 1901.)
21.  George Clooney  (Amerikai filmszínész, Lexington, 1961.)
22.  Gérard Depardieu  (Francia filmszínész, Chatearoux, 1948.)
23.  Gérard Philipe  (Francia filmszínész, Cannes, 1922.)
24.  Gregory Peck  (Amerikai filmszínész, La Jolla, 1916.)
25.  Harrison Ford  (Amerikai filmszínész, Chicago, 1942.)
26.  Henry Fonda  (Amerikai filmszínész, Lincoln, 1905.)
27.  Hugh Grant  (Angol filmszínész, London, 1960.)
28.  Humphrey Bogart  (Amerikai filmszínész, New York, 1899.)
29.  Leonardo di Caprio  (Amerikai filmszínész, Los Angeles, 1974.)
30.  Lino Ventura  (Francia filmszínész, Parma, 1919.)
31.  Louis de Funés  (Francia filmszínész, Courbevoie, 1914.)
32.  James Dean  (Amerikai filmszínész, Marion, 1931.)
33.  James Stewart  (Amerikai filmszínész, Indiana, 1908.)
34.  Javier Bardem  (Spanyol filmszínész, Las Palmas, 1969.)
35.  Jean Gabin  (Francia filmszínész, Paris, 1904.)
36.  Jean-Paul Belmondo  (Francia filmszínész, Paris, 1933.)
37.  Jean Reno  (Francia filmszínész, Casablanca, 1948.)
38.  John Wayne  (Amerikai filmszínész, Winterest, 1907.)
39.  Johnny Deep  (Amerikai filmszínész, Louisville, 1963.)
40.  Kirk Douglas  (Amerikai filmszínész, New York, 1916.)
41.  Marcello Mastroianni  (Olasz filmszínész, Fontana Liri, 1924.)
42.  Marlon Brando  (Amerikai filmszínész, Omaha, 1924.)
43.  Mel Gibson  (Amerikai-Ausztrál filmszínész, Peksill, 1956.)
44.  Michael Douglas  (Amerikai filmszínész, New Brunswick, 1944.)
45.  Paul Newman  (Amerikai filmszínész, Clevland, 1925.)
46.  Pierre Richard  (Francia filmszínész, Valenciennes, 1934.)
47.  Robert De Niro  (Amerikai filmszínész, New York, 1943.)
48.  Robert Redford  (Amerikai filmszínész, Santa Monica, 1936.)
49.  Roger Moore  (Angol filmszínész, London, 1927.)
50.  Sean Connery  (Skót filmszínész, Edinburgh, 1930.)
51.  Spencer Tracy  (Amerikai filmszínész, Milwaukee, 1900.)
52.  Sylvester Stallone  (Amerikai filmszínész, New York, 1946.)
53.  Tom Cruise  (Amerikai filmszínész, New York, 1962.)
54.  Tony Curtis  (Amerikai filmszínész, New York, 1925.)
55.  Vittorio Gassman  (Olasz filmszínész, Genova, 1922.)

Az 55. Legnagyobb Film Színésznő Listája

1.   Angelina Jolie  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1975.)
2.   Anita Ekberg  (Svéd filmszínésznő, Malmö, 1931.)
3.   Audry Hepburn  (Angol-Amerikai filmszínésznő, Bruxelles, 1929.)
4.   Ava Gardner  (Amerikai filmszínésznő, Charlotte, 1922.)
5.   Barbara Streisand  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1942.)
6.   Bette Davis  (Amerikai színésznő, Lowell, 1908.)
7.   Brigitte Bardot  (Francia filmszínésznő, Paris, 1934.)
8.   Cameron Diaz  (Amerikai filmszínésznő, San Diego, 1972.)
9.   Carmen Maura  (Spanyol filmszínésznő, Madrid, 1945.)
10.  Catherine Deneuve  (Francia filmszínésznő, Paris, 1943.)
11.  Catherine Zeta-Jones  (Walesi színésznő, Swansea, 1969.)
12.  Claudia Cardinale  (Olasz filmszínésznő, Tunis, 1938.)
13.  Demi Moore  (Amerikai filmszínésznő, Roswell, 1962.)
14.  Elizabeth Hurley  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1965.)
15.  Elizabeth Taylor  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1932.)
16.  Emma Thompson  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1959.)
17.  Eva Green  (Francia filmszínésznő, Paris, 1980.)
18.  Eva Mendes  (Amerikai filmszínésznő, Miami, 1974.)
19.  Gina Lollobrigida  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1927.)
20.  Ginger Rogers  (Amerikai filmszínésznő, Independence, 1911.)
21.  Grace Kelly  (Amerikai filmszínésznő, Philadelphia, 1929.)
22.  Greta Garbo  (Svéd filmszínésznő, Stockholm, 1905.)
23.  Halle Berry  (Amerikai filmszínésznő, Clevland, 1966.)
24.  Helen Hayes  (Amerikai filmszínésznő, Washington, 1900.)
25.  Ingrid Bergman  (Svéd filmszínésznő, Stockholm, 1915.)
26.  Isabella Rossellini  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1952.)
27.  Jane Fonda  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1937.)
28.  Jennifer Aniston  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1969.)
29.  Jennifer Jones  (Amerikai filmszínésznő, Oklahoma City, 1919.)
30.  Jennifer Lopez  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1969.)
31.  Joanne  Woodward  (Amerikai filmszínésznő, Atlanta, 1930.)
32.  Jodie Foster  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1962.)
33.  Julia Roberts  (Amerikai filmszínésznő, Atlanta, 1967.)
34.  Juliette Binoche  (Francia filmszínésznő, Paris, 1964.)
35.  Katharine Hepburn  (Amerikai filmszínésznő, Hartford, 1907.)
36.  Kim Basinger  (Amerikai színésznő, Athens, 1953.)
37.  Lauren Bacall  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1924.)
38.  Marilyn Monroe  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1926.)
39.  Meryl Streep  (Amerikai filmszínésznő, New Jersy, 1949.)
40.  Monica Bellucci  (Olasz filmszínésznő, Citta di Castello, 1964.)
41.  Monica Vitti  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1931.)
42.  Natalie Portman  (Amerikai-Izraeli filmszínésznő, Jerusalem, 1981.)
43.  Nicole Kidman  (Amerikai-Ausztrál filmszínésznő, Honolulu, 1967.)
44.  Ornella Muti  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1955.)
45.  Penelopé Cruz  (Spanyol filmszínésznő, Madrid, 1974.)
46.  Rita Hayworth  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1918.)
47.  Romy Schneider  (Német filmszínésznő, Wien, 1938.)
48.  Salma Hayek  (Amerikai-Mexikói filmszínésznő, Coatzalacos, 1966.)
49.  Sandra Bullock  (Amerikai filmszínésznő, Arlington, 1964.)
50.  Sharon Stone  (Amerikai filmszínésznő, Philadelphia, 1958.)
51.  Sophia Loren  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1934.)
52.  Sophie Marceau  (Francia filmszínésznő, Paris, 1966.)
53.  Susan Sarandon  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1946.)
54.  Virna Lisi  (Olasz filmszínésznő, Ancona, 1936.)
55.  Vivien Leigh  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1913.)

 

A Film történet legjobbjainak: 55-ös listái

A filmek készítői és szereplői listájánál nehéz összeállítani a Top 55-öt, mert a film történelem bővelkedik a nagy alkotók és alakítók névsorában. Számtalan nagy produkciót láthattunk kiválóbbnál kiválóbb szereplőkkel. Ha mégis vállalkozunk rá, és megpróbáljuk összeállítani a három nagy 55-ös Top listát, akkor nagyon nehéz dolgunk van, de mégis, próbáljuk meg.

Az 55. Legnagyobb Film Rendező

1.    Alain Resnais  (Francia filmrendező, Vannes, 1922.)
2.    Alfred Hitchcock  (Amerikai-Angol filmrendező, London, 1899.)
3.    Arthur Penn  (Amerikai filmrendező, Philadelphia, 1922.)
4.    Bernardo Bertolucci  (Olasz filmrendező, Parma, 1940.)
5.    Carlos Saura  (Spanyol filmrendező, Huesca, 1932.)
6.    Clarence Brown  (Amerikai filmrendező, Clinton, 1890.)
7.    Dino Risi  (Olasz filmrendező, Milano, 1916.)
8.    Ettore Scola  (Olasz filmrendező, Trevico, 1931.)
9.    Federico Fellini  (Olasz filmrendező, Rimini, 1920.)
10.  Franco Zeffirelli  (Olasz filmrendező, Firenze, 1923.)
11.  Francois Truffaut  (Francia filmrendező, Paris, 1932.)
12.  Francis Ford Coppola  (Amerikai filmrendező, Detroit, 1939.)
13.  Frank Capra  (Amerikai filmrendező, Palermo, 1897.)
14.  George Cukor  (Amerikai filmrendező, New York, 1899.)
15.  George Lucas  (Amerikai filmrendező, Modesto, 1944.)
16.  George Stevens  (Amerikai filmrendező, Okland, 1904.)
17.  Giuseppe Tornatore  (Olasz filmrendező, Bagheria, 1956.)
18.  Ingmar Bergman  (Svéd filmrendező, 1918.)
19.  James Cameron  (Amerikai filmrendező, Kapukasing, 1954.)
20.  Jean Luc-Godard  (Francia filmrendező, Paris, 1930.)
21.  Jean-Pierre Melville  (Francia filmrendező, Paris, 1917.)
22.  Jirzi Menzel  (Cseh filmrendező, Praha, 1938.)
23.  John Ford  (Amerikai filmrendező, Cape Elizabeth, 1894.)
24.  John Huston  (Amerikai filmrendező, Nevada, 1906.)
25.  Kurosawa Akira  (Japán filmrendező, Tokio, 1910.)
26.  Louis Malle  (Francia filmrendező, Thumeries, 1932.)
27.  Luc Beson  (Francia filmrendező, Paris, 1959.)
28.  Luchino Visconti  (Olasz filmrendező, Milano, 1906.)
29.  Luis Buñuel  (Spanyol filmrendező, Calanda, 1900.)
30.  Martin Scorsese  (Amerikai filmrendező, New York, 1942.)
31.  Michael Curtiz  (Amerikai filmrendező, Budapest, 1886.)
32.  Michelangelo Antonioni  (Olasz filmrendező, Ferrara, 1912.)
33.  Milos Forman  (Cseh filmrendező, Caslav, 1932.)
34.  Oliver Stone  (Amerikai filmrendező, New York, 1946.)
35.  Orson Welles  (Amerikai filmrendező, Kenosha, 1915.)
36.  Pedro Almodóvar  (Spanyol filmrendező, Ciudad Real, 1949.)
37.  Pier Paolo Pasolini  (Olasz filmrendező, Bologna, 1922.)
38.  Quentin Tarantino  (Amerikai filmrendező, Knoxville, 1962.)
39.  René Clement  (Francia filmrendező, Bordeaux, 1913.)
40.  Richard Attenborough  (Angol filmrendező, Cambridge, 1923)
41.  Ridley Scott  (Amerikai filmrendező, South Sildes, 1937.)
42.  Roberto Benigni  (Olasz filmrendező, Arezzo, 1952.)
43.  Roberto Rossellini  (Olasz filmrendező, Roma, 1906.)
44.  Roger Vadim  (Francia filmrendező, Paris, 1928.)
45.  Roman Polanski  (Lengyel filmrendező, Paris, 1933.)
46.  Santiago Segura  (Spanyol filmrendező, Madrid, 1965.)
47.  Sergej Eizenstein  (Orosz filmrendező, Riga, 1898.)
48.  Sergio Corbucci  (Olasz filmrendező, Roma, 1927.)
49.  Sergio Leone  (Olasz filmrendező, Roma, 1929.)
50.  Stanley Kubrick  (Amerikai filmrendező, New York, 1928.)
51.  Steven Spielberg  (Amerikai filmrendező, Cincinnati, 1946.)
52.  Tim Burton  (Amerikai filmrendező, Los Angeles, 1958.)
53.  Vittorio De Sica  (Olasz filmrendező, Frosinone, 1901.)
54.  Wim Wenders  (Német filmrendező, Düsseldorf, 1945.)
55.  Woody Allen  (Amerikai filmrendező, New York, 1935.)

 
Az 55. Legnagyobb Film Színész

1.   Alain Delon  (Francia filmszínész, Sceaux, 1935.)
2.   Alberto Sordi  (Olasz filmszínész, Roma, 1920.)
3.   Antonio Banderas  (Spanyol filmszínész, Malaga, 1960.)
4.   Arnold  Schwarzenegger  (Amerikai filmszínész, Graz, 1947.)
5.   Brad Pitt  (Amerikai filmszínész, Shawnee, 1963.)
6.   Bruce Willis  (Amerikai filmszínész, Baumholder, 1955.)
7.   Bud Spencer  (Amerikai-Olasz filmszínész, Napoli, 1929.)
8.   Burt Lancaster  (Amerikai filmszínész, New York, 1913.)
9.   Burt Reynolds  (Amerikai filmszínész, Lansing, 1936.)
10.  Cary Grant  (Amerikai filmszínész, Bristol, 1904.)
11.  Charles Bronson  (Amerikai filmszínész, Philadelphia, 1921.)
12.  Charlie Chaplin  (Amerikai filmszínész, London, 1889.)
13.  Charlton Heston  (Amerikai filmszínész, Springfield, 1923.)
14.  Clark Gable  (Amerikai filmszínész, Cadiz, 1901.)
15.  Clint Eastwood  (Amerikai filmszínész, San Francisco, 1930.)
16.  Denzel Washington  (Amerikai filmszínész, New York, 1954.)
17.  Eddie Murphy  (Amerikai filmszínész, New York, 1961.)
18.  Franco Nero  (Olasz filmszínész, Parma, 1941.)
19.  Fred Astaire  (Amerikai filmszínész, Omaha, 1899.)
20.  Gary Cooper  (Amerikai filmszínész, Helena, 1901.)
21.  George Clooney  (Amerikai filmszínész, Lexington, 1961.)
22.  Gérard Depardieu  (Francia filmszínész, Chatearoux, 1948.)
23.  Gérard Philipe  (Francia filmszínész, Cannes, 1922.)
24.  Gregory Peck  (Amerikai filmszínész, La Jolla, 1916.)
25.  Harrison Ford  (Amerikai filmszínész, Chicago, 1942.)
26.  Henry Fonda  (Amerikai filmszínész, Lincoln, 1905.)
27.  Hugh Grant  (Angol filmszínész, London, 1960.)
28.  Humphrey Bogart  (Amerikai filmszínész, New York, 1899.)
29.  Leonardo di Caprio  (Amerikai filmszínész, Los Angeles, 1974.)
30.  Lino Ventura  (Francia filmszínész, Parma, 1919.)
31.  Louis de Funés  (Francia filmszínész, Courbevoie, 1914.)
32.  James Dean  (Amerikai filmszínész, Marion, 1931.)
33.  James Stewart  (Amerikai filmszínész, Indiana, 1908.)
34.  Javier Bardem  (Spanyol filmszínész, Las Palmas, 1969.)
35.  Jean Gabin  (Francia filmszínész, Paris, 1904.)
36.  Jean-Paul Belmondo  (Francia filmszínész, Paris, 1933.)
37.  Jean Reno  (Francia filmszínész, Casablanca, 1948.)
38.  John Wayne  (Amerikai filmszínész, Winterest, 1907.)
39.  Johnny Deep  (Amerikai filmszínész, Louisville, 1963.)
40.  Kirk Douglas  (Amerikai filmszínész, New York, 1916.)
41.  Marcello Mastroianni  (Olasz filmszínész, Fontana Liri, 1924.)
42.  Marlon Brando  (Amerikai filmszínész, Omaha, 1924.)
43.  Mel Gibson  (Amerikai-Ausztrál filmszínész, Peksill, 1956.)
44.  Michael Douglas  (Amerikai filmszínész, New Brunswick, 1944.)
45.  Paul Newman  (Amerikai filmszínész, Clevland, 1925.)
46.  Pierre Richard  (Francia filmszínész, Valenciennes, 1934.)
47.  Robert De Niro  (Amerikai filmszínész, New York, 1943.)
48.  Robert Redford  (Amerikai filmszínész, Santa Monica, 1936.)
49.  Roger Moore  (Angol filmszínész, London, 1927.)
50.  Sean Connery  (Skót filmszínész, Edinburgh, 1930.)
51.  Spencer Tracy  (Amerikai filmszínész, Milwaukee, 1900.)
52.  Sylvester Stallone  (Amerikai filmszínész, New York, 1946.)
53.  Tom Cruise  (Amerikai filmszínész, New York, 1962.)
54.  Tony Curtis  (Amerikai filmszínész, New York, 1925.)
55.  Vittorio Gassman  (Olasz filmszínész, Genova, 1922.)

Az 55. Legnagyobb Film Színésznő

1.   Angelina Jolie  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1975.)
2.   Anita Ekberg  (Svéd filmszínésznő, Malmö, 1931.)
3.   Audry Hepburn  (Angol-Amerikai filmszínésznő, Bruxelles, 1929.)
4.   Ava Gardner  (Amerikai filmszínésznő, Charlotte, 1922.)
5.   Barbara Streisand  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1942.)
6.   Bette Davis  (Amerikai színésznő, Lowell, 1908.)
7.   Brigitte Bardot  (Francia filmszínésznő, Paris, 1934.)
8.   Cameron Diaz  (Amerikai filmszínésznő, San Diego, 1972.)
9.   Carmen Maura  (Spanyol filmszínésznő, Madrid, 1945.)
10.  Catherine Deneuve  (Francia filmszínésznő, Paris, 1943.)
11.  Catherine Zeta-Jones  (Walesi színésznő, Swansea, 1969.)
12.  Claudia Cardinale  (Olasz filmszínésznő, Tunis, 1938.)
13.  Demi Moore  (Amerikai filmszínésznő, Roswell, 1962.)
14.  Elizabeth Hurley  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1965.)
15.  Elizabeth Taylor  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1932.)
16.  Emma Thompson  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1959.)
17.  Eva Green  (Francia filmszínésznő, Paris, 1980.)
18.  Eva Mendes  (Amerikai filmszínésznő, Miami, 1974.)
19.  Gina Lollobrigida  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1927.)
20.  Ginger Rogers  (Amerikai filmszínésznő, Independence, 1911.)
21.  Grace Kelly  (Amerikai filmszínésznő, Philadelphia, 1929.)
22.  Greta Garbo  (Svéd filmszínésznő, Stockholm, 1905.)
23.  Halle Berry  (Amerikai filmszínésznő, Clevland, 1966.)
24.  Helen Hayes  (Amerikai filmszínésznő, Washington, 1900.)
25.  Ingrid Bergman  (Svéd filmszínésznő, Stockholm, 1915.)
26.  Isabella Rossellini  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1952.)
27.  Jane Fonda  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1937.)
28.  Jennifer Aniston  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1969.)
29.  Jennifer Jones  (Amerikai filmszínésznő, Oklahoma City, 1919.)
30.  Jennifer Lopez  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1969.)
31.  Joanne  Woodward  (Amerikai filmszínésznő, Atlanta, 1930.)
32.  Jodie Foster  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1962.)
33.  Julia Roberts  (Amerikai filmszínésznő, Atlanta, 1967.)
34.  Juliette Binoche  (Francia filmszínésznő, Paris, 1964.)
35.  Katharine Hepburn  (Amerikai filmszínésznő, Hartford, 1907.)
36.  Kim Basinger  (Amerikai színésznő, Athens, 1953.)
37.  Lauren Bacall  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1924.)
38.  Marilyn Monroe  (Amerikai filmszínésznő, Los Angeles, 1926.)
39.  Meryl Streep  (Amerikai filmszínésznő, New Jersy, 1949.)
40.  Monica Bellucci  (Olasz filmszínésznő, Citta di Castello, 1964.)
41.  Monica Vitti  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1931.)
42.  Natalie Portman  (Amerikai-Izraeli filmszínésznő, Jerusalem, 1981.)
43.  Nicole Kidman  (Amerikai-Ausztrál filmszínésznő, Honolulu, 1967.)
44.  Ornella Muti  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1955.)
45.  Penelopé Cruz  (Spanyol filmszínésznő, Madrid, 1974.)
46.  Rita Hayworth  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1918.)
47.  Romy Schneider  (Német filmszínésznő, Wien, 1938.)
48.  Salma Hayek  (Amerikai-Mexikói filmszínésznő, Coatzalacos, 1966.)
49.  Sandra Bullock  (Amerikai filmszínésznő, Arlington, 1964.)
50.  Sharon Stone  (Amerikai filmszínésznő, Philadelphia, 1958.)
51.  Sophia Loren  (Olasz filmszínésznő, Roma, 1934.)
52.  Sophie Marceau  (Francia filmszínésznő, Paris, 1966.)
53.  Susan Sarandon  (Amerikai filmszínésznő, New York, 1946.)
54.  Virna Lisi  (Olasz filmszínésznő, Ancona, 1936.)
55.  Vivien Leigh  (Amerikai-Angol filmszínésznő, London, 1913.)